تاریخ: ۲۳ دی ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۰:۴۴
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۳۲۹۹۱۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

آلارم «متخصص» در معادن یزد

آلارم «متخصص» در معادن یزد
‌می‌متالز - در حالی که برخی آمار‌ها حکایت از مهاجرت یک میلیون ایرانی به کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس برای کار دارد استان یزد توانسته برای ۱۰۰‌هزار نفر از کارگران سایر استان‌های کشور اشتغال‌زایی کند.

به گزارش می‌متالز، با توجه به اینکه کشور‌های حاشیه خلیج فارس برنامه‌های جدیدی برای توسعه اقتصادی طراحی کرده‌اند و نیروی انسانی ماهر یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های آنهاست، به همین دلیل به‌دنبال جذب نیروی کار ماهر ایرانی هستند به گونه‌ای که براساس سالنامه مهاجرت که سال گذشته منتشر شده، تعداد ایرانیانی که در کشور‌های حاشیه خلیج فارس برای کار اقامت دارند یا رفت و آمد می‌کنند، بالغ بر یک میلیون نفر اعلام شده است.

در عین حال معاون وزیر تعاون کشور از کمبود نیروی انسانی در برخی استان‌ها خبر داده و گفته است که در استان‌های سمنان، یزد، آذربایجان شرقی و نقاطی از بوشهر با بحران روبه رو هستیم، نیروی کار نیست و کسی برای کار به آنجا نمی‌رود.

محمود کریمی بیرانوند اظهار کرد: همچنین در استان‌هایی مانند اصفهان و قم نیز با کمبود تامین نیرو مواجه هستیم. وی افزود: کارگروهی در استان‌هایی مانند یزد و سمنان برای حل مساله تامین نیروی کار تشکیل شده است. در عین حال همانگونه که پیش‌تر ذکر شد، کمبود نیروی انسانی به معضل بزرگی برای واحد‌های تولیدی صنعتی و معدنی تبدیل شده است. در این زمینه مدیرکل صمت استان یزد با بیان اینکه معادن قلب تپنده اقتصاد هستند، گفت: یزد به واسطه وجود ۷۵۵ معدن فعال یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور است و اکنون سهم معادن از اشتغال استان ۱۴‌هزار و ۵۰۰ نفر است.

محمدکاظم صادقیان یکی از چالش‌های بخش معدن استان یزد را ضعف نیروی انسانی بیان و تصریح کرد: نیرو‌های انسانی زیادی از استان و شهر‌های مختلف مشغول به کار هستند، ولی با این حال با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن یزد با اشاره به برخی مشکلات بخش معدن گفت: با وجود تربیت نیروی متخصص دانشگاهی برای بخش خصوصی متاسفانه تعداد دانشجو‌های گرایش مهندسی معدن و زمین‌شناسی طی یکی دو سال اخیر کم شده و این کم شدن دانشجو موجب خواهد شد به‌زودی شاهد کمبود نیروی متخصص در بخش معدن باشیم.

امیرحسین کوهساری افزود: برای جبران بخشی از کمبود نیروی متخصص در معادن، این کمبود را از استان‌هایی که معادن کمتری دارند از طریق نظام مهندسی استان‌هایی مثل لرستان، کردستان، کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری تامین می‌کنیم. در عین این همه کمبود که مسوولان دولتی و تولیدکنندگان بخش خصوصی از آن یاد می‌کنند معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد در نخستین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان یزد از اشتغال ۴۰ درصدی کارگران غیربومی در واحد‌های تولیدی این استان خبر داده است.

محمدعلی شاه حسینی با اشاره به موضوع اشتغال استان گفت: در ۱۰‌هزار واحد تولیدی استان یزد ۲۵۰‌هزار نفر مشغول به فعالیت هستند که حدود ۱۰۰‌هزار نفر از آن‌ها یعنی حدود ۴۰‌درصد آن‌ها غیر‌بومی هستند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به آمار تامین اجتماعی استان در سال‌جاری نسبت به سال گذشته ۱۴‌هزار نفر بیمه شده جدید غیربومی وارد استان شدند. یکی از شهرستان‌هایی که به دلیل واحد‌های تولیدی زیاد و متنوع طی یک دهه اخیر با هجوم کارگران ساده سایر استان‌ها مواجه شده شهرستان اردکان است که اکنون به شدت با آلودگی هوا و افزایش آلاینده‌های جوی مواجه است.

در این زمینه، دشتی نماینده شهرستان اردکان هم گفت: در چند سال گذشته ۷۰ هزار نفر غیربومی به جمعیت اردکان اضافه شده و بر اساس کدملی افراد، از ۴۰۰ شهر ایران در واحد‌های تولیدی اردکان فعالیت دارند. با وجود رشد روزافزون کارگران غیربومی به استان یزد، این استان به دلیل توسعه روزافزون واحد‌های تولیدی، هر روز بیشتر با کمبود نیروی کار ماهر و ساده مواجه می‌شود و در مقابل همانگونه که در ابتدای گزارش عنوان شد آمار مهاجرت کارگران به کشور‌های همسایه و کشور‌های حاشیه خلیج فارس هر روز بیشتر می‌شود. ضروری است مسوولان برای کنترل این روند، چاره‌ای اساسی بیندیشند تا هم مهاجرت کارگران به سایر کشور‌ها کنترل شود و هم کمبود نیروی کار در برخی استان‌ها همچون یزد، مدیریت و جبران شود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده