تاریخ: ۲۳ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۳۵
بازدید: ۳۶
کد خبر: ۳۵۸۷۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو اتاق مشترک ایران و روسیه تحلیل کرد؛

اثر متصل شدن کارت‌های خرید بر تجارت شرکت‌های ایرانی و روسی

اثر متصل شدن کارت‌های خرید بر تجارت شرکت‌های ایرانی و روسی
‌می‌متالز - در روز‌های اخیر، دو شبکه شتاب ایران و میر روسیه به هم متصل شده‌اند. بررسی سوابق موضوع نشان می‌دهد؛ رابطه بانکی بین ایران و روسیه از قبل برقرار بوده، چنان‌که بعد از قطع سامانه سوئیفت، تجار ایران و روسیه با سامانه‌های بومی خود پول و حواله منتقل و «ال‌سی» باز می‌کردند.

به گزارش می‌متالز، چند روز پیش، نوش‌آفرین مومن‌واقفی معاون فناوری بانک مرکزی در آیین رونمایی اتصال شبکه شتاب به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) گفت: «دارندگان کارت بانک‌های تجارت، ملت، رفاه، پاسارگاد، سپه، ملی، صادرات و گردشگری می‌توانند در خاک روسیه مانند داخل ایران خرید کنند.»

جزییات مبادلات پولی از زبان عضو اتاق مشترک ایران و روسیه

کامبیز میرکریمی عضو اتاق مشترک ایران و روسیه با بیان این‌که این طرح فعلا برای تاجران، گردشگران و افراد حقیقی ایرانی کاربرد دارد، گفت: رابطه بانکی بین ایران و روسیه از قبل متصل شده بود و بعد از قطع سامانه سوئیفت، ایران و روسیه با سامانه‌های بومی خود پول را منتقل می‌کردند. امور مربوط به حواله انجام می‌شود و «ال‌سی» نیز می‌توان باز کرد. در گام جدید دو شبکه شتاب ایران و میر روسیه به هم متصل شده‌اند البته این اتصال هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده و بعد از ابلاغ رسمی توسط مقام‌های رسمی ایران و روسیه این شبکه دوجانبه آغاز به فعالیت خواهد کرد.

به گفته میرکریمی، در شبکه شتاب ایران و شبکه میر روسیه سقف وجود دارد، اما اتصال این دو شبکه هزینه مبادلات پول را نیز کاهش می‌دهد و افراد ایرانی در فاز اول با کشیدن کارت می‌توانند معادل نقدی روبل را در خودپرداز‌های روسی برداشت کنند.

این عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: در فاز دوم که هنوز عملیاتی نشده، ایرانی‌ها هم می‌توانند با کارت بانک‌های ایرانی خرید را در فروشگاه‌های روسیه انجام دهند و در گام سوم هم شهروندان روسی می‌توانند با کارت‌های بانکی روسی در فروشگاه‌های ایران خرید کنند.

قوانین FATF مانع فعالیت تجاری با روسیه نیست

میرکریمی مبنی بر این که آیا قوانین FATF مانعی بر مبادلات تجاری سنگین با روسیه است، یا خیر، گفت: بین ایران و روسیه از جهت قوانین FATF مشکلی وجود ندارد و می‌توان پول‌های سنگین را از طریق حواله یا «ال‌سی» جابه‌جا کرد.

او با بیان این که چرا در شرایط فعلی از ظرفیت بانکی به طور کامل استفاده نمی‌شود، گفت: مشکل اصلی این است، برخی بازرگان برای صادرات کالا، ارز را خارج از شبکه بانکی تهیه کرده تا بتوانند ارز صادراتی را در بازار آزاد بفروشند و به همین دلیل از ظرفیت بانکی استفاده چندانی نمی‌شود و در مقاطعی نرخ تبدیل روبل به ریال میزان خوبی بود و از ظرفیت بانکی استفاده می‌شد.

این فعال اقتصادی افزود: البته بانک مرکزی به دنبال تک نرخی کردن ارز صادراتی بوده و این سیاست می‌تواند تامین ارز را از مبدا بانکی به صرفه و سریع کند. پیش‌بینی بنده این است که با نزدیک شدن بازار آزاد به بازار رسمی از شبکه بانکی برای انتقال پول استفاده خواهد شد.

میرکریمی در پایان گفت: کارت‌ها برای استفاده شخصی بوده و این گونه اقدامات رفت و آمد تجار و گردشگری را بین دو کشور تسهیل می‌کند، تا قبل از این اقدام فعال تجاری یا فرد ایرانی باید مسترکارت را تبدیل به یورو کرده و سپس یورو را تبدیل به روبل می‌کرد، اما با این اقدام نیاز به تبدیل مسترکارت به یورو نیست و به صورت مستقیم کارت خرید ایرانی می‌تواند روبل برداشت کند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده