به گزارش میمتالز، محمدمهدی فداکار روز پنجشنبه در نشست شورای توسعه و برنامهریزی استان کرمان افزود: تولید زغال سنگ در این استان چالش جدی دارد و این واحد باید ضمن نوسازی، سرمایهگذاری جدید داشته باشد و کمیت و کیفیت تولید خود را ارتقا دهد.
وی اظهار کرد: بین شرکت فولاد زرند ایرانیان تا زغالشویی این شهرستان، سه تا چهار کیلومتر فاصله است، اما این واحد فولادی، زغال مورد نیاز خود را با چهار برابر قیمت از کشور چین وارد میکند و این موضوع برای استان درست نیست.
نماینده عالی دولت در استان کرمان یادآور شد: ارز کشور برای خرید زغال سنگی خارج میشود که کارگر و معدن آن را در استان داریم، اما صندوق بازنشستگی فولاد نمیخواهد به این حوزه کمک کند.
وی ابراز داشت: صندوق بازنشستگی فولاد بحث واگذاری شرکت معادن زغال سنگ استان کرمان به صدر تامین (زیرمجموعه شستا) را یک ماه معطل کرده در حالی که این معدن متعلق به مردم است و بیش از ۲ هزار کارگر و چندین هزار بازنشسته دارد و قدیمیترین صنعت استان است.
فداکار با تاکید بر اینکه کل شرکت زغال سنگ استان کرمان باید واگذار شود، اما فرایند اجرایی آن را به بهانههای مختلف معطل میکنند، تصریح کرد: زغال سنگ باید قیمتگذاری و در این راستا تهاتری بین صدر تامین و صندوق بازنشستگی فولاد انجام شود، صدر تامین در مقابل شرکت زغال سنگ، سهام شرکت مس را واگذار میکند که این موضوع برای این صندوق نیز بهتر است.
استاندار کرمان گفت: شرکت زغال سنگ کرمان زیانده است، اما صدر تامین یک شرکت سودآور بورسی است که تجربه تولید را دارد و میتواند چندین هزار اشتغال در منطقه ایجاد کند.
وی با اشاره به تجمعات کارگری معادن زغال سنگ استان کرمان افزود: شرکت زغال سنگ در ابتدا باید پرداخت حقوق کارگران را در اولویت قرار دهد و اداره امور مالیاتی نیز بدون هماهنگی حسابهای این شرکت را تا پرداخت مطالبات کارگران نبندد.
فداکار همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده پس از حادثه تروریستی و انتخابات در کرمان عنوان کرد: همکاری خوبی در پشتیبانی دستگاهها و شهرستانها با در اختیار قرار دادن خودرو و نیروی انسانی انجام گرفت و سالی که گذشت اقداماتی انجام شد که حاصل زحمات همگان بوده و تلاش یک نفر نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: پروژههای خوبی در استان کرمان انجام شده که اطلاع رسانی نشده و پروژه بندر خشک با همکاری روسها اتفاق بزرگ و عجیبی است که برای استان آورده خوبی خواهد داشت.
استاندار کرمان گفت: پروژههای اقتصادی لاستیک ارگ، فرومنگنز جوپار و تولید سلولهای خورشیدی بخشی از طرحهای بزرگ استان کرمان است که روند عملیات اجرایی این طرحها باید در سال جاری رصد و پیگیری شوند.
وی اضافه کرد: اتفاق زیادی برای زیباسازی شهری نیفتاده و دستگاههای اجرایی باید بر زیباسازی سردر و دیوار ادارات اهتمام ورزند، شهرداری نیز برنامه مختصری برای زیباسازی فضای شهر دارد، اما دستگاهها نیز جاذبهای برای همکاران خود در آستانه سال نو داشته باشند.
فداکار افزود: ضمن آنکه مدیران نباید از نظر امنیتی مراقبت از دستگاهها را در تعطیلات رها کنند و در این زمینه مدیران دستگاهها باید پاسخگو باشند.
وی عنوان کرد: برخی دستگاهها در جذب اعتبارات سال گذشته کوتاهی کردند که این دستگاهها در سال جدید، جذب و تخصیص کمتری خواهیم داد، اما اعتبارات نباید از استان کرمان به مرکز برگرد و این موضوع پذیرفته نیست.
استاندار کرمان ادامه داد: دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کمک کردند که اعتباری از استان برنگردد، بجز یک دستگاه که مشکل خاصی داشته و اعتبارات آن برگشت شده است.
وی با بیان اینکه مدیران دستگاهها و معاونان مالی بایستی برای جذب اعتبارات در باقی مانده سال جاری پای کار باشند افزود: این چند روز تا پایان سال تخصیص اعتبارات خوبی داریم.
رییس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به مصوبات ۲ روز گذشته نشست سران قوا با حضور رییس جمهور گفت: در این نشست مقرر شد که منابعی برای طرحهای عمرانی خارج از مصوبات بودجهای داشته باشیم که در این خصوص اختیاری به سازمان برنامه و بودجه داده شده تا پروژههای دارای بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی با رقم مازاد بر جداول بودجه اجرایی شوند.
محمدرضا پورابراهیمی ادامه داد: براساس این مصوبه، در استان کرمان نیز لیست این پروژهها را مشخص کنند تا طرحهای استان از این ظرفیت بهرهمند شوند.
وی اضافه کرد: همچنین در نشست سران قوا اعتباری به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای هزینه جاری ۲ دستگاه آموزش و پرورش و وزارت علوم مصوب شد و این اجازه داده شد تا حقوق و دستمزد، از محل این مصوبه تامین شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: وزارت علوم پرداخت حقوق اساتید را از این محل پیگیری کند و این موضوع نیز نیازمند پیگیری استانی است.
وی با بیان اینکه موضوع بعدی برنامه بودجه ۱۴۰۳ است که بودجه برای نخستین بار در این لایحه دومرحلهای شده است گفت: تاخیر تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ به علت همزمانی با تصویب برنامه هفتم توسعه بود لذا جداول بودجه سال ۱۴۰۳ هنوز به تصویب مجلس نرسیده و این جداول باز است.
وی ادامه داد: لذا سازمان برنامه و استاندار کرمان در این حوزه تاکید داشته باشند، زیرا جداول بودجه برای استان بسیار حائز اهمیت است و این موضوع در شورای برنامهریزی استان مصوب و ارقام بهره مالکانه معادن و سایر موارد در این بخش ویژه پیگیری شود.
پورابراهیمی عنوان کرد: احکام برنامه هفتم توسعه به اتمام رسیده و به زودی کار تصویب این قانون تمام میشود و پیش بینی میکنیم که از ابتدای سال ۱۴۰۳ این احکام اجرایی شوند لذا دستگاهها به تفکیک ریز احکام، مسائل خود را بیاورند و نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان کرمان در مورد این احکام در ابتدای سال جدید تشکیل شود تا تحولات اساسی در این استان ایجاد کنیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه پروژههای پیشران نیازمند اولویت بندی است گفت: سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور از ۳.۲ به چهار درصد رسیده، یعنی نرخ رشد ۳۰ درصدی در این استان اتفاق افتاده که در کشور سابقه ندارد و این رویکرد نیازمند برنامه توسعه پیشران است و تمامی طرحهای پیشران اقتصادی در سال آینده در دستور کار قرار گیرد و مورد رصد شورای توسعه قرار گیرد.
وی بیان کرد: طرح لاستیکهای فوق سنگین در باغین با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال، فروآلیاژ در منطقه جوپار با ۷۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری، ورقهای فولادی چترود ۵۰ هزار میلیارد ریال و در طرح پلاسما اقدامات خوبی در حال انجام است.
پورابراهیمی ادامه داد: همچنین پروژههای از جمله سلولهای خورشیدی ماهان، بندر خشک و مرکز لجستیک با ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری، پروژه بزرگترین تولید روی در منطقه گلباف و راین نیازمند رصد و تسریع پیگیری به عنوان طرحهای پیشران استان هستند.
وی با بیان اینکه ظرفیت استفاده از ظرفیت تهاتر در استان کرمان به میزان کمترین کشور شده در حالی که امکان استفاده برای استفاده از این ظرفیت برای ما بیشتر است تصریح کرد: برخی دستگاهها پیمانکاران به علت ضعف اطلاعرسانی از این ظرفیت استفاده نکردند و وضعیت شرکتهای اقتصادی نیازمند پیگیری ملی است تا این کار ویژه پیگیری شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت پیگیری برخی طرحهای استان کرمان در سطح ملی گفت: شرایط کارگری در معادن زغال سنگ این استان سخت شده و کارگران این معادن چند ماه حقوق دریافت نکردند.
وی عنوان کرد: در این زمینه مقرر شد که شرکت معادن زغال سنگ استان کرمان به شرکت صدرتامین منتقل شود، اما نمیدانم کارشکنی در کجا است که این کار انجام نمیشود؟ زیرا انتقال و واگذاری این معادن به نفع هر ۲ طرف است.
پورابراهیمی با اشاره به تجارب شرکت صدر تامین به علت بهترین شرکت بورسی و سودآوری افزود: مجمع ناکارآمد شرکت زغال سنگ استان کرمان، این وضعیت اسفبار را ایجاد کرده و ظرفیت تولید این معادن را به یک دهم رسانده و ادامه این روند نیز زیان انباشته این شرکت را افزایش میدهد لذا در این زمینه پیشنهاد ما اخذ مصوبه شورای تامین برای فرایند واگذاری است.
وی یادآور شد: صندوق بازنشستگی فولاد تمکین به مصوبه دولت و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ندارد لذا درخواست داریم که این موضوع ویژه پیگیری شود.
نماینده مردم کرمان و راور در خانه ملت افزود: با وجود اینکه بخشی از اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استان کرمان به سال آینده پرداخت میشود، وضعیت جذب نکردن منابع از الان به دستگاههای اجرایی گوشزد شود تا با مشکلاتی روبرو نشویم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه تخصیص اعتبارات تملک تا پایان سال جاری به ۵۶ درصد میرسد گفت: یکی از دغدغههای ما پروژههای پیشران است که برای سال آینده در دستور کار قرار دارد.
محمدرضا وحیدی افزود: میزان تخصیص اعتبارات تملک دارایی سرمایهای این استان تاکنون حدود ۱۵ هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال بوده که تاکنون حدود ۵۴ درصد آن تخصیص یافته و تا پایان سال این تخصیص به ۵۶ درصد خواهد رسید.
وی با اشاره به کسری حدود ۶۵۰ میلیارد ریال از حقوق کارمندان عنوان کرد: ۹۰ درصد این اعتبارات تخصیص داده شده تا دستگاهها حقوق کارکنانشان را در اسفندماه سال جاری پرداخت کنند و مشکلی در این بخش نداشته باشند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به رشد ۳۴ درصد اعتبارات هزینهای استان و رشد ۶۷ درصدی اعتبارات دارایی و سرمایهای در لایحه بودجه سال آینده ابراز داشت: ضمن آنکه ۱۳ هزار و ۸۰ میلیارد ریال بهره مالکانه به استان کرمان اختصاص داده میشود و این موضوع پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه بوده است.
وی با اشاره به اجرای ۲۰ برنامه اقتصادی در سال ۱۴۰۳ در این استان بیان کرد: این برنامهها تدوین و در دستور کار قرار گرفته است.
وحیدی افزود: این برنامهها شامل اقتصاد دانشبنیان و حمایت از شرکتهای این بخش، احصای فرصتهای سرمایهگذاری و خلق منابع مالی، بهبود فضای کسبوکار، اقتصاد دیجیتال، تدوین سند اشتغال دیجیتال استان، بسترسازی توسعه اشتغال، برنامه فعالسازی واحدهای تولیدی و تکمیل زنجیره تولید و ارزش افزوده بوده است.
وی تاکید کرد: امسال ۱۱۰ درصد درآمدهای استان کرمان محقق شد و ۲۵ واحد تولیدی در حوزه بیمه دچار مشکلاتی بودند که با همکاری سازمان تامین اجتماعی مشکل آنها رفع و حمایتهای از سایر واحدها داشتیم.
وی با اشاره به کسب رتبه سوم اشتغال پایدار و رتبه چهار بهبود فضای کسبوکار و امنیت سرمایهگذاری توسط استان کرمان یادآور شد: ۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال در استان کرمان پرداخت شده و در این راستا بیش از ۵۳ هزار فرصت شغلی در این استان ایجاد شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان در ادامه با اشاره به برنامه اشتغالزایی به عنوان یکی از برنامههای اصلی دولت تاکید کرد: ۱۱۵ درصد تعهد اشتغال استان در سال جاری محقق شده و برخی دیگر از شاخصهای توسعه اقتصادی دیار کرمان ارتقا یافته است.
مجتبی مصباح مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان نیز در این نشست گفت: شرکت زغال سنگ استان حقوق هر ماه را بیستم ماه آینده پرداخت میکند، اما حقوق بهمنماه تا ۲۵ اسفند به تاخیر افتاده و کارگران میگویند با این وضعیت کار نمیکنند، پیگیر پرداخت مطالبات کارگران هستیم که گفته شده تا فردا پرداخت میشود.
همچنین این نشست مصوباتی در خصوص تغییر کاربری زمین بنیاد مسکن حاجی آباد کرمان، اعتبارات فرزندآوری، اجرای طرح مجتمع گردشگری ارزوییه، واگذاری زمین برای طرح جامع راه آهن شهر کرمان و واگذاری اراضی داشت.