تاریخ: ۲۲ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۲۷
بازدید: ۶۹
کد خبر: ۳۶۴۹۵۵

وعده وزیر برای ساخت بندری جدید در سواحل مکران

وعده وزیر برای ساخت بندری جدید در سواحل مکران
‌می‌متالز - مکان‌یابی بندر دیگری در منطقه مکران با هدف پشتیبانی لجستیکی در دست اقدام است تا ظرفیت‌های توسعه‌ای را شکوفا کند.

به گزارش می‌متالز، فرزانه صادق؛ وزیر راه و شهرسازی پنج‌شنبه ۲۰ دی‌ماه و جمعه بیست‌و‌یکم دی‌ماه با سفر به سیستان و بلوچستان به‌ همراه رئیس‌جمهور از پروژه‌های این استان بازدید و اظهار کرد: مهم‌ترین موضوعات در جهت افزایش سهم تجارت در سواحل جنوبی منطقه مکران، تهیه طرح توسعه دریا بر اساس اسناد دریا‌محور و اقتصاد دریا است و با تاکیدات و پیگیری‌هایی که رئیس‌جمهور نسبت به سواحل مکران و اقتصاد دریا‌محور دارد، برای بازنگری طرح از ظرفیت‌های دانشگاهی، بخش‌های خصوصی، مشاوران داخلی و خارجی استفاده می‌شود.

وی افزود: کریدور ریلی شمال به جنوب از چابهار تا سرخس که بخشی از آن در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد، همینطور کریدور جاده‌ای از چابهار به سمت زاهدان که به استانداری تفویض اختیار شده و محور زاهدان-زابل جمعه بیست‌و‌یکم دی‌ماه افتتاح می‌شود.

دستور آغاز ریل‌گذاری راه‌آهن زاهدان به سمت خاش را در سفر دو ماه قبل به استان سیستان و بلوچستان صادر کردم و تاکنون بیش از ۲۵‌ کیلومتر در این مسیر ریل‌گذاری شده‌ است.

ان‌شاء‌الله ظرف یک سال تا یک سال‌و‌نیم آینده تکمیل می‌شود

صادق در ادامه بیان کرد: کریدور بسیار مهم دیگری هم به‌نام کریدور شرق به غرب از بندر گواتر تا شلمچه وجود دارد که بازهم بخشی از این کریدور در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و در حال تکمیل است که روز پنج‌شنبه حدود ۴۵‌ کیلومتر آن در منطقه گردشگری لیپار افتتاح شد. وی با اشاره اقدامات حوزه بنادر و دریانوردی اظهار کرد: تکمیل و توسعه فاز‌۲ بندر چابهار با هدف افزایش ظرفیت‌بار در دست اقدام است و همچنین مکان یابی بندر دیگری در منطقه مکران با هدف پشتیبانی لجستیکی در دست اقدام است تا ظرفیت‌های توسعه‌ای را شکوفا کند. روز جمعه نیز فرزانه صادق اظهار کرد: در پروژه‌های پل حمیری، محور فنوج-تنگه سرحه (ارتباط استان با کرمان و هرمزگان) و کمربندی نیکشهر، زمان تکمیل و بهره‌برداری را مشخص کردیم. وی افزود: یکی مهم‌ترین پروژه‌های ملی ما کریدور بزرگراهی از بندر گواتر تا شلمچه است که ۶۰۰‌ کیلومتر آن در منطقه مکران و ۳۰۰‌ کیلومتر آن در جنوب استان سیستان و بلوچستان است. البته تاکنون ۱۰۰‌ کیلومتر این کریدور به چهارخطه یا از راه فرعی به اصلی تبدیل شده‌ است، اما تمام تلاش ما این است که ۲۰۰‌ کیلومتر از این پروژه را از فرعی به اصلی یا چهاربانده تبدیل کنیم. صادق تاکید کرد: برای توسعه مکران و جنوب سیستان و بلوچستان باید ابتدا زیرساخت کریدور‌های ریلی و جاده‌ای شکل بگیرد. وی گفت: ریل‌گذاری راه‌آهن خاش به چابهار را آغاز کردیم که در همین مدت کوتاه نزدیک به ۲۹‌ کیلومتر ریل‌گذاری انجام شده‌ است و تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم که تا پایان سال‌آینده اتصال ریلی انجام شود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده