تاریخ: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۳۶
بازدید: ۱۰۷
کد خبر: ۳۷۲۹۴۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازار سرمایه سبزپوش شد/ بازگشت شاخص کل به کانال ۲.۹ میلیون واحدی

بازار سرمایه سبزپوش شد/ بازگشت شاخص کل به کانال ۲.۹ میلیون واحدی
‌می‌متالز - در معاملات امروز (یکشنبه، ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) بازار سرمایه، شاخص‌ها با روندی صعودی آغاز به کار کردند و این روند تا پایان بازار با قدرت ادامه یافت. آغاز دور جدید مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا با مخابره سیگنال‌هایی مثبت، جو روانی بازار را آرام کرد و موجی از خوش‌بینی را به اقتصاد و بازار‌های مالی کشور تزریق کرد.

به گزارش می‌متالز، هم‌زمان با انتشار اخبار سیاسی، بازار ارز و طلا واکنشی فوری نشان دادند و با اصلاح قابل‌توجهی مواجه شدند. کاهش انتظارات تورمی و تضعیف ریسک‌های سیاسی در ذهن معامله‌گران، دلیل اصلی این عقب‌نشینی عنوان می‌شود.

در سوی دیگر، بورس تهران با قدرت درخشید؛ به‌ طوری‌ که بیش از ۸۹ درصد از نماد‌ها در محدوده مثبت معامله شدند و عمده آنها با صف خرید به معاملات خود پایان دادند. در این میان، گروه بانکی و صندوق‌های اهرمی با استقبال بالای خریداران همراه بودند و از لیدر‌های بازار به شمار رفتند.

شاخص‌ها و آمار‌های کلیدی بازار امروز

شاخص کل بورس با رشد بیش از ۲ درصدی، بار دیگر وارد کانال ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحدی شد؛ عددی که آخرین‌بار در تاریخ ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۳ به ثبت رسیده بود.

شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی ۲ درصدی به سطح ۸۳۶ هزار واحد رسید.

ارزش معاملات خرد بازار از ۹ هزار میلیارد تومان فراتر رفت و در سطحی چشم‌گیر ثبت شد.

ورود پول حقیقی‌ها نیز به بیش از ۴ هزار میلیارد تومان رسید؛ رقمی که بالاترین سطح از تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۹ محسوب می‌شود.

همچون روز‌های گذشته، بیشترین ارزش معاملات به گروه‌های بانکی، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی تعلق داشت. در این میان، بانک‌ها بیش از یک هزار میلیارد تومان ورود پول حقیقی را به خود اختصاص دادند.

از سوی دیگر، صندوق‌های درآمد ثابت با خروج بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان نقدینگی همراه بودند.

صندوق‌های طلا نیز تحت تأثیر فضای مثبت مذاکرات، با کاهش قابل‌توجهی در قیمت‌ها مواجه شدند؛ چراکه نگاه بازار نسبت به ریسک‌های سیاسی تعدیل شده است.

دامنه نوسان در کانون توجه بازار

مهم‌ترین بحث روز در میان فعالان بازار سرمایه، موضوع دامنه نوسان بود. شنیده‌ها حاکی از آن است که ممکن است از ابتدای اردیبهشت‌ماه، دامنه نوسان با افزایش یک درصدی به ±۴ درصد تغییر یابد. این موضوع بازخورد‌های متعددی در فضای بازار داشته است.

در همین رابطه، «قادر معصومی‌خانقاه» مدیر نظارت بر بورس‌ها و بازار‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: تصمیم‌گیری در خصوص دامنه نوسان و حجم مبنا همچنان در حال بررسی است و هنوز نهایی نشده است.

بسیاری از فعالان بازار با شروع دور تازه مذاکرات، خواستار افزایش دامنه نوسان به‌ صورت کنترل‌شده هستند تا شرایط برای تحرک بیشتر نماد‌هایی که مدت‌ها در صف فروش قفل شده‌اند، فراهم شود و نقدشوندگی بازار ارتقا یابد.

اما «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت، با اشاره به تحولات اخیر گفت: دولت با هدف رفع تحریم‌ها و کاهش فشار بر زندگی مردم، مسیر دیپلماسی را دنبال می‌کند؛ اما چه با مذاکره و چه بدون آن، مسوولیت ما تلاش حداکثری در جهت حل مشکلات اقتصادی مردم است.

همچنین، در بخش ساختار بازار سرمایه، «نوید خالقی» رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس، اعلام کرد که در سال گذشته دو مجوز تاسیس شرکت کارگزاری صادر شده و یک شرکت کارگزاری جدید نیز موفق به دریافت مجوز فعالیت شده است.

به گفته خالقی، تعداد شرکت‌های کارگزاری فعال به ۱۲۰ شرکت رسیده و سازمان بورس در تلاش است تا با اصلاح برخی مقررات، مسیر صدور مجوز برای کارگزار/معامله‌گر‌ها را تسهیل کند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده