تاریخ: ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۵۳
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۳۴۳۴۸۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

ایران در مسیر فرصت‌ها و تهدید‌های تولید فولاد سبز

ایران در مسیر فرصت‌ها و تهدید‌های تولید فولاد سبز
‌می‌متالز - معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تاکید کرد: ایران در مسیر دستیابی به فرآیند تولید فولاد سبز، با فرصت‌ها و همچنین تهدید‌هایی در این صنعت مواجه است.

به گزارش می‌متالز، سمیه خلوصی به همراه فرهاد فرشاد، مدیر پژوهش، فناوری و بومی‌سازی ایمیدرو در نشست با مدیران و کارشناسان شرکت‌های فولادی، دارندگان تکنولوژی و صاحب‌‌نظران این صنعت درباره سناریو‌های تولید فولاد بدون کربن، اظهار داشت: ایران به سبب روشی که در تولید فولاد دارد، برای دستیابی به تکنولوژی فولاد سبز، استراتژی متناسب با شرایط خود را به اجرا در می‌آورد.

عضو هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: با توجه به اینکه ایران از روش احیای مستقیم و گاز طبیعی برای تولید فولاد بهره می‌گیرد شرایط متفاوتی برای تحقق هدف "کرین صفر" در فرآیند تولید فولاد دارد در حالی که بخش قابل توجهی از تولید فولاد دنیا به روش کوره بلند و استفاده از زغال سنگ و کک است.

وی به برنامه‌های اتحادیه اروپا و سایر کشور‌های پیشرفته در این زمینه اشاره کرد و گفت: طی سال‌های آینده این کشور‌ها مالیات قابل توجهی بر روی واردات فولاد با تکنولوژی فعلی اعمال خواهند کرد که این امر صادرات فولاد را با تهدید مواجه می‌کند. از همین رو باید تا پیش از اعمال سیاست‌های جدید، از روش‌های نوین تولید فولاد بهره برد.

خلوصی در عین حال به فرصتی که طی سال‌های آتی برای شرکت‌های ایرانی مهیا شده اشاره کرد و اظهار داشت: سهم قابل توجهی از انتشار کربن در محیط زیست، حاصل تولید فولاد به روش کوره بلند است که در کشور‌های اروپایی، آمریکایی و آسیای شرق به کار گرفته می‌شود، اما از این پس ناچار به برچیدن آن کارخانه‌ها و جایگزینی با روش‌هایی از جمله احیای مستقیم شده‌ایم.

وی افزود: این امر فرصتی محدود و البته قابل توجه برای شرکت‌های ایرانی مهیا کرده تا به صدور خدمات فنی و مهندسی، مدل احیای مستقیم بپردازند.

خلوصی ادامه داد: همزمان باید با همکاری دستگاه‌های بالادستی، مراکز علمی و دانشگاهی، شرکت‌های صاحب تکنولوژی و تولیدکنندگان، مسیر مشخصی برای کربن‌زدایی از فرآیند تولید فولاد ترسیم شود.

معاون ایمیدرو خاطرنشان کرد: ضروری است جزئیات بیشتری از سوی شرکت‌های فعال در صنعت فولاد ارایه تا مواردی همچون ایجاد پایلوت و نحوه تامین سوخت هیدروژن کوره‌های فولادی، به طور دقیق تری مشخص شود.

وی ادامه داد: با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و وزارت صمت، تیمی تخصصی با حضور مشاوران، صاحبان تکنولوژی، تولیدکنندگان و ... تشکیل خواهد شد تا فرآیند و مسیر دستیابی به فولاد سبز ارایه شود.

در این نشست صاحب‌نظران به همراه مدیران و کارشناسان شرکت‌های دارنده تکنولوژی و تولیدکنندگان فولاد به ارایه پیشنهاد و روش‌های مختلف به منظور تحقق گام به گام فرآیند تولید فولاد بدون کربن پرداختند.

منبع: ایمیدرو

عناوین برگزیده