تاریخ: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۴۵
بازدید: ۵۲
کد خبر: ۳۷۲۶۰۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
آیا گام بعدی ریزش از شنبه آغاز می‌شود؟

افت دلار با تایید مذاکرات

افت دلار با تایید مذاکرات
‌می‌متالز - روز گذشته قیمت دلار آزاد به میانه کانال ۹۹ هزار تومانی سقوط کرد. تحلیلگران بر این باورند که بازار از اعلام اخبار مربوط به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط غافلگیر شده است. با این حال، افت قیمت دلار نسبت به تجربیات قبلی محدودتر بوده و بازار با احتیاط بیشتری واکنش نشان داده است. به نظر می‌رسد در صورت ورود مذاکرات به فاز مستقیم احتمال ریزش‌های بیشتری در قیمت دلار وجود دارد.

افت دلار با تایید مذاکرات

به گزارش می‌متالز، پس از اعلام اخبار شروع مذاکره ایران و آمریکا قیمت تتر در صرافی‌های رمزارزی طی معاملات شب سه‌شنبه که تا حوالی ۱۰۷ هزار تومان رفته بود کاهشی شده و تا ۹۸ هزار تومان نیز افت قیمت داشت. از سوی دیگر قیمت دلار آزاد که در روز دوشنبه روی رقم ۱۰۵ هزار و ۱۵۰ تومان قرار داشت، با شروع معاملات در رقم ۹۸ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز به کار کرد. در ادامه روز و با افزایش حجم معاملات روند نزولی قیمت دلار ادامه پیدا نکرد و به ۹۹ هزار و ۵۰۰ رسید.

سقوط ناگهانی قیمت دلار در روز گذشته نشان داد که بازار ارز، با وجود زمزمه‌های قبلی درباره احتمال مذاکرات، از اعلام رسمی آغاز گفت‌و‌گو‌ها غافلگیر شده است. با این حال، کاهش قیمت دلار در روز گذشته نسبت به تجربه‌های پیشین کمتر بوده است. برخی تحلیلگران انتظار داشتند با اعلام شروع مذاکرات، بازار ارز واکنش شدیدتری نشان دهد، اما آنچه رخ داد، نشان از رفتار محتاطانه‌تر بازار دارد. به نظر می‌رسد که معامله‌گران با احتیاط بیشتری به اخبار مربوط به مذاکرات می‌نگرند و منتظر نتایج جدی‌تری از پیشرفت مذاکرات هستند.

بازار به‌خوبی آگاه است که آغاز مذاکرات لزوما به‌معنای دستیابی به توافق نهایی نیست و احتمالا مسیر گفت‌و‌گو‌ها پر پیچ‌وخم و همراه با چالش‌های سخت باشد. به نظر می‌رسد که حداقل در روند مذاکرات، ترمز‌های افزایشی شدید دلار کشیده شده و حتی منجر به ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز در کوتاه‌مدت شود.

برخی تحلیلگران معتقدند که شاید در جریان مذاکرات ایران بتواند امتیازاتی کسب کند که چشم‌انداز بهتری برای وضعیت اقتصادی آینده ایجاد کند و به بازار سیگنال مثبت جهت کاهش قیمت بیشتر دلار دهد.

بر اساس گمانه‌زنی‌ها، مذاکرات در حال حاضر به دو فاز تقسیم شده است. در فاز اول که مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم انجام می‌شود، طرفین قصد دارند در صورتی که نقاط مشترکی پیدا کنند، وارد فاز دوم که مذاکرات مستقیم است، شوند. با شروع مذاکرات و به‌ویژه ورود آنها به فاز مستقیم، حداقل ریسک تقابل در کوتاه‌مدت از بازار حذف خواهد شد و این امر می‌تواند موجب هدایت بازار به سمت روند کاهشی شود.

شکاف ارزی به ۴۰.۷ درصد رسید

روز گذشته دلار در بازار رسمی کاهشی جزئی را تجربه کرد و به رقم ۷۰ هزار و ۶۸۴ تومان رسید. بررسی‌ها حاکی از آن است که در روز سه‌شنبه شکاف قیمتی دلار آزاد و رسمی از قله روز دوشنبه فاصله گرفته و به ۴۰.۷ درصد کاهش یافته است. با این حال، این شکاف همچنان زیاد است و لازم است برای تحقق هدف سامانه ارز تجاری تا حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.

عقب‌گرد سکه به کانال ۹۱ میلیون تومانی

روز گذشته به پشتوانه کاهش دلار در بازار داخلی و با وجود صعودی بودن طلای جهانی، انواع قطعات سکه با کاهش قیمت رو‌به‌رو شدند. به‌طوری که هر قطعه سکه طلای طرح جدید که روز دوشنبه در رقم ۹۸ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان قرار داشت در روز سه‌شنبه با قیمت ۹۱ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان معامله شد. همچنین حباب سکه در روز گذشته کوچک‌تر شد و به ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید. به عبارتی با کسر حباب سکه از قیمت بازاری آن، ارزش واقعی سکه را می‌توان ۷۰ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان در نظر گرفت.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده