به گزارش میمتالز، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد با اشاره به سابقه دیرینه روابط حسنه ایران و بنگلادش، گفت: دو کشور از گذشته روابط مطلوبی در بخشهای مختلف داشته و در حوزه تجارت نیز پیوندهای خوبی میان بازار دو کشور شکلگرفتهاست که میتواند در آینده و با ارتقای شناخت نسبتبه ظرفیتهای طرفین، توسعه پیدا کند.
علاوهبر این، اشتراکات فرهنگی دو کشور نیز در مسیر رشد روابط اقتصادی و تجاری نیز موثر بوده است. محمدرضا توکلیزاده در نشست با سفیر بنگلادش در تهران، افزود: طبق آمارهای موجود، درآمد صادراتی بنگلادش در سال۲۰۲۲ بیش از ۵۵میلیارد دلار بوده است. این کشور برای توسعه صادرات خود برنامههای خوبی را در دست اجرا دارد که با توجه پتانسیلهای آن، دور از انتظار نیست و ایران نیز میتواند یک شریک اقتصادی و تجاری خوب برای بنگلادش باشد. توکلیزاده با بیان اینکه متاسفانه روابط تجاری بنگلادش با خراسانرضوی، به رغم پتانسیلهای موجود در این استان، از عمق لازم برخوردار نیست، تصریح کرد: ضرورت دارد تا فرصتهای اقتصادی و تجاری خراسانرضوی برای تجار بنگلادشی تشریح شود و در سمت دیگر نیز اطلاعات لازم درخصوص بنگلادش و ظرفیتهای بازار آن به تجار خراسانی ارائه شود. با توسعه ارتباطات و ارائه اطلاعات لازم، تعاملات تجاری استان ما با بنگلادش عمق بیشتری پیدا خواهد کرد.
وی یکی از موانع عدمتوسعهتجارت ایران و بنگلادش را چالشهای موجود در حوزه مبادلات مالی دانست و خاطرنشان کرد: درصورتیکه موانع انتقال پول در عرصه تعاملات تجاری رفع شود، تجارت دو کشور توسعه پیدا خواهد کرد. رئیس اتاق مشهد عنوان کرد: اعزام هیات تجاری از ایران به بنگلادش و بالعکس، زمینه ارتقای شناخت بیشتر دو طرف را فراهمکرده و در پی آن، رشد تعاملات تجاری رقم خواهد خورد. بر همین اساس، اتاق بازرگانی مشهد آمادگی میزبانی از هیات تجاری بنگلادش را در خراسانرضوی دارد و میتوان برای اعزام هیاتی هم از این استان به کشور مذکور، در آینده برنامه ریزی کرد.
منجورول کریم خانچودری، سفیر بنگلادش در تهران نیز در این دیدار درخصوص روابط تجاری بین دو کشور، گفت: محصولات تولید ایران باوجود ظرفیت بالایی که دارند، عمدتا از طریق کشورهای ثالث همانند ترکیه، دبی، هند و... به بنگلادش ارسال میشوند. ایران از تامین کنندگان اصلی قیر در بازار بنگلادش است؛ اما این محصول عمدتا از مبادی واسط ارسال میشود. وی ادامهداد: کیفیت کالای ایرانی و قیمت آن از جذابیت زیادی برای تجار بنگلادشی برخوردار است و آنها متمایل به توسعهتجارت با خراسانرضوی هستند. برخی از مواد غذایی تولیدی در این استان در بازارهای بنگلادش بسیار شناخته شده هستند که ازجمله آن میتوان به زعفران، خشکبار و... اشاره کرد.
وی یکی از اهداف این سفر را توسعه مراودات تجاری مستقیم بین ایران و بنگلادش عنوان کرد و گفت: ایران و بنگلادش دارای بازارهای خوبی هستند که ضرورت دارد با آگاهی بخشی در حوزه ظرفیتهای تجاری دو کشور، شاهد توسعه مراودات در این حوزه باشیم. بنگلادش دسترسی خوبی به بازارهای صادراتی دارد و با توجه به نزدیکی به کشور هند، امکان توسعهتجارت ایران و بنگلادش از این مسیر امکانپذیر است. سفیر بنگلادش در تهران اظهار کرد: بنگلادش کشوری پرجمعیت بوده و بازاری ۱۷۰میلیون نفری دارد که بخشاعظم آن را طبقه متوسط جامعه تشکیل میدهند. این کشور، واردات بیشتری نسبت به ایران دارد و امیدواریم تجار خراسانرضوی تشویق شوند تا به بازار بزرگ بنگلادش بپیوندند. وی تاکید کرد: سطح آگاهی تجاری ایران و بنگلادش نسبت به پتانسیلهای یکدیگر، محدود است که باید در چارچوب همکاریهای مشترک، این آشنایی را ارتقا ببخشیم. تبادل هیاتهای تجاری، در این راستا بسیار راهگشا خواهد بود و آماده ایم برای تحقق این مهم، همکاری لازم را بهعمل آوریم.
منبع: دنیای اقتصاد