به گزارش میمتالز، سید محمد واعظینژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۶ پروژه ساخت نیروگاههای خورشیدی پشت بامی مدارس کشور با ظرفیت ۸۴۰ کیلووات توسط خیرین مدرسهساز در حال اجراست؛ این نیروگاهها در حال انعقاد قرارداد و یا در حال طیکردن مراحل اجرا هستند که دو تا سه ماه آینده وارد مدار میشوند.
وی با اشاره به مزایای بکارگیری نیروگاههای خورشیدی در مدارس کشور، افزود: ساخت این نیروگاهها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفهجویی در هزینههای مدارس سبب افزایش خودآگاهی دانشآموزان از مزایای استفاده از انرژیهای پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از بکارگیری سوختهای فسیلی در مدارس میشود.
واعظینژاد در ادامه تصریح کرد: از آنجا سرانههای تخصیصیافته به مدارس پایین است و مدارس در فصلهای فعال مجبورند از سوختهای فسیلی استفاده کنند، بکارگیری نیروگاههای خورشیدی در آنان ضمن صرفهجویی در هزینههای جاری همچون آب، برق و کاغذ و ... سبب کاهش انتشار آلایندههای زیستمحیطی میشود.
وی از هدفگذاری ساخت نیروگاههای خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه کشور خبر داد و اظهار کرد: بر اساس هدفگذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاههای خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهرهبرداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.
طبق اعلام ساتبا، نیروگاه خورشیدی ۶۰ کیلوواتی در مدرسه خیرساز ۱۵ کلاسه حاج غلام رضا زیرک امروز، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق (ساتبا)، دکتر حمیدرضا خانمحمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور، دکتر سید محمد آقامیری، استاندار قم، آیت الله حسینیبوشهری، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مسوولان استان قم به بهرهبرداری میرسد.