تاریخ: ۱۳ دی ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۰۳
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۳۲۸۷۷۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
در آستانه سفر رییس جمهور به زنجان؛ میزبان مهربان

یک واحد تولید فولاد در سفر رییس جمهور به زنجان احیا می‌شود

‌می‌متالز - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: یک واحد تولید فولاد با سرمایه‌گذاری خارجی ۲۰۰ میلیون دلاری که چند سال راکد مانده بود، در سفر رییس جمهور به این استان به مدار فعالیت باز می‌گردد.

به گزارش می‌متالز، مجید گلشنی منفرد روز چهارشنبه افزود: این واحد تولیدی در شهرستان ایجرود واقع است و ظرفیت تولید سالانه ۲۵۰ هزار تن کنسانتره آهن، ۲۵۰ هزار تن آگلومره، ۲۵۰ هزار تن فروسیلیکو منگنز و ۸۰۰ هزار تن شمش چدن را دارد.

وی افزود: این واحد با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری که با محاسبه امروز نزدیک ۱۰۰ هزار میلیارد ریال می‌شود، در چند سال گذشته به دلیل مشکلات حقوقی غیر فعال شده بود، ولی از سال گذشته با انجام برخی حمایت‌ها، دوباره به مدار فعالیت بازگشت و فاز‌های اول و دوم آن راه‌اندازی شد و تا پایان سال قرار است فاز سوم آن نیز راه‌اندازی شود.

گلشنی گفت: مطابق برنامه اعلام شده فاز چهار این مجموعه تولیدی نیز تا اواسط سال آینده تکمیل می‌شود.

وی افزود: یکی از دلایل وقفه در فعالیت این شرکت مشکلات زیست محیطی بوده است که پس از تغییر مدیریت آن، این شرکت با جدیت به دنبال رفع دغدغه تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌های ناظر از جمله اداره کل حفاظت محیط زیست استان و تامین تمامی الزامات زیست محیطی است و در این راستا مقرر شده تا گزارش ماهانه را به مراجع ذیصلاح ارایه کند.

در همین راستا مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به فرصت داده شده برای حل مشکلات محیط زیستی به این شرکت، اظهار داشت: یک فرصت به مالک جدید شرکت داده شده است تا پایان امسال مشکلات زیست محیطی شرکت را حل کند.

محمدرضا یافتیان مطرح کرد: مشکلات زیست محیطی برای این واحد تولیدی از زمان مدیریت قبلی به جا مانده بود که خوشبختانه با ورود سرمایه‌گذار و مالک جدید این مشکلات در حال حل شدن است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان تصریح کرد: آلودگی‌های هوا، آب، خاک و همینطور پسماند صنایع موضوعات و مؤلفه‌های مهمی است که توسط کارشناسان محیط زیست مورد پایش و ارزیابی قرار می‌گیرد و هر واحد تولیدی باید این استاندارد‌ها را رعایت کند.

وی اضافه کرد: مشکلات خروجی دودکش‌ها و پسماند‌های این کارخانه در اراضی‌های مجاور در حال حل شدن است و امیدواریم این کارخانه با قدرت در راستای تولید بیشتر و افزایش رونق اقتصادی استان گام‌های ارزشمندی را بردارد.

مجتمع فولاد آندیا با سرمایه‌گذری خارجی (کشور چین) در سال ۹۳ و به منظور تولید چدن به بهره‌برداری رسید و توانست فرصت اشتغال تا هزار و ۲۰۰ نفر را نیز فراهم کند، ولی در ادامه با مشکلات مدیریتی و اختلاف بین شرکا عملاً، روند رو به رشد شرکت متوقف شد و حجم تولیدات و میزان اشتغال آن به شدت کاهش یافت و همان موضوع باعث شد سرمایه‌گذار اصلی شرکت، مجتمع فولادی دیگری را در استان خوزستان احداث کند.

طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۱ این کارخانه با فراز و فرود‌های زیادی مواجه و عملاً خطوط تولید آن تعطیل شد؛ ولی از اواخر سال ۱۴۰۱ و ابتدای سال جاری با پیگیری‌های متعدد سرمایه‌گذار اصلی و همراهی دستگاه قضایی استان، مالک اصلی شرکت، زمام امور کارخانه را عهده‌دار شد و با فعال کردن خطوط کارخانه نسبت به جذب ۱۲۰ نفر طی ۲ ماه اقدام کرد که هم اکنون بیش از ۲۵۰ نفر در آن مشغول به کار هستند.

پیش‌بینی می‌شود با فعال شدن این شرکت، زمینه اشتغال برای هزار و ۲۰۰ نفر طی سال آینده ایجاد شود.

هم اینک خطوط تولید این شرکت با همت و تلاش سرمایه‌گذار و پیگیری‌های مؤثر استاندار، مدیرکل صمت استان، اعضای شورای تأمین و مساعدت سازمان‌ها و ادارات دولتی مرتبط با توسعه استان احیا شده و قرار است جشن احیای این کارخانه به صورت رسمی همزمان با حضور رییس جمهور برگزار شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) زنجان

عناوین برگزیده