به گزارش میمتالز، استان یزد دومین استان معدنی کشور با ذخیره بالاست و تنوع این معادن در برخی شهرها همچون اردکان، بافق و ندوشن بیش از سایر مناطق است.
شغل بیشتر مردم ندوشن دامداری است و شیر و محصولات لبنی آن به علت استفاده دام از گیاهان دارویی دارای طعم و مزه خاصی است که در استان یزد و استانهای همجوار زبانزد است.
آنچه در این منطقه در طول سالهای گذشته اتفاق افتاده، فعالیتهای بی رویه معدنکاری و شرکتهای معدنی و گسترش آنهاست به گونهای که روزگار ناخوش طبیعت زیبا و مناطق بکر گردشگری آن را که لرزان بوده و در بسیاری از قسمتها با خشکسالی دست و پنجه نرم میکنند شکنندهتر و ناخوشتر از همیشه کرده است.
رحمانی معاون آمار و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد گفت: اعتبارات مرتبط با معادن هر ساله در قالب قوانین بودجه سنواتی به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد و برای اجرا به استانها ابلاغ میشود.
وی ادامه داد:درآمدهای مربوط به معادن به حساب خزانه دولت واریز و بازگشت آن سقفی دارد که توسط مجلس شورای اسلامی در قالب جداولی هرساله مشخص میشود.
معاون آمار و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد ادامه داد: پس از واریز سهم معادن، این سهم باز خزانه دولت به نسبت سهم هر شهرستان این اعتبارات واریز میشود.
رحمانی گفت: برای ندوشن از محل این درآمد ۴۱ میلیارد تومان برای احداث جاده ندوشن -ورزنه، دو میلیارد تومان برای مرمت و بازسازی خانه اسلامی ندوشن و یک میلیارد تومان برای مرکز جامع سلامت ندوشن هزینه شده است.
وی ادامه داد: برای منابع سال ۱۴۰۳ در صورت واریز و بازگشت به صورت مرحلهای اعتبار بین طرحها توزیع میشود.
معاون آمار و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد تاکید کرد: به نسبت پرداختی هرکدام از معادن و خسارت معادن در منطقه، اعتبارات بین نقاط تحت تاثیر توزیع میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان