تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۵۸
بازدید: ۵۰
کد خبر: ۳۷۲۵۰۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی مطرح کرد:

ایجاد رویداد‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت گوهرسنگ‌ها

ایجاد رویداد‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت گوهرسنگ‌ها
‌می‌متالز - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه مشهد شهر جهانی گوهرسنگ‌ها است، ظرفیت‌هایی دارد که می‌توان رویداد‌های متنوعی را در راستای جذب گردشگر و توسعه گردشگری برگزار کرد.

به گزارش می‌متالز، «سیدجواد موسوی» در حاشیه مراسم رونمایی از آیین سنتی حکاکی سنگ شرف‌الشمس، اظهار کرد: امروز نوزدهم فروردین، رویداد مهمی در بنای تاریخی مصَلی با حضور تعدادی از هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار کردیم. این رویداد به نام شرف‌الشمس نام‌گذاری شده و مربوط به دعایی است که در این روز زیر آسمان نگارش می‌شود.

وی ادامه داد: مشهد به لحاظ شهر جهانی گوهرسنگ‌ها، ظرفیت‌هایی دارد که می‌توان رویداد‌های متنوعی را برگزار کرد. با وجود معادن و هنرمندان بسیار بیش از ۳۰۰۰ نفر در این رشته در حوزه صنعت مشغول به کار هستند.

نمایشگاه صنایع‌دستی مشهد فرصتی برای سرمایه‌گذاری، فروش و معرفی بین‌المللی

موسوی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی و گردشگری از ۲۴ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه در مشهد گفت: از همه تقاضا می‌کنم که از این فرصت برای سرمایه‌گذاری و تولید در استان استفاده کنند. هدف ما این است که فروش داشته باشند و دیده شوند. ما بسته‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه را برای افراد فعال آماده کرده‌ایم. همچنین فضا‌هایی از اماکن تاریخی را در اختیار هنرمندان قرار می‌دهیم تا در کنار بازدیدکنندگانی که به قصد گردشگری و زیارت می‌آیند، از این فضا استفاده کرده و کالا‌های خود را ارائه دهند.

وی اضافه کرد: سعی کرده‌ایم کشور‌هایی که کنسول‌گری در مشهد دارند را دعوت کنیم تا در این نمایشگاه حضور پیدا کنند. قرار شده است این افراد به درخواست ما به صورت رایگان در این فضا حضور داشته باشند. کشور‌هایی مانند ازبکستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و عربستان درخواست داده‌اند که در این فضا حضور داشته باشند و خودشان متقاضی بوده‌اند.

وی در خصوص وضعیت گردشگری و ایران هراسی بیان کرد: باید تلاش کنیم تا معرفی خوبی از استانمان داشته باشیم. اقداماتی که استاندار در اواخر سال گذشته در دو کشور پاکستان و ازبکستان انجام دادند، اتفاقات خوبی برای صادرات و واردات و معرفی استان رقم زد. ما شناخت چندانی از آنها نداشتیم به عنوان مثال، پاکستان ۵۰ هزار شیعه دارد که فرصت خوبی برای سفر آنها به مشهد و زیارت است و ما باید این فرصت را مغتنم بشماریم. با توجه به اینکه ازبکستان دارای فرهنگ و آداب و رسوم خاصی است، تعدادی از گروه‌های آنها که به مشهد آمده بودند، از مشابهت زیاد داشته‌های فرهنگی ما تعجب کرده بودند. آنها متقاضی برگزاری هفته فرهنگی شده‌اند و ما این فرصت را در اختیارشان قرار داده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی عنوان کرد: ما باید همه تلاش خود را برای معرفی فرهنگ خود و ظرفیت‌های کشور و خراسان به این کشور‌ها به کار گیریم و این یک راه مقابله با ایران هراسی است.

وی ادامه داد: برای جذب گردشگر خارجی، تعاملات و رویداد‌ها و دعوت از کشور‌ها در برگزاری نمایشگاه‌ها انجام می‌شود. ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان و سایر کشور‌ها در این برنامه‌ها شرکت می‌کنند. ما ابتدا به کشور‌های همسایه توجه داریم، زیرا بیشترین صادرات و واردات را با این کشور‌ها داریم.

افزایش پرواز‌ها از پاکستان به مشهد، ظرفیتی تازه برای جذب گردشگر خارجی

موسوی عنوان کرد: بیشترین سفر‌های ما به عراق است و تعداد پرواز‌ها امسال افزایش یافته است. به عنوان مثال پرواز‌های پاکستان از یک به ۳ پرواز افزایش یافته است. اینها فرصت‌هایی برای جذب گردشگر هستند.

رتبه برتر بیمارستان رضوی در جذب گردشگر سلامت

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی اضافه کرد: در حوزه گردشگری سلامت نیز اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است. بیمارستان رضوی اولین بیمارستانی است که جایزه صادراتی در کشور دریافت کرده و توانسته با جذب زائر و گردشگر سلامت، رتبه اول را در کشور کسب کند.

وی در خصوص بودجه تخصیص یافته برای مرمت اماکن تاریخی بیان کرد: این موضوع به شهر بستگی دارد؛ ما ۲۳۰۰ واحد بنای تاریخی و محوطه داریم که میراث تاریخی ما هستند. این فرصتی است که همه در کنار هم برای حفظ و حراست از آنها تلاش کنند. نمی‌توانم عدد دقیقی از بودجه اختصاص‌یافته اعلام کنم، اما در حالت اضطراری می‌توانیم اقداماتی انجام دهیم. با این حال نیاز است که از مسوولیت‌های اجتماعی همه مردم برای حفظ و حراست از این میراث استفاده شود.

موسوی در خصوص شعار سال و سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری تصریح کرد: در نمایشگاه پیش رو با توجه به شعار سال و موضوع تولید و سرمایه‌گذاری در این حوزه، برنامه‌های فرهنگی خوبی در پیش رو داریم.

وی اضافه کرد: برنامه‌های متعددی در سال ۱۴۰۴ برای حوزه گردشگری پیش‌بینی شده در این راستا ما اقداماتی در روز‌های ملی مانند روز عطار، روز خیام، روز فردوسی، هفته میراث فرهنگی و روز موزه‌ها برنامه‌ریزی شده‌اند. در کنار این موارد جشنواره‌ها و رویداد‌هایی در شهرستان‌ها داریم که با هماهنگی همه شهرستان‌ها برگزار می‌شوند. هر کدام از این جشن‌ها، آداب و رسوم خاصی در شهرستان‌ها دارند به عنوان مثال تاک در سمت خلیل‌آباد یا گندم پلو در گناباد و مراسم خاصی مانند روز ملی زعفران را در برنامه داریم.

نواخته شدن زنگ قطار گردشگری در روز عطار

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: سال گذشته در مجموع بیشترین رویداد‌ها و برگزاری جشنواره‌ها در استان را داشته‌ایم، حتی در سطح کشور در این خصوص برتر بوده‌ایم. امسال نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم که اتفاقات خوبی رخ دهد، اگر هماهنگ شود در روز عطار زنگ قطار گردشگری را خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده