به گزارش میمتالز، حسن صدیقی با بیان این مطلب و با اشاره به اهمیت تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی مورد نیاز شامل محصولات فلزی یا غیر فلزی موثر در چرخه اقتصادی، گفت: عناصری همچون لیتیوم، منگنز، نیکل و کبالت در حوزه انرژی بسیار حائز اهمیت هستند و ایمیدرو با همکاری مراکز تحقیقاتی، شرکتها و طرحهای تابعه، اقداماتی را در راستای ممانعت از مواجهه کشور با کمبود این عناصر در آینده، برنامه ریزی کرده است.
وی ادامه داد: طرحهای پتانسیلیابی، فرآوری و استحصال مواد معدنی حیاتی از منابع در اختیار ایمیدرو، از جمله این موارد است که در حال حاضر، موضوع پتانسیلیابی و استحصال این مواد از باطلههای معادن تابعه در دستور کار قرار گرفته است.
مجری طرح مواد و عناصر معدنی حیاتی و راهبردی ایمیدرو با اشاره به موضوع «شناسایی و حمایت از ایدهها و محصولات دانشبنیان» به عنوان یکی دیگر از راهکارهای تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی، تصریح کرد: اکنون با شرکتهای دانشبنیان برای ۴ ماده معدنی شامل لیتیوم، نیکل، کبالت و بیتومین در حال مذاکره هستیم.
وی افزود: راهکار در حال اجرای دیگر، «انجام مطالعات تدوین استراتژیهای سرمایهگذاری و تجاریسازی برای مواد معدنی حیاتی» است که در سال جاری این مهم برای سه ماده معدنی لیتیوم، پتاسیم و فسفات در دست اجرا است.
صدیقی اجرای طرحهایی با هدف توسعه دانش فنی و تولید ۵ محصول مهم معدنی را از دیگر راهکارهای در حال انجام ایمیدرو برشمرد و اذعان کرد: برای توسعه دانش فنی استحصال لیتیوم از منابع شورابه ای، بازیافتی و پسآب، طرحهای مختلفی توسط مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با همکاری طرح مواد معدنی حیاتی و راهبردی در حال انجام است. برای توسعه دانش فنی کبالت و نیکل نیز اقدام به احداث پایلوتهای تخصصی و فرآوری منابع کم عیار و بازیافتی میشود.
وی ادامه داد: برای توسعه دانش فنی استحصال منگنز و فسفات، فرآوری و بهرهبرداری از انواع منابع کم عیار داخلی در نظر گرفته شده است.
مجری طرح مواد و عناصر معدنی حیاتی و راهبردی ایمیدرو خاطرنشان کرد: راهاندازی پورتال مواد معدنی حیاتی و راهبردی با هدف آگاهی بخشی، شناسایی نیازها و توانمندیها و ایجاد شبکه ارتباطی و ترغیب بخش خصوصی برای ورود به این حوزه، اقدام دیگر ایمیدرو در زمینه یاد شده است.
منبع: ایمیدرو