تاریخ: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۲۲
بازدید: ۱۳۶
کد خبر: ۳۶۸۱۷۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازار سرمایه در فشار عرضه و سیاست‌های اقتصادی

بازار سرمایه در فشار عرضه و سیاست‌های اقتصادی
‌می‌متالز - بعد از ریزش بازار در هفته‌ای که نیمه‌تعطیل بود، فعالان بورسی انتظار داشتند که امروز (شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳) نیز بازار قرمز باشد، اما فشار بالای عرضه و منفی شدن ۹۷ درصد از بازار باعث شد تا همگان به دنبال دلیل این فروش عجیب و غریب در آستانه نقطه حمایت شاخص بگردند، چرا که ریسک سیاسی کوتاه‌مدت هفته گذشته تا حدی حل شده بود.

به گزارش می‌متالز، برخی از فعالان بازار بر این باور بودند که ابلاغ نرخ خوراک گاز عامل این وضعیت شده، گروهی دیگر پیش‌فروش سکه بانک مرکزی را دلیل ریزش می‌دانستند و عده‌ای هم تصور می‌کردند که ریسک سیاسی ادامه‌دار به همراه دیگر عوامل، موجب ترس و هیجان بیشتر شده است. در این بین، بیشتر سهام بزرگ و ارزنده با صف فروش بسته شدند. سنگین‌ترین صف‌ها نیز به نماد‌های اهرمی و خودرویی اختصاص داشت.

در نهایت، شاخص کل امروز (شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳) با افت بیش از ۵۷ هزار واحدی در کانال ۲ میلیون و ۷۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. این افت بالای ۲ درصدی شاخص کل، بیشترین کاهش از ۱۳ مرداد امسال بود.

شاخص هم‌وزن نیز با افت ۱.۵۶ درصدی همراه شد و به کانال ۸۴۶ هزار واحدی رسید؛ که بیشترین افت روزانه از ۱۳ آبان امسال به شمار می‌رود.

ارزش معاملات خرد نیز در محدوده ۵ هزار و ۵۵۱ میلیارد تومان ثبت شد که کم‌ترین میزان ارزش معاملات خرد از ۲۶ آبان امسال به شمار می‌رود.

ادامه خروج پول از سهام

امروز (شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳) نیز همانند دو روز معاملاتی هفته گذشته، شاهد خروج پول از بازار بورس بودیم که به حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

در روز شنبه، محصولات شیمیایی مانند اکثر روز‌های معاملاتی اخیر در صدر ارزش معاملات قرار گرفتند، در حالی که بانکی‌ها و فلزات اساسی به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم ارزش معاملات قرار داشتند.

اما نکته قابل توجه این است که خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت رکورد جدیدی ثبت کرد و حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان از این صندوق‌ها خارج شد.

در عین حال، صندوق‌های طلا همچنان مثبت و متعادل در حال معامله هستند، اما با توجه به رشد‌های اخیر، حباب اکثر این صندوق‌ها منفی شده است.

اخبار مهم روز

«مهرداد لاهوتی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با اشاره به این که نشست روز سه‌شنبه اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با «عبدالناصر همتی» وزیر امور اقتصادی و دارایی، به معنای قطعی شدن استیضاح نیست، گفت: زمان کوتاهی از انتخاب وزیران دولت سپری شده و قطعا در حال حاضر استیضاح هیچ یک از وزرا به صلاح نیست.

مدیرعامل بورس کالا در نامه‌ای به معاونت حقوقی رئیس‌جمهور تأکید کرد که انتشار گواهی سکه توسط بانک مرکزی با قوانین بازار اوراق بهادار مطابقت ندارد. او در این نامه عنوان کرده که بانک مرکزی باید همانند سایر ناشران، مراحل قانونی و اخذ مجوز از بازار سرمایه را طی کند.

بر اساس قوانین موجود، عرضه عمومی اوراق بدون رعایت ضوابط قانونی ممنوع است و برای انتشار گواهی سکه، باید شورای‌ عالی بورس تصویب آن را انجام دهد. علاوه بر این، شورای‌ عالی بورس مخالف انتقال معاملات اوراق طلا به بازار‌های غیر از بازار سرمایه است و از بانک مرکزی خواسته که تا زمانی که طرح را اصلاح نکرده و مراحل قانونی را طی نکرده، این طرح را از دستور کار خود خارج کند.

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در هفته جاری جلسه‌ای با حضور وزرای اقتصادی و صنعت، معدن و تجارت، روسای سازمان بورس و شورای رقابت برای بررسی نحوه برگزاری مجمع عمومی شرکت ایران‌ خودرو برگزار خواهد کرد. این جلسه در حالی برگزار می‌شود که هیأت‌ مدیره ایران‌ خودرو در پاسخ به ادعا‌های مطرح شده پس از انتشار رأی شورای رقابت، اطلاعیه‌ای صادر کرده و اعلام کرده که مجمع شرکت به‌ طور کاملاً قانونی برگزار شده و هیچ نگرانی بابت ابطال آن وجود ندارد.

اعلام نرخ جدید خوراک گاز طبیعی برای شرکت‌های پتروشیمی

در آخر هفته گذشته، شرکت ملی صنایع پتروشیمی نرخ جدید خوراک گاز طبیعی برای سال ۱۴۰۳ را به ۲۷ شرکت پتروشیمی اعلام کرد. «سعید باغبانی» مدیر کنترل تولید این شرکت، در نامه‌ای به این شرکت‌ها، قیمت جدید گاز خوراکی و گاز سوخت صنایع را مشخص کرده است. پس از این اعلام، شرکت‌های پتروشیمی تعدیل منفی‌های ناشی از تغییر نرخ خوراک را به کدال ارسال کردند.

یکی از موضوعات داغ این روز‌ها در بین فعالان بازار سرمایه، عرضه‌های اولیه بی‌وقفه‌ای است که توسط سازمان بورس انجام می‌شود. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که پس از بازگشایی نماد‌های پتروشیمی، بخشی از نقدینگی معامله‌گران به سمت این نماد‌ها هدایت شده است. در کنار این موضوع، عرضه‌های اولیه بی‌وقفه ادامه دارد و این دو عامل باعث شده که نقدینگی در بازار محدود شود. به ویژه در مورد عرضه‌های اولیه که تمام پول صرف شده به طور کامل از بازار خارج می‌شود. این شرایط موجب شده تا برخی از فعالان بازار از ادامه عرضه‌های جدید با وجود شرایط نامساعد بازار انتقاد کنند.

علاوه بر مسائل نقدینگی، ریسک‌های بزرگی نیز همچنان بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهند. تحولات سیاسی ناشی از ترامپ، تغییرات نرخ گاز، مشکلات خصوصی‌سازی ایران‌ خودرو و حراج سکه به عنوان پارامتر‌های مهم، به فشار‌هایی افزوده‌اند که فعالان بازار را نگران کرده است. این عوامل به ویژه در کنار عرضه‌های اولیه بی‌وقفه، چالش‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده‌اند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین