تاریخ: ۱۶ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۰۸
بازدید: ۱۱۹
کد خبر: ۳۶۴۲۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

عبور شاخص هم‌وزن از سقف تاریخی

عبور شاخص هم‌وزن از سقف تاریخی
‌می‌متالز - بازار امروز (یکشنبه، ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳) در مجموع متعادل، اما پرعرضه بود. فشار فروش در سهام بزرگ، به ویژه در گروه خودرو و بانکی، نماد‌های اصلی این دو گروه را منفی کرد. به این دو گروه باید پالایشی‌ها را هم اضافه کرد، اما طبق روال این مدت، به دلیل چرخش نقدینگی، حتی در گروه‌های منفی، نماد مثبت نیز مشاهده می‌شد.

به گزارش می‌متالز، تقریباً مانند روز‌های گذشته، دارویی‌ها، پتروشیمی‌ها، سیمانی‌ها و تک‌سهم‌ها سردمدار سبزی و تقاضای بازار بودند. اهرمی‌ها نیز مانند اکثر روز‌های مثبت، پرمعامله و البته پرعرضه بودند.

در نهایت، شاخص کل بورس امروز (یکشنبه، ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳) با رشد بیش از ۱۸ هزار واحدی همراه شد و تا ارتفاع ۲ میلیون و ۸۶۸ هزار واحد قرار گرفت.

شاخص هم‌وزن با رشد ۸ دهم درصدی از سقف تاریخی سال ۱۴۰۲ عبور کرد و در ارتفاع ۸۷۷ هزار واحدی به کار خود پایان داد.

در معاملات امروز (یکشنبه، ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳)، نماد‌هایی نظیر فارس، فملی، شبندر، فولاد و وصندوق بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس تهران داشتند. از سوی دیگر، نماد‌هایی مانند شستا، شپنا، تاپیکو، شتران و وتجارت بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

بعد از چند روزی که ارزش معاملات روند کاهشی داشت، امروز (یکشنبه، ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳) شاهد یک روز پرحجم بودیم. ارزش معاملات خرد امروز در محدوده ۱۵ همتی قرار گرفت که نسبت به روز قبل افزایش بیش از ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

در معاملات امروز (یکشنبه، ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳)، خروج پول ۲۴ میلیارد تومانی توسط حقیقی‌ها ثبت شد. این در حالی بود که روز گذشته ورود پول ۱۷۰۰ میلیارد تومانی به بازار مشاهده شد.

در دومین روز معاملاتی این هفته، گروه‌های خودرویی‌ها، بانکی‌ها و فرآورده‌های نفتی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.

صندوق‌های درآمد ثابت برای دومین روز متوالی در این هفته شاهد خروج پول بودند که امروز به ۳۰۷ میلیارد تومان رسیدند. از سوی دیگر، صندوق‌های طلا نیز همانند روز گذشته با روند منفی آغاز به کار کردند، اما در نهایت توانستند ورود پولی به میزان ۱۹۲ میلیارد تومان را ثبت کنند.

اخبار مهم روز

وزیر امور اقتصادی و دارایی مصوبات هیات عالی واگذاری را ابلاغ کرد.

چهارصد‌و‌بیست‌و‌هفتمین نشست هیات عالی واگذاری روز دوشنبه هفته قبل برگزار شد و در این نشست درباره واگذاری سهام شرکت‌های ایران خودرو و سایپا تصمیم‌گیری و سازمان خصوصی‌سازی به واگذاری سهام سایپا و ایران خودرو مکلف شد.

همچنین در خصوص نحوه واگذاری سهام اصلی ایران‌ خودرو و سایپا که از طریق شرکت‌های فرعی و وابسته انجام می‌شود، بحث و تبادل نظر صورت گرفت. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، قرار است بعد از برگزاری چند نشست تخصصی، تصمیم نهایی در این باره گرفته شود.

از سوی دیگر، مهدوی ابهری دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: از فردا (دوشنبه، ۱۷ دی) عرضه ارز صنعت پتروشیمی در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران آغاز می‌شود، به طوری که در این سامانه مبادله خریدار ارز مشخص نیست و مبادله به صورت سیستمی صورت می‌گیرد. بر اساس برآورد ما، صنعت پتروشیمی ماهانه حدود ۹۰۰ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران عرضه خواهد کرد.

داده‌های آماری شرکت پردازش اطلاعات مالی آرتا (انیگما) نشان می‌دهد که سود خالص دلاری تمام شرکت‌های فعال در بازار سهام به ۱۴ میلیارد دلار رسیده است. طبق این گزارش، سود ریالی این شرکت‌ها ۱۱،۱۲۶ میلیارد تومان تخمین زده شده است. همچنین، بر اساس این گزارش، حاشیه سود کل بازار به ۱۸ درصد افزایش یافته است.

برخی تحلیل‌گران معتقدند با شکسته شدن سقف شاخص هم‌وزن، احتمالاً بسیاری از سرمایه‌گذاران با اعتماد به نفس بیشتری در سهم‌های متوسط و جامانده از رشد بازار سرمایه‌گذاری خواهند کرد. همچنین، آنها بر این باورند که وضعیت نماد خودرویی‌ها و بازگشایی پتروشیمی‌ها از جمله موضوعاتی است که می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر روند بازار داشته باشد.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
چرا صنعتی که فقط ۵ درصد از گاز را مصرف می‌کند، باید با محدودیت روبه‌رو شود؟/ رونمایی از طرح جامع اطلاعاتی (کارلینک) در افتتاحیه جشنواره ملی فولاد ایران/ ایران در آستانه تبدیل شدن به هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آیین افتتاح ششمین جشنواره فولاد ایران:

چرا صنعتی که فقط ۵ درصد از گاز را مصرف می‌کند، باید با محدودیت روبه‌رو شود؟/ رونمایی از طرح جامع اطلاعاتی (کارلینک) در افتتاحیه جشنواره ملی فولاد ایران/ ایران در آستانه تبدیل شدن به هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان