به گزارش میمتالز، دکتر حمیدرضا بادکوبه با اعلام این خبر اظهار داشت: محدودیتهای موجود در مصرف برق و ناتوانی در تأمین انرژی کافی از وزارت نیرو، باعث شد بر اساس تصمیمات اتخاذ شده و به اجبار در تابستان سال جاری ۶ دیگ تولید شمش از مدار خارج شود.
وی افزود: این امر منجر به کاهش تولید روزانه ۹ تا ۱۰ تن آلومینیوم و در مجموع حدود ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ تن طی ۱۵۰ روز گذشته شد که خسارات زیادی نیز به مجموعه وارد آمد.
وی اظهار داشت: شرکت آلومینای ایران اجرای پروژههای نوآورانه موفق شده است بخشی از این کاهش تولید را جبران و با تلاش پرسنل سختکوش و توانمند مجموعه برنامهریزی لازم برای بازگرداندن این ۶ دیگ بر مدار تولید انجام و این اقدام هم اکنون در حال پیادهسازی میباشد.
دکتر بادکوبه درباره وضعیت بازار و محصولات تولیدی گفت: در حال حاضر قیمت هر تن آلومینیوم در بورس بین ۲۰۰ تا ۲۰۵ میلیون تومان است به طوری که شمشهای تولیدی شرکت آلومینای ایران از کیفیت بالایی برخوردار بوده و در گریدهای ۲ و ۳ در بازار جهانی به فروش میرسند که این کیفیت بالا یکی از مزایای رقابتی ما در بازار داخلی و بینالمللی است.
وی استفاده از ظرفیت نیروی متخصص داخلی و اجرای پروژههای نوآورانه را از اولویتهای شرکت دانست و با اشاره به بومیسازی تجهیزات، افزود: با تلاشهای صورت گرفته در راستای بومیسازی تابلوهای کنترل سلولها، مصرف برق تا دو دهم ولت در هر سلول کاهش یافت که این اقدام تأثیر قابل توجهی بر کاهش هزینههای انرژی داشته است.
وی ادامه داد: این دادهها نشاندهنده اهمیت اقتصادی تولیدات آلومینیوم برای شرکت آلومینا و بازارهای داخلی و بینالمللی است.
دکتر بادکوبه خاطرنشان کرد: این بخش که از سال ۱۳۹۷ با راهاندازی ۷۰ دیگ تولید شمش آلومینیوم فعالیت خود را آغاز کرده، توانسته است با بهرهگیری از فناوریهای نوین و رویکردهای دانشبنیان، گامهای مؤثری در بهبود تولید و کاهش مصرف انرژی بردارد.
رئیس هیات مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران اظهار داشت: این شرکت با استفاده از نیروی متخصص داخلی و امکانات موجود، توانسته است پروژههای متعددی را در راستای دانشبنیان کردن فرآیندها اجرا کند که از جمله این اقدامات میتوان به حذف عناصر مخرب لیتیوم و پتاسیم که تأثیر منفی بر راندمان سلولها داشتند، اشاره کرد.
وی افزود: یکی دیگر از دستاوردهای ما، بومیسازی تجهیزات کنترل سلولها است که با این اقدام، مصرف برق در هر سلول حدود دو دهم ولت کاهش یافته است که تأثیر قابل توجهی بر کاهش هزینههای انرژی داشته است.
طبق اعلام دکتر بادکوبه، استاندارد مصرف برق برای تولید هر کیلوگرم آلومینیوم در کشور بین ۱۴.۵ تا ۱۴.۷ کیلووات ساعت است، اما شرکت آلومینا توانسته این میزان را به ۱۳.۵ کیلووات ساعت کاهش دهد که این دستاورد رکوردی جدید در کاهش مصرف انرژی در صنعت آلومینیوم کشور بوده است.
وی درباره برنامههای آینده شرکت توضیح داد: «با ورود سلولهای جدید به خط تولید، میتوانیم ماهیانه حدود ۳۰۰ تن فلز بیشتر تولید کنیم که این افزایش تولید میتواند سود قابل توجهی برای شرکت به همراه داشته باشد.
وی متذکر شد: این در حالی است که تخلیه فلزات انباشته شده در دیگها طی ۲۰ روز گذشته نیز نتایج مثبتی به همراه داشته است
دکتر بادکوبه در ادامه راهکارهای شرکت برای جلوگیری از مشکلات مشابه در آینده را مورد اشاره قرار داد و گفت: «یکی از راهکارهای مهم ما، خرید برق پیش از افزایش قیمت و انعقاد قرارداد با توانیر و نیز کاهش مصرف انرژی در فصول گرم برای جلوگیری از قطعی برق و خروج دیگها از مدار است.
رئیس هیات مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران ضمن تقدیر از تلاش و همدلی تمامی پرسنل در اجرای این فرآیند و کسب دستاوردها، گفت: همکاران ما در این مجموعه با روحیهای قوی در جهت دستیابی به اهداف بزرگ تلاش میکنند که امیدوارم با ادامه این روند، بتوانیم در توسعه صنعت آلومینیوم کشور نقشی مؤثر ایفا کنیم.