به گزارش میمتالز، با در نظر گرفتن این که مقام معظم رهبری در بیانات خود، سال ۱۴۰۳ را به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند و چندین سال است که موضوع تولید در شعارهای سال مورد تاکید قرار دارد که امسال نیز نقش مردم در آن پررنگ شده است.
در عین حال، ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری نیز با تاکید بر این که دولت باید موانع پیش پای تولید و فعالان اقتصادی را بردارد، اعلام کرده است: باید قانون رفع موانع تولید اجرا و زمینه کار برای بخش خصوصی و مردم فراهم شود.
در این ارتباط، حسین زجاجی، دبیرانجمن صنعت شیشه ایران در رابطه با نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردمی» اظهار کرد: بازار سرمایه به ویژه در حوزه صنعت شیشهسازی، نقش قابل توجهی را در تحقق شعار امسال خواهد داشت، زیرا طی سالهای اخیر ابزارها و صندوقهای مختلفی در این بازار توسط مسوولان طراحی شده است.
وی افزود: رشد صنعت شیشه طی سالهای اخیر به واسطه مشارکت بخش خصوصی شکل گرفته و این صنعت هیچ وابستگی به دولت یا نهاد خاصی نداشته است.
دبیر انجمن صنعت شیشه ایران در رابطه با نقش مردم در تحقق شعار سال، تاکید کرد: حضور و مشارکت مردمی و همچنین تجمیع و تزریق منابع مالی از طریق بازار مولد موجب رشد اقتصاد، گسترش و توسعه صنایع تولیدی خواهد شد.
زجاجی گفت: هرچقدر دخالتهای دستوری اعم از قیمتگذاری و تصمیمات خلقالساعه توسط دولت کاهش یابد به طور حتم شاهد افزایش سودآوری صنایع و جذب سرمایهگذاری خواهیم بود.
وی بیان کرد: بخش خصوصی بازارهای صادراتی و کالاهای مورد نیاز کشور را به دقت مورد ارزیابی قرار داده و سرمایهگذاری لازم را انجام میدهد، اما دخل و تصرفی در نحوه قیمتگذاری آن ندارد، زیرا معتقد است قیمت کالاها بر اساس عرضه و تقاضا حاصل میشود.
دبیر انجمن صنعت شیشه ایران در مورد اقدامات لازم از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای تحقق شعار سال، تصریح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان حافظ حقوق سهامداران و در راستای تحقق شعار سال میبایست نسبت به قیمتگذاری دستوری محصولات عرضه شده در بورس حساستر باشد و در صورت لزوم با همکاری مجلس و دولت نسبت به اصلاح موارد مورد نیاز در جهت حمایت از بازار سرمایه اقدامات لازم را انجام دهد.
زجاجی بیان کرد: با توجه به مزیت نسبی این رشته از صنعت (شیشه) دولت میبایست قوانین را برای تولیدکنندگان و بخش خصوصی تسهیل کند، زیرا اکنون در بخش شیشه با مازاد تولید مواجه هستیم که میبایست به کشورهای دیگر صادر شوند.
وی بیان کرد: دولتها در ایران و در بخش سیاستهای کلان اقتصادی باید نقش پرنگتری را ایفا کنند تا مشکلات حوزه صادرات برای صنایع کاهش یابد.
دبیر انجمن شیشه ایران در پایان در خصوص مهمترین برنامههای این انجمن برای سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: تولید محصولات با ارزش افزوده بالا نسبت به سال ۱۴۰۲، توسعه و تثبیت بازارهای صادراتی، طراحی ساخت شیشههای متناسب با کاهش مصرف انرژی، برنامه آگاهسازی سازمانها، ارگانها و مردم به استفاده از بستهبندی شیشه برای مواد غذایی، نوشیدنیها بخصوص آب به منظور جلوگیری از بیماریهای ناشی از بستهبندی نامناسب و حفظ سلامت جامعه و... اشاره کرد.