به گزارش میمتالز، چین در حال حاضر بر عرضه مواد معدنی کمیاب در جهان سلطه دارد و تقریباً ۷۰ درصد از تولید جهانی و ۹۰ درصد از تولیدات پالایش شده آن را در دست دارد.
مواد معدنی حیاتی، که برای محصولات با فناوری پیشرفته ضروری هستند، به مواد اولیه مهمی تبدیل شده اند که سیاستهای کشورها را تحت تاثیر قرار داده و سرمایهگذاری بر روی مواد معدنی حیاتی و عناصر خاکی کمیاب نقش مهمی در چشمانداز تحول انرژی کشورها دارد.
در این زمینه ترکیه قصد دارد با ایجاد یک مرکز صنعتی که سالانه ۵۷۰۰۰۰ تن عناصر کمیاب خاکی را تصفیه میکند دومین ذخیرهگاه بزرگ عناصر خاکی کمیاب جهان را که در اسکیشهیر کشف کرده وارد چرخه اقتصادی خود کند. دولت ترکیه امیدوار است که توافقنامه استخراج از معادن عناصر خاکی کمیاب بتواند شرکتهای چینی از جمله BYD، بزرگترین سازنده خودروهای برقی جهان را تشویق کند که پس از قرارداد اخیر برای ساخت خودروهای برقی در این کشور، تولید باتری را نیز در نظر بگیرند.
در دنیای امروز که صنعت معدن جهانی دوران حساسی را سپری میکند، پروژههای مشترکی که قرار است بین چین و ترکیه در زمینه استخراج معادن توسعه یابد، پتانسیل بالایی دارد.
منبع: ایفنا