به گزارش میمتالز، سیدفرهنگ حسینی، نماینده سهامدار عمده شرکت کانی کربن طبس، در نشست خبری عرضه اولیه این شرکت در فرابورس، بیان داشت: شرکت کانی کربن طبس در سال ۱۳۹۵ تاسیس شده و دارای یک معدن زغال سنگ در منطقه چاه رخنه است که در حدود ۶۵ کیلومتری طبس قرار دارد. پروانه بهرهبرداری طبس ۲۵۰ هزارتن زغال سنگ خام است که برخلاف سایر معادن زغال سنگ به عنوان یک معدن روباز فعالیت میکند. محصول تولیدی این شرکت زغال سنگ حرارتی است که عمدتا در صنایع فلزی به غیر از فولاد کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه شرکت ۱۰۰ میلیارد تومان است، گفت: زغال سنگ همچنان به عنوان یک سوخت اصلی سهم قابل توجهی از انرژی مصرفی دنیا را به خود اختصاص داده است. ما در زمینه تولید زغال سنگ حرارتی فعالیت میکنیم که در جهان عمدتا در جهت تولید برق از آن استفاده میشود، اما در ایران برای صنایع فلزی به جز فولادها و فروآلیاژها استفاده میشود. تقریبا ۲۸ درصد انرژی جهان از زغال سنگ درحال تولید است و روند ۲۵ ساله تولید زغال سنگ در دنیا همواره صعودی بوده است.
حسینی اشاره کرد: معدن اصلی شرکت، معدن چاه رخنه است و یک پروانه بهرهبرداری ذخیره قطعی ۵.۳ میلیون تن و علاوه بر آن یک ذخیره احتمالی ۴.۸ دهم میلیون تن نیز وجود دارد.
وی درباره فرآیند تولید شرکت افزود: پس از اکتشاف و طراحی استخراج، چالزنی و انفجار انجام میشود، باطله برداری صورت میگیرد و درخصوص زغال سنگ استخراجی تصمیم گیری میشود که اگر باکیفیت باشد به صورت دانهبندی فروخته شده و در صورت کمعیاق بودن نیز به کارخانه زغالشویی خواهد رفت.
حسینی عنوان کرد: سرمایه شرکت طی چند مرحله از آورده نقدی به ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. میزان تولید شرکت در سنوات گذشته روندی صعودی داشته و انتظار میرود با توجه به افزایش پروانه بهرهبرداری به ۲۵۰ هزار تن بتوانیم در حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزارتن در سال تولید داشته باشیم.
وی درباره روند فروش شرکت گفت: عمده تولید شرکت به فروش رسیده و بخشی در سال گذشته صادرات شده که به دلیل کاهش قابل توجه قیمت جهانی به زیان منجر گردیده و از میانه سال گذشته صادرات توجیهی نداشته است و حاشیه سود فروش صادراتی شرکت در سال ۱۴۰۳ متوقف شده است. قیمتگذاری در اختیار هیئت مدیره شرکت و بر اساس شرایط بازار است و زغال سنگ حرارتی مشمول قیمتگذاری نیست. بخشی از زغال سنگ حرارتی در بورس انرژی عرضه خواهد شد و بخشی نیز درب کارخانه به فروش میرسد. با این حال قیمت با شمش فولاد همبستگی وجود دارد، چراکه آنچه مصرف میشود در زنجیره فلزات است.
حسینی بیان کرد: نسبت قیمت زغال سنگ خام و دانهبندی شده حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد نسبت به شمش فولاد خوزستان و نسبت ۳۸ تا ۴۵ درصدی نرخ کنسانتره زغال سنگ حرارتی در مقایسه با نرخ شمش فولاد خوزستان است.
وی یادآور شد: درحال حاضر شرکت حدود ۶۵ دستگاه ماشینآلات معدنکاری دارد؛ حدود یک سوم عملیات توسط شرکت و الباقی توسط ۳ پیمانکار انجام میشود.
حسینی با اشاره به اینکه حاشیه سودها از وضعیت مناسبی برخوردار است، گفت: شرکت بدهی قابل توجهی ندارد و عمده بدهی آن به سود نقدی قابل پرداخت به سهامداران مربوط میشود.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ سال برای شرکت ذخیره وجود دارد، افزود: دو انبارک ۱۰۰ تنی ایجاد شده. پیت شماره ۲ بهرهبرداری و استخراج از آن آغاز شده؛ پیت ۳ نیز درحال باطلهبرداری است که امیدواریم سال آینده وارد مدار شود.
همچنین در این نشست مطرح شد: ساخت انبار ناریه انجام شده و کارخانه بریکتسازی نیز به بهره برداری رسیده است. کلیه فروشهای شرکت در سال ۱۴۰۳ داخلی خواهد بود و انتظار میرود پس از انجام این عرضه اولیه ارزش پرتفوی بورسی سهامدار عمده هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
منبع: بورس نیوز