تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۱۹
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۳۳۲۲۵۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان:

سهم استان کرمان بیش از ۳۰ درصد از تولید زنجیره فولاد کشور است

سهم استان کرمان بیش از ۳۰ درصد از تولید زنجیره فولاد کشور است
‌می‌متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت:طی افق ۱۴۰۴ استان کرمان بیش از ۳۰ درصد از تولید زنجیره فولاد کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، مهدی حسینی‌نژاد پیش از ظهر امروز ۱۸ بهمن‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به پتانسیل معدنی استان اظهار کرد: براساس تحقیق و مطالعات (عقبه ۵۰ ساله) سیاست گذاری که در حوزه صنعت و معدن صورت گرفت و سندی در راستای آن تدوین شد که اتفاق خوبی رقم خورد.

وی با یادآوری سهم ۴.۱ درصدی استان کرمان در تولید ناخالص کشور گفت: سهم صنعت، معدن و تجارت از تولید ناخالص استان حدود ۵۸ درصد است.

رئیس صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: پتانسیل معدنی هم می‌تواند باعث رشد شود و هم می‌تواند تبعاتی در بر داشته باشد لذا باید با برنامه حرکت کنیم.

وی با بیان این مطلب که استان کرمان بهشت معادن لقب گرفته است، عنوان کرد: استان حدود ۸ میلیارد تن ذخیر قطعی اثبات شده دارد که ۹۳.۵ درصد آن مربوط به چهار ماده معدنی مس، آهن، زغالسنگ و کرومیت است.

حسینی‌نژاد بیان کرد: طبق برنامه ریزی در افق ۱۴۰۴ در کشور باید ۵۵ میلیون تن فولاد تولید شود و برای تحقق آن نیاز به تولید ۸۰ میلیون تن کنسانتره دارد و سپس گندله و آهن اسفنجی و در نهایت شمش فولادی تولید می‌شود. حدود ۴۲ میلیون تن کنسانتره و حدود ۳۰ میلیون تن گندله آن و ۱۱ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱۱ میلیون تن از شمش فولادی در داخل استان کرمان باید تولید شود.

رئیس سازمان صمت استان کرمان از تعریف ۱۹ مگا پروژه در استان کرمان خبر داد و گفت: تقریباً می‌توان گفت که مشابه ۱۵ ذوب آهن اصفهان در کرمان شکل گرفته است که این مگاپروژه‌ها موتور محرکه هستند.

وی افزود: در قالب این مگا پروژه‌ها تقریباً از ۴۲ میلیون تن کنسانتره پیش‌بینی شده حدود ۳۰ میلیون تن آن به تولید رسیده و مابقی آن در سال آینده به تولید می‌رسد و ۲۲.۵ میلیون تن گندله و هفت میلیون تن آهن اسفنجی و ۵.۶ میلیون تن شمش فولاد نیز به تولید رسیده است.

حسینی‌نژاد با اشاره به اینکه توسعه پایدار سه رکن اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی دارد، بیان کرد: مگاپروژه‌ها موتور‌های محرکه‌ای هستند تا صنایع کوچک و متوسط را در استان ایجاد کنیم به طوری که صنایع قطعه سازی، خدمات، دانش‌بنیان‌ها با کمک مگا پروژه‌ها ایجاد کنیم و این سبب توسعه و رشد استان می‌شود.

وی با بیان این مطلب که بخشی از قوانین اصلاح شده است، ادامه داد: بخشی از پهنه‌های استان بلوکه شده بود که نیاز به اصلاح قانون برای اصلاح این پهنه‌ها داریم؛ لذا تفویض اختیار به استان الزامی است.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: در شورای معادن استان دو سال تبصره پنج ماده ۱۴ را پیش بردیم که از محل آن حدود ۱۳۰ پروژه در زمینه‌های آبرسانی، برق‌رسانی، دانش‌بنیان و ... تعریف کردیم، اما در سال ۱۴۰۰ اختیار این ماده قانونی از شورای معادن استان‌ها گرفته شد، اما خوشبختانه در برنامه هفتم اختیاراتی به استان‌ها داده شده است.

وی از اختصاص یک درصد فروش معادن و صنایع معدنی برای جبران خسارات معادن سخن گفت و افزود: در قانون برنامه هفتم ۱.۵ درصد از سود معادن و صنایع معدنی در بخش راه‌ها دیده شده است.

رئیس سازمان صمت استان کرمان اظهار کرد: ۲۶۰ میلیون مترمکعب کل میزان مصرفی آب صنعت استان تا افق ۱۴۰۴ است و صنایع باید از آب‌های نامتعارف استفاده کنند بنابراین حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز خود را از خلیج فارس و بخشی نیز از محل فاضلاب بخش شهری تامین می‌کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: واحد‌های بخش خصوصی در تولید برق سرمایه‌گذاری کرده‌اند و واحد‌های تولیدی را ترغیب به ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی کنند. صنایع برق تولیدی مازاد خود را به شبکه سراسری تزریق می‌کنند.

حسینی‌نژاد با بیان این مطلب که صنایع استان مازاد تولید برق دارند که به شبکه تزریق می‌کنند، اظهار کرد: تقریبا ۴۰۰۰ مگاوات از ۵ هزار و ۱۶۰ مگاوات برق تولیدی استان توسط واحد‌های صنعتی استان تولید می‌شود، اما در زمان پیک مصرف، برق واحد‌های تولیدی را قطع می‌کنند لذا پیشنهاد دادیم که در برنامه هفتم مصوب کنند که برق واحد‌هایی که برق تولید می‌کنند قطع نشود.

وی بیان کرد: یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادرات از استان کرمان طی سال جاری داشته‌ایم و صادرکنندگان ما مقید به برگشت ارز به کشور هستند و حدود ۸۵ درصد به تعهدات ارزی خود عمل کرده اند. در حوزه صادرات خشکبار (پسته) مشکلاتی داریم و مقرر شد که مشوقاتی برای تجار این حوزه بگذاریم.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

عناوین برگزیده