به گزارش میمتالز، دولت جدید نهتنها وارث انواع ناترازیهاست، بلکه با پدیده نادری که از دههها پیش کشور با آن درگیر بوده مواجه است. «قاچاق سوخت» گزارهای که همواره اقتصاد کشور را تهدید کرده و حالا این موضوع به جایی رسیده که روزانه بیش از ۲۰ میلیون لیتر از کشور بدون هیچگونه نظارتی خارج میشود.
به این خاطر است که صاحبنظران از آن بهعنوان تاراج سازمانیافته یاد میکنند. اینکه دلایل آن چه بوده و چه راهکاری باید درنظر گرفت، موضوعی است که در دستور کار رئیسجمهوری قرار گرفته است.
چندی پیش بود که مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری از گم شدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت خبر داد که به سرعت موجی از واکنشها را در بین مردم و اهالی رسانه برانگیخت. همچنین محمد رضا عارف معاون اول رئیسجمهوری درخصوص مسئله قاچاق سوخت تصریح کرد: دولت چهاردهم با جدیت پیگیر جلوگیری از قاچاق و مقابله با مافیای سوخت است و توجه به این مسائل بسیار حیاتی است.
البته پیش از این، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز با اشاره به موضوع قاچاق سوخت در کشور عنوان کرد: روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر، قاچاق فرآورده نفتی انجام میشود.
قالیباف با اشاره به اینکه، دولت واردکننده و تولیدکننده فرآوردههای نفتی در کشور بوده، میگوید: تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است. همچنین با اطلاع کامل میگویم که مراکز تولید و مصرفکنندههای اصلی نخستین تهیه کنندههای این قاچاق هستند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم در اظهارنظری گفت: اصولاً فرآیند پشتیبانی، انتقال و در انتها قاچاق ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور امری بسیار پیچیده و طولانی به شمار میآید. وی افزود: به طور جزئی، خود این میزان قاچاق سوخت با حجم زیادی از کامیون صورت میگیرد که باید پرسید این کامیونها از کجا تأمین میشوند و اصلاً روند این کار به چه شکلی صورت میگیرد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در جلسه هیأت دولت روی رقم قاچاق ۲۰ میلیون لیتر سوخت بحث و گفتوگو صورت گرفته و رئیسجمهوری گروهی از وزرا را مسوول بررسی این موضوع کردند. بر این اساس، حتماً اطلاعات تکمیلی که حاصل کار وزرا خواهد بود به اطلاع مردم خواهد رسید.
محسن پاکنژاد وزیر نفت هم در این خصوص میگوید: اعداد و ارقامی که در خصوص میزان قاچاق یا گم شدن سوخت کشور مطرح میشود بر مبنای نحوه محاسبات صورت گرفته متفاوت بوده و به طور طبیعی نمیتوان الان عدد درستی در این خصوص ارائه داد. وی افزود: با این حال سوای عدد سوخت قاچاق شده در کشور، وزارت نفت این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و به جد آن را پیگیری خواهد کرد. پاکنژاد اظهار کرد: باید مشخص شود که این میزان سوخت به چه صورتی از کشور خارج میشود که این امر با کمک سایر نهادها و دستگاههای ذی ربط در حال انجام است و جلوی آن را خواهیم گرفت.
براساس این گزارش، اخیراً مجتبی قهرمانی رئیسکل دادگستری هرمزگان از کشف خط لوله سرقت سوخت هواپیما از خطوط انتقال در بندرعباس خبر داد و گفت: این انشعاب ۲ کیلومتری از خط لولهای اصلی که سوخت هواپیماها از آن منتقل میشد، پس از صدور دستور قضایی و با اقدامات فنی فرماندهی انتظامی بندرعباس، شناسایی و کشف شده است. همچنین بررسی نتایج حاصل از بازرسی تجهیزات کشف شده و همچنین ارزیابی خوردگی لولهها و زنگزدگی تجهیزات نشان میدهد که سارقان مدت زیادی از این خط لوله استفاده کردهاند. رئیس کل دادگستری هرمزگان تأکید کرد: این انشعاب غیرمجاز ظرفیت برداشت حدود ۷۰ هزار لیتر در شبانهروز داشته است و طبق نظر کارشناسان ارزش خود لوله غیرمجاز حدود ۴ میلیارد تومان است و ظاهراً سارقان دانش فنی و اطلاعات لازم در اختیار داشتهاند.
منبع: تجارت نیوز