
به گزارش میمتالز، سیدعلی امامی با اشاره به پیامدهای اقتصادی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، اظهار کرد: در زمان این جنگ توانسیتم ارزیابی درستی از توان زیرساختهای اقتصادی خود داشته باشیم؛ خوشبختانه در حوزه واردات و صادرات کالا اتفاق خاصی رخ نداد و روند تجارت به صورت متعارف از پایانههای مرزی، مسیر بنادر در حال انجام بودو
وی با بیان اینکه در مدت توقف کامیونها به حداقل رسید و بار و محمولهها در مدت زمان کوتاه به بنادر میآمدند و تخلیه میشدند، به تسریع ترخیص کالاهای اساسی در این مدت اشاره کرد و افزود: توانایی حمل ونقل جادهای، ریلی، دریایی متناسب با ظرفیتها مطلوب بود. امامی از ارسال طرحی از سوی سازمان توسعه تجارت ایران به هیات دولت خبر داد و گفت: هدف این است که توقف کالاها و فرآیندها در حوزه حمل ونقل جاده و دریا را به حداقل برسانیم تا با حمل یکسره، بار را تخلیه و به مراکز مصرف رسانده شود و اینچنین زمان رسوب و دپو کالاها در بنادر را کاهش بدهیم.
وی افزود: همچنین در حوزه جادهای هم پیشنهاداتی ارائه دادیم که در حال بررسی است؛ هدف و برنامه اصلی سازمان توسعه تجارت ایران این است که فرآیندهای تجارت به حداقل رسانده شود. مدیرکل دفتر آماد و پشتیبانی سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: اگر هدف ما این باشد که از دریا به جاده و ریل برویم تحقق بخشی از این هدف امکان پذیر است؛ بدینترتیب که باری که از دریا جابه جا میشد از طریق ریلی منتقل شود؛ به عنوان نمونه از چین از طریق ریل، و از ترکیه از مسیر جاده به ایران بیایید. این مقام مسوول در پایان تاب آوری زیرساختهای تجاری در شرایط جنگی را قابل قبول دانست و بر ایجاد و بهره گیری از مسیرهای جایگزین تجارت تاکید کرد.
منبع: دنیای اقتصاد