تاریخ: ۰۲ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۱۰
بازدید: ۵۵
کد خبر: ۳۶۲۷۳۸
سرویس خبر : زمین شناسی
استاندار فارس:

مدیریت علمی می‌تواند از بحرانی شدن فرونشست زمین در فارس جلوگیری کند

مدیریت علمی می‌تواند از بحرانی شدن فرونشست زمین در فارس جلوگیری کند
‌می‌متالز - استاندار فارس فرونشست زمین را نگران‌کننده توصیف کرد و افزود: با توجه به موارد فرونشست زمین که اکنون در فارس رخ داده باید چاره‌اندیشی مبتنی بر علم در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش می‌متالز، «حسینعلی امیری» در دیدار با «داریوش اسماعیلی» معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع فرونشست زمین در استان فارس، این مساله را نگران‌کننده توصیف کرد و افزود: در حال حاضر شاهد بحران فرونشست در استان اصفهان هستیم که همجوار فارس قرار گرفته است، با توجه به موارد فرونشست زمین که اکنون در فارس رخ داده باید چاره‌اندیشی مبتنی بر علم در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت علمی می‌تواند از بحرانی‌شدن بسیاری مسائل پیشگیری کند، گفت: یکی از ویژگی‌های علم قاعده‌مند بودن است.

امیری تصریح کرد: نباید با قواعد علمی بجنگیم؛ بلکه باید برای یافتن راهکار برون‌رفت از مشکلات یا پیشگیری از رخ دادن این مشکلات از این قواعد استفاده کنیم.

استاندار فارس با بیان اینکه دلایل فرونشست زمین متعدد است، اظهار کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی باید مرجعیت مدیریت موضوع را بر عهده بگیرد و سایر سازمان‌ها همراهی‌های لازم را انجام دهند.

در بخش دیگری از این گفتگو موضوع اکتشافات معدنی و بهره‌مند شدن فارس از ظرفیت‌های غنی معدنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

امیری با اشاره به اینکه مطالعات توسعه فارس نزدیک به ۵۰ سال است که با جزییات مورد بازنگری قرار نگرفته است، افزود: در سال‌های گذشته کشاورزی و دامپروری محور توسعه فارس در نظر گرفته شده که این موضوع اکنون دچار تغییر شده است.

استاندار فارس تصریح کرد: در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان توسعه استان را بر پایه کشاورزی برنامه‌ریزی کرد، بنابراین باید بازنگری اقتصادی و زیست‌محیطی انجام شود.

نماینده عالی دولت در استان فارس بر لزوم برخورداری استان از ظرفیت‌های معدنی تاکید کرد و افزود: مطالعات دقیق و علمی سازمان زمین‌شناسی باید با در نظر گرفتن شرایط محیط‌زیستی انجام شود.

وی افزود: معادن غنی و ارزشمندی در بعضی نقاط استان وجود دارد که بخش‌هایی از این در استان‌های همجوار واقع شده و بر اساس همان مطالعات قدیمی توسعه استان‌ها، سال‌هاست که مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، امیری تصریح کرد: بی‌تردید با در نظر گرفتن قواعد علمی می‌توان ظرفیت‌های خدادادی هم‌چون معادن را به گونه‌ای مورد بهره‌برداری قرار داد که نه تنها استان را از نظر اقتصادی رو به توسعه پیش ببرد، بلکه مغایرتی نیز با حفاظت از محیط زیست نداشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده