تاریخ: ۰۱ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۲۱
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۴۲۱۱۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در برنامه روی خط خبر مطرح کرد:

۷۵ درصد تولید فولاد در داخل کشور انجام می شود/ نصف محصولات فولادی کشور ورق بوده و لذا پایه صنعت ما صنعتی است

می متالز - از آنجایی که نصف محصولات فولادی ما از جنس ورق است و پایه صنعت ما صنعتی است.
۷۵ درصد تولید فولاد در داخل کشور انجام می شود/ نصف محصولات فولادی کشور ورق بوده و لذا پایه صنعت ما صنعتی است

به گزارش می متالز، سید رسول خلیفه‌سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در برنامه روی خط خبر شبکه ۶ با بیان اینکه ۴۰ کشور تولید کننده فولاد داریم، گفت: کشورهای زیادی را پشت سرگذاشته ایم تا به رتبه دهم در جهان رسیدیم. در سال ۸۷ رتبه ۲۳ را داشتیم و با پشت سرقراردادن کشورهای دیگر اکنون به رتبه ۱۰ جهان رسیده ایم.

وی افزود: چین با تولید ۹۰۰ میلیون تن (نصف فولاد جهان)، ژاپن و هند با تولید ۱۰۰ ملیلون تن، امریکا با ۸۵ میلیون تن، روسیه و کره جنوبی ۷۰ میلیون تن، آلمان با ۴۰ میلیون تن و ترکیه و برزیل با ۳۷ و ۳۴ میلیون تن قبل از کشور ما قرار گرفته اند.

خلیفه سلطانی ادامه داد: ترکیه با توجه به اینکه بزرگترین واردکننده قراضه است و از آمستردام قراضه وارد می کند و شرایط رقابتی خوبی از تولید قراضه ایجاد کرده است اما با این وجود بیشتر از این نمی تواند قراضه تولید کند.

وی با بیان اینکه ایران فرایند ۸ گانه تولید را در فولاد دارد خاطرنشان کرد: از اکتشاف سنگ آهن، استخراج، تبدیل به کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی از جمله مراحل این فرایند هستند و با توجه به اینکه ایران بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی است، رقابت ترکیه با ایران از این جا به بعد است چون نصف محصولات فولادی ما از جنس ورق است و پایه صنعت ما صنعتی است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: ما عملا ترکیه را نیز پشت سر گذاشته ایم و در افق ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن فولاد خواهیم رسید.

اگر فولاد را با صنعت پتروشیمی مقایسه کنیم ورودی پتروشیمی از نفت و گاز است و ورودی یک محصول میان ساخت است درحالی که در فولاد ورودی، استحصال موادمعدنی بوده و همه مراحل فرایند تولیدی است.

خلیفه‌سلطانی گفت: با توجه به واردات ۲۵ درصدی شارژ صنعتی اما ۷۵ درصد تولید فولاد در داخل کشور انجام می شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: اوج صادرات ما در سال های آینده بعد از بالانس شدن کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی خواهد بود چون کشش تقاضا برای آهن اسفنجی ما بسیار بالاست بنابراین مزیت های صادراتی نیاز به توجه بیشتری دارد.

وی گفت: با توجه به اینکه متوسط بهره وری ظرفیت کارخانجات در دنیا ۷۳ درصد است، در کشور ما نیز این ظرفیت محقق شده است و در اهداف موفق شده ایم.

خلیفه سلطانی در خاتمه گفت: در زیرساخت ها بخصوص در صنعت ریلی و حمل و نقل باید در تولید به ۵۵ میلیون تن برسیم. نکته مهم دیگر این است که در دنیا متوسط فولاد کیفی به کمیت فولاد بالای ۷ درصد است که کشور ما باید از ۳ درصد به ۷ درصد جهان برسد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده