تاریخ: ۱۷ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۲:۴۳
بازدید: ۲۷
کد خبر: ۳۷۹۲۷۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

برداشت فقط ۵ میلیونی از ذخایر میلیاردی معادن خراسان شمالی!

برداشت فقط ۵ میلیونی از ذخایر میلیاردی معادن خراسان شمالی!
‌می‌متالز - عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی خراسان شمالی گفت: ظرفیت ذخایر معدنی استان ۱.۵ میلیارد تن است، اما میزان برداشت سالانه معادن استان زیر ۵ میلیون تن می‌باشد.

به گزارش می‌متالز، خراسان شمالی، استانی که در دل خود گنجینه‌ای عظیم از ذخایر معدنی را نهفته دارد، سال‌هاست که از نبود زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری مؤثر از این ثروت خدادادی رنج می‌برد. ظرفیت ذخایر معدنی این استان که به بیش از ۱.۵ میلیارد تن می‌رسد، می‌توانست زمینه‌ساز جهشی بزرگ در توسعه اقتصادی، اشتغال‌زایی و افزایش درآمد سرانه مردم منطقه باشد، اما به دلیل چالش‌هایی، چون کمبود برق، نبود راه‌های مناسب، تخصیص ناکافی آب و عدم حمایت‌های اجرایی مؤثر، بخش عمده‌ای از این ظرفیت همچنان راکد مانده است.

در حالی که برداشت سالانه کمتر از ۵ میلیون تن از این حجم عظیم ذخایر، نشانه‌ای آشکار از فرصت‌سوزی در بخش معدن استان است، مصوبات اخیر کمیسیون معدن و خانه معدن، بارقه‌ای از امید را برای فعال‌سازی این پتانسیل‌ها روشن کرده‌اند. تمرکز بر تأمین زیرساخت برای معادن شن و ماسه و تلاش برای ورود به حوزه معادن فلزی و سنگ‌های تزئینی، نویدبخش دوره‌ای تازه از تحرک معدنی و صنعتی در استان است.

با توجه به ممنوعیت واردات شن و ماسه از سایر استان‌ها، حالا خراسان شمالی فرصتی بی‌نظیر برای تقویت جایگاه خود در بازار مصالح ساختمانی کشور یافته است؛ فرصتی که در صورت مدیریت درست، می‌تواند سکوی پرتابی برای توسعه فراگیر و پایدار در منطقه باشد. اکنون چشم امید فعالان اقتصادی و معدنی استان به عزم جدی نهاد‌های مسوول برای رفع موانع و تحقق مصوبات اخیر دوخته شده است.

علی خدابنده‌لو اظهار داشت: در نشست اخیر کمیسیون معدن، درخواست‌های تامین اعتبار، تخصیص آب و همچنین ایجاد زیرساخت برق و راه برای معادن شن و ماسه مطرح و مصوب شد.

وی افزود: طبق بررسی‌های انجام‌شده، ظرفیت ذخایر معادن استان به ۱.۵ میلیارد تن می‌رسد که این پتانسیل به دلیل نبود زیرساخت‌های کافی تاکنون فعال نشده و حجم برداشت معادن استان کمتر از ۵ میلیون تن در سال است.

خدابنده‌لو اعلام کرد: عمده برداشت فعلی مربوط به معادن شن و ماسه است و به دلیل ممنوعیت واردات شن و ماسه از سایر استان‌ها، این معادن در خراسان شمالی فعال هستند. وی تاکید کرد: انتظار می‌رود با پیگیری کمیسیون معدن و خانه معدن، ظرفیت معادن سنگ‌های تزئینی و فلزی استان نیز فعال شود تا زمینه رشد درآمد و اشتغال فراهم گردد.

عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی خراسان شمالی همچنین گفت: مصوبات اخیر به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان منعکس خواهد شد تا روند توسعه و رفع موانع معادن سرعت گیرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده