به گزارش میمتالز، «هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات، تجهیزات و صنایع وابسته تهران (ایران کانماین ۲۰۲۴)» با حضور صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، محمدرضا بهرامن، نایبرئیس اتاق ایران و رئیس خانه معدن، پیام باقری نایبرئیس اتاق ایران، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران، علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس، برخی از مدیران دولتی از وزارت صمت، نمایندگانی از سفارتخانههای عربستان و قطر و جمعی از فعالان اقتصادی افتتاح شد.
رئیس اتاق ایران در ادامه به بازدید از غرفههای نمایشگاه و صنایع حاضر در آن پرداخت. صمد حسن زاده، با حضور در غرفه کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران، با تأکید بر اینکه دولت باید با معدنکاران بیشتر همراهی کند، افزود: متأسفانه تا معدنکار بخواهد اقدامی انجام دهد از بخشهای مختلف دولتی و محلی برای او مزاحمت ایجاد میکنند.
او با اشاره به اهمیت جلوگیری از هدررفت منابع در معادن، گفت: اگر بتوان باطله برداری را با مکانیسمهای علمی کاهش داد معدنکاری بهصرفهتر خواهد بود.
محمدرضا بهرامن، نایبرئیس اتاق ایران، نیز گفت: قیمت باطله برداری ۱.۳ دلار در دنیا است، اما در ایران این رقم بیشتر است و مکانیزاسیون معادن به بهبود این امر کمک زیادی خواهد کرد.
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران، هم با بیان اینکه معارضین دولتی معادن بیشتر از معارضین محلی معدنکاران را محدود میکنند، گفت: فضا بسیار علیه معدنکاری تند شده است و بعضاً اتفاقاتی رخ میدهد که جان معدنکار را نیز تهدید میکند.
او با تأکید بر اهمیت مدیریت در فضای معادن، ادامه داد: ما ۵۵ میلیون تن برداشت معدنی در سنگآهن هدفگذاری کردهایم درحالیکه نیاز ما ۳۵ میلیون تن سنگآهن است؛ بنابراین باید به فکر تسهیل صادرات در این بخش بود.
سجاد غرقی، نایبرئیس کمیسیون معدن اتاق ایران، نیز گفت: اگر دولت مداخله نکند خود صنعتکار و معدنکار بهتر میتواند مسائل منطقهای را حل کرده و با معارضین محلی مواجه شود.
او با بیان اینکه سرمایهگذاری بالادستی در معدن کاهش یافته است، افزود: اگر این سرمایهگذاری انجام شود و معدنکاری مکانیزه توسعه پیدا کند و همچنین ورود ماشینآلات معدنی با محدودیت مواجه نباشد، بخش معدن با رشد قابلتوجه مواجه خواهد شد.
هجدهمین نمایشگاه معدن با اختصاص ۲۷۷ غرفه به هر یک از فعالان و صنایع مربوط به اکتشاف، استخراج و فرآوری و دانشهای نوین مرتبط به معدن آغاز به کار کرده است. این دور از نمایشگاه، ازنظر تعداد مشارکتکننده در نمایشگاه ۳۰ درصد و ازنظر فضا ۴۰ درصد رشد داشته است. حضور شرکتکنندگان خارجی نیز در این دوره ۱۵ درصد رشد داشته و هیاتهایی از عربستان، قطر، افغانستان، عراق و ترکیه در نمایشگاه حاضرند.