تاریخ: ۲۵ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۴
بازدید: ۱۳۱
کد خبر: ۳۶۲۰۳۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
اقدامات جدید چین، کامودیتی‏‌ها را کاهشی کرد

فلزات اساسی در سراشیبی ارزش

فلزات اساسی در سراشیبی ارزش
‌می‌متالز - در پی تغییر سیاست‌های اخیر چین به‌عنوان مصرف‌کننده اصلی فلزات اساسی، کامودیتی‌ها روند کاهش قیمت را در پیش گرفتند. دولت چین برنامه‌هایی را برای سیاست‌های مالی فعال و سیاست‌های پولی نسبتا ضعیف تر، ازجمله افزایش کسری، انتشار اوراق قرضه فوق العاده طولانی‌تر در سال آینده و کاهش نرخ‌های بهره، در دستور کار قرار داده است.

فلزات اساسی در سراشیبی ارزش

به گزارش می‌متالز، در آستانه کاهش نرخ بهره در کانادا که انتظار می‌رود فدرال‌ رزرو را در مسیر کاهش مجدد نرخ بهره قرار دهد، شاخص‌های بورس در آسیا نفس راحتی کشیدند. البته سرمایه‌گذاران بسیار محتاط بودند؛ هرچند احتمال ۸۵‌درصدی کاهش نرخ بهره آمریکا در هفته آینده وجود دارد و شاخص‌های مطرح وال‌استریت نیز در نزدیکی بالاترین رکورد خود قرار دارند.

در بازار کامودیتی‏‌ها، قیمت نفت ثابت بوده، به طوری که شاخص برنت به ۷۴ دلار به ازای هر بشکه رسیده است که بالاترین رقم در سه‌هفته گذشته به حساب می‌آید و افزایش هفتگی بیش از ۴درصدی را به ثبت رسانده که به دلیل خوش‌بینی نسبت به تقاضای بالاتر در سال آینده، ناشی از محرک‌های اقتصادی چین و اختلالات احتمالی عرضه ناشی از تحریم‌های شدیدتر ایالات‌متحده تقویت شده است.

مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، متعهد شده است که سیاست «فشار حداکثری» علیه روسیه را احیا کند، در حالی که طبق گزارش ها، دولت بایدن در حال بررسی تحریم‌های جدید علیه نفت روسیه قبل از ترک قدرت است.

علاوه بر این، واردات نفت خام چین در ماه نوامبر برای اولین بار در هفت‌ماه گذشته افزایش یافت که ناشی از ذخیره سازی و کاهش قیمت‌ها بود.

انتظار می‌رود واردات تا سال ۲۰۲۵ افزایش یابد، زیرا پالایشگاه‌ها از نفت ارزان‌تر عربستان‌سعودی بهره می‌برند و از سهمیه‌های خود استفاده می‌کنند. با این حال، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که تولیدکنندگان غیراوپک‌پلاس، از جمله ایالات‌متحده و برزیل، عرضه را ۱.۵میلیون بشکه در روز در سال آینده افزایش دهند که از پیش‌بینی رشد تقاضای ۱.۱میلیون بشکه در روز پیشی خواهد گرفت.

قیمت سنگ‌آهن با عیار ۶۲‌ درصد به دنبال سیگنال‌های ناامیدکننده چین، به‌عنوان مصرف‌کننده اصلی این فلز، به ۱۰۵ دلار به ازای هر تن کاهش یافت. کنفرانس سالانه برنامه ریزی اقتصادی چین، به رهبری رئیس‌جمهور شی جین پینگ، تغییر سیاست‌های اخیر را مجددا تایید کرد، اما جزئیات کمی در مورد اندازه بالقوه اقدامات محرک ارائه کرد.

دولت برنامه‌هایی را برای سیاست‌های مالی فعال و سیاست‌های پولی نسبتا ضعیف تر، ازجمله افزایش کسری، انتشار اوراق قرضه با سر‌رسید بلندمدت‌تر در سال آینده و کاهش نرخ‌های بهره، ترسیم کرد.

قیمت کالا‌های اساسی از جمله سنگ‌آهن نیز تحت فشار قرار گرفت، چراکه سرمایه‌گذاران انتظارات برای کاهش نرخ فدرال‌ رزرو در سال ۲۰۲۵ را کاهش دادند؛ اگرچه کاهش نرخ بهره در هفته آینده تقریبا حتمی است.

فلز سرخ ارزان شد

معاملات آتی مس روز جمعه ۱۳ دسامبر به کمتر از ۴.۲۰ دلار به ازای هر پوند رسید و سومین جلسه متوالی کاهش قیمت را رقم زد.

این کاهش پس از آن رخ داد که چین، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس جهان، تغییر سیاست‌های اخیر خود را بدون ارائه جزئیات در مورد مقیاس بالقوه اقدامات محرک تایید کرد. مس و سایر کالا‌ها نیز در پی کاهش انتظارات سرمایه‌گذاران برای کاهش نرخ بهره فدرال‌ رزرو در سال ۲۰۲۵، با فشار مواجه شدند.

طلا هم روز جمعه به زیر ۲۶۷۰ دلار در هر اونس سقوط کرد که نسبت به رشد‌های قبلی نوسان داشت و عقب نشینی خود را در بحبوحه عدم‌اطمینان نسبت به میزان کاهش نرخ بهره فدرال‌ رزرو در سال آینده افزایش داد.

قیمت شمش پس از آنکه هزینه‌ها در کارخانه در ایالات‌متحده با سرعتی بسیار سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت کاهش یافت و نگرانی‌های پایدار در مورد تورم سرسختانه را تقویت کرد و در مقابل نبود شگفتی‌های صعودی در ارقام CPI در این هفته عقب نشینی کرد.

با این حال، حرکت ضعیف بانک‌های مرکزی بزرگ به اندازه‌ای از قیمت طلا حمایت کرد که به افزایش هفتگی ناچیز منجر شد. معامله گران همچنان اجماع عمده‌ای را در مورد کاهش ۰.۲۵واحد درصدی نرخ بهره در نشست دسامبر فدرال‌ رزرو نشان می‌دهند. در نهایت، مقامات BoJ نشان دادند که ممکن است بهتر باشد کمی بیشتر منتظر بمانند تا دوباره نرخ‌های خود را افزایش دهند و بازار‌ها را به سمت افزایش موقعیت‌ها سوق دهند که منعکس کننده توقف در هفته آینده است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده