تاریخ: ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۹:۴۲
بازدید: ۲۵۸
کد خبر: ۳۳۵۷۴۱
سرویس خبر : اجتماعی
آموزش سنگ‌بنای توسعه و موفقیت؛

گام‌های فولاد سنگان در مسیر تعالی منابع انسانی

گام‌های فولاد سنگان در مسیر تعالی منابع انسانی
‌می‌متالز - امروزه نیروی انسانی، سرمایه اصلی هر سازمان محسوب می‌شود؛ از این رو سازمان‌ها برای رشد و بقای خود و حضور در بازار‌های جهانی موظفند که توجه ویژه‌ای به جذب و حفظ کارکنان خود داشته باشند و این رمز موفقیت کشور‌های توسعه‌یافته است. شرکت‌های بزرگ معدنی جهان نیز از این امر مستثنی نیستند.

به گزارش می‌متالز، در همین راستا شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان که اساسا با هدف تامین مواد اولیه شرکت فولاد مبارکه تاسیس شد، تاکنون اقدامات موثری در خصوص آموزش و ارتقای دانش نیروی انسانی به منظور افزایش هرچه بیشتر کمیت و کیفیت محصولات تولیدی خود انجام داده است.

با توجه به تبیین چشم‌انداز صنایع معدنی و فلزی در کشور و تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴، اهمیت صنایع بالادستی فولاد که وظیفه تامین پایدار مواد اولیه را بر عهده دارند، بیش از گذشته افزایش یافته است. با توجه به اینکه مجموع ذخایر سنگ‌ آهن خام جهان ۱۹۰ میلیارد تن در سال ۲۰۲۳ برآورد شده است که بخش اعظمی از این ذخایر در چهار کشور استرالیا، برزیل، روسیه و چین قرار دارد، ایران با در اختیار داشتن سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن از این ذخایر، جایگاه نهم جهانی را به خود اختصاص داده است. همچنین میزان تولید سنگ‌ آهن جهان در سال مذکور، بیش از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن بوده است که ایران با تولید ۷۷ میلیون تن در رتبه ششم جهانی تولید سنگ‌آهن قرار دارد. متاسفانه برخلاف رشد ۲٫۹ درصدی تولید این ماده معدنی در کشور طی بازه زمانی ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳، شاهد کاهش میزان عرضه مواد اولیه در بازار هستیم؛ در نتیجه این موضوع باعث می‌شود که شرکت‌های بزرگ فولادی برای ادامه فعالیت و حفظ مزیت‌های رقابتی خود به دنبال سرمایه‌گذاری در بخش بالادست فولاد باشند. در همین راستا شرکت فولاد مبارکه که برترین و بزرگ‌ترین تولیدکننده در صنعت فولاد کشور به شمار می‌آید، به منظور تامین پایدار مواد اولیه مورد نیاز خود در سال ۱۳۹۴ نسبت به تاسیس شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در مجاورت معادن سنگ‌ آهن سنگان اقدام کرد. در حال حاضر این مجموعه یکی از تامین‌کنندگان اصلی شرکت فولاد مبارکه محسوب می‌شود که همواره با اقدامات توسعه‌ای خود، سبب کاهش ریسک‌های تولید شده است.

با توجه به جایگاه ویژه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان و پتانسیل‌های فراوان این شرکت، انتظار می‌رود که شاخص‌های عملکردی آن دائما در مسیر رشد باشند. به همین دلیل هسته مدیریتی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با نگاهی آینده‌نگر و دوراندیش، درصدد اتخاذ راهبرد‌هایی کاربردی به منظور افزایش بهره‌وری سازمان، آموزش و توسعه شایستگی‌های نیروی انسانی، افزایش کیفیت محصولات، توسعه بازار‌های هدف و … است. کمااینکه اکنون این مجموعه موفق شده تا با پیاده‌سازی استراتژی‌های خود، دستاورد‌ها و موفقیت‌های قابل‌توجهی را در حوزه‌های مختلف کسب کند. به عنوان مثال در بیست‌و‌یکمین دوره جایزه ملی تعالی سازمانی، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان پس از خودارزیابی و اجرای موفق پروژه‌های بهبود، توانمندسازی و ارتقای سطح مدیریت و عملکرد و پایدارسازی نتایج آن، جایزه سه ستاره امسال را دریافت کرد. البته کسب این موفقیت، به مثابه پایان مسیر رشد این مجموعه نیست و حرکت به سمت تحقق اهداف جدید همگام با تکامل فرآیند‌ها و به‌کارگیری روش‌ها نوین، سنگ‌بنای شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان است.

آموزش، شاکله شرکت فولاد سنگان

در حال حاضر نیروی انسانی اولین و مهم‌ترین سرمایه هر سازمان محسوب می‌شود که تاثیر مستقیمی بر کمیت و کیفیت خروجی یک سیستم دارد؛ به همین دلیل صاحبان مشاغل باید با برنامه‌ریزی‌های مدون در گام نخست به دنبال جذب افراد شایسته و در گام بعدی درصدد ارتقای دانش و مهارت‌های آنها باشند. این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا اکنون با ورود شرکت‌های جدید به سایر حلقه‌های تولید، فعالان این بخش باید توانمندی‌های خود را در سطوح مختلف ارتقا دهند و به دنبال یادگیری مهارت‌های جدید برای افزایش رقابت‌پذیری در بازار باشند. باید توجه داشت که توانمندسازی نیروی انسانی یکی از مولفه‌های مهم و تاثیرگذار بر میزان بهره‌وری و کیفیت محصولات به شمار می‌آید. بهره‌مندی از دستگاه‌ها و ماشین‌آلات به‌روز می‌تواند تاثیر مثبتی بر این متغیر‌ها داشته باشد، اما با ورود تکنولوژی‌های جدید به بازار، این دستگاه‌ها قدیمی می‌شوند و همانند نیروی انسانی خلاق که همواره با ایده‌های جدید مسیر‌های متنوعی را برای دستیابی به اهداف سازمان می‌یابند، موثر نیستند. اقدامات و برنامه‌ریزی‌های شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در حوزه مدیریت آموزش به دو دسته شامل برنامه‌های آموزش و توسعه و ارزیابی عملکرد و تحقیقات در سطوح فردی، گروهی و سازمانی تقسیم می‌شود. به همین منظور این مجموعه نقشه راهی بر اساس مدل هی گروپ «Hay Group» تدوین کرده است و ارزشیابی برنامه‌های آموزشی خود را به صورت مستمر از طریق الگوی ارزیابی «Cipptoo» انجام می‌دهد. ضمن اینکه بر اساس مدل هی گروپ «Hay Group»، چشم‌انداز پنج ساله‌ای در شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان تبیین شده است که سیستم مدیریت ارزیابی عملکرد در چهار حوزه اصلی یعنی مربی‌گری، ارزشیابی، تحلیل برنامه‌ها و ارائه آنها به تکامل خواهد رسید. در همین راستا نتیجه پیاده‌سازی این رویکرد‌ها باعث شد که این مجموعه معدنی در بین برترین شرکت‌های کشور در حوزه رشد و توسعه سرمایه‌های انسانی قرار گیرد و تندیس برنزین ملی پانزدهمین دوره جایزه تعالی منابع انسانی و تندیس «C۱» هفتمین جایزه منابع انسانی مدل ۳۴۰۰۰ را کسب کند.

فولاد سنگان، بنگاهی مسوولیت‌پذیر

یقینا سازمان‌هایی که نسبت به سهام‌داران و نیروی انسانی خود مسوولانه رفتار می‌کنند، در زمینه انجام مسوولیت‌های اجتماعی و اخلاقی نیز در جامعه پیشرو خواهند بود. باید توجه داشت زمانی که سطح فرهنگ مسوولیت‌پذیری در یک اجتماع بالا باشد، افراد آن جامعه نسبت به معضلات حساس‌تر هستند و برای بهبود شرایط به سرعت اقدام می‌کنند. به همین دلیل عمل به مسوولیت‌های اجتماعی در این جامعه به خصوص توسط شرکت‌ها و سازمان‌ها که می‌توانند با بهره‌گیری از منابع خود، تاثیرات گسترده‌تری در ارتقای سطح فرهنگ مسوولیت‌پذیری داشته باشند و افراد بیشتری را ترغیب به انجام فعالیت‌های داوطلبانه کنند، از اهمیت زیادی برخوردار است.

شایان ذکر است که بنگاه‌های اقتصادی به همان میزانی که از منابع عمومی بهره می‌برند، در قبال آن مسوول هستند و باید با انجام اقداماتی در زمینه مسوولیت‌های اجتماعی، سبب ایجاد تعادل میان فعالیت‌های اقتصادی و عام‌المنفعه شوند. شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گندله و کنسانتره در کشور، همواره سعی بر این دارد تا رسالت خود را نسبت به جامعه و اقشار بومی به خوبی ایفا کند. در همین راستا می‌توان به بخشی از اقدامات این مجموعه در قالب مسوولیت‌های اجتماعی و محرومیت‌زدایی در منطقه خواف استان خراسان رضوی مانند ساخت مدارس هفت‌گانه فولاد سنگان، توسعه زیرساخت‌های آموزشی، درمانی و عمرانی، مشارکت فعال در انتقال آب دریای عمان به شرق کشور و استان خراسان رضوی، مشارکت در طرح چهاربانده شدن جاده سنگان به تربت حیدریه، حمایت از ورزشکاران و دانش‌آموزان نخبه در منطقه، اجرای پروژه‌های بزرگ در راستای صیانت از محیط زیست، اعطای وام‌های کم‌بهره در راستای حمایت از مشاغل کوچک و … اشاره کرد. گفتنی است که با انجام این اقدامات و ارائه خدمات ارزنده، تندیس سیمرغ سومین دوره جشنواره ملی مسوولیت اجتماعی (قاف) به شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان اهدا شد.

منبع: فلزات آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده