به گزارش میمتالز، «محمدکاظم صادقیان» در ادامه اظهار کرد: ۸۱۰ پروانه بهرهبرداری فعال در استان یزد وجود دارد و بیش از ۱۵ هزار نفر در حوزه معادن مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه تامین امنیت معادن در دومین استان معدنی کشور ضرورت دارد، افزود: اشیا، ادوات و تجهیزات، رفتار و مدیریت ناایمن سه رکن ناامن کردن معادن هستند.
مدیرکل صمت استان ادامه داد: برای نمونه، نداشتن حفاظهای مناسب صورت، عدم تجهیز ماشینآلات به هشدارهای ایمنی، عدم امکان نظارت صحیح ناوبری و تردد ماشینآلات مختلف در محیط معدن ایمنی را به شدت کم کرده است.
صادقیان یکی از علل این حوادث را ضعف نظارت ناشی از فقدان اتوماسیون در درون معادن عنوان کرد که باعث ایجاد نقاط کور نظارتی میشود.
وی تاکید کرد: فقدان هوش مصنوعی ادراکی، نظارت هوشمند، تعیین ایمن یا ناایمن بودن فضای کار، شناسایی تخلفات کارگران و یا تجزیهوتحلیل وضعیت ماشینآلات نظارت را به پدیدهای دشوار تبدیل میکند، از این رو استان یزد در حال حاضر تلاش دارد با پیگیری مانیتورینگ معادن بزرگ و متوسط، این ضعفها را برطرف کرده یا کاهش دهد.
این مسوول همچنین با اشاره اهمیت موضوع ایمنی معادن استان، افزود: ضلع اساسی در حوزه معادن، کارفرما است که باید دقت لازم را در زمینه ایمنی کارگران داشته باشد و از سوی دیگر نظام مهندسی که مسوول فنی معدن است نیز باید نکات ایمنی را در نظر بگیرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اضافه کرد: در این خصوص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز باید تصمیمات قاطع و موثری در زمینه ایمنی کارگران در معادن مدنظر قرار دهد و با دقت آنها را دنبال کند.
صادقیان با اشاره به حوادث اخیر برای کارگران برخی معادن کشور، گفت: در راستای حفظ ایمنی کارگران معادن، اقدامات سختگیرانهای در استان یزد شروع شده و چند مسوول فنی نیز با توجه به سهلانگاریها به هیات انتظامی معرفی شدهاند و تلاش داریم حوادث تلخ در این استان معدنی اتفاق نیفتد.