تاریخ: ۳۱ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۵۰
بازدید: ۱۷۶
کد خبر: ۴۶۵۶۶
سرویس خبر : زمین شناسی
معاون وزیر صنعت:

اکتشافات جدید میزان ذخایر معدنی را دو برابر می‌کند

می متالز - معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: تاکنون اکتشاف در نیمی از ۶۰۰ هزار کیلومتر از مساحت قابل اکتشاف کشور انجام شده و اجرای برنامه جدید در این زمینه می‌تواند موجب دو برابر شدن ذخایر شود.
اکتشافات جدید میزان ذخایر معدنی را دو برابر می‌کند

به گزارش می متالز، خداداد غریب پور روز دوشنبه در نشست به روزرسانی استراتژی سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در محل این سازمان افزود: اکثر اکتشاف های انجام شده در معادن به شیوه سطحی انجام و کمتر در عمق وارد شده است، درحالی که ممکن است با اکتشاف عمقی در معادن فعلی، میزان ذخایر به ۲ برابر برسد.

سازمان ایمیدرو در دولت یازدهم فعالیت اکتشافی در گستره ای به وسعت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را کلید زد که این رقم به ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع افزایش یافت، اکنون برنامه سازمان یاد شده در دولت دوازدهم فعالیت اکتشافی در وسعت ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع است.

روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گزارش داد، غریب پور در این نشست اظهار داشت: برای تدوین استراتژی مطلوب ایمیدرو، باید اساسنامه سازمان، سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، قانون رفع موانع تولید، قانون معادن، نقشه راه معدن و صنایع معدنی، تفاهم نامه ها و صورت جلسه های امضا شده در سال های گذشته مطالعه شود.

وی تصریح کرد: سازمان ایمیدرو ظرفیت تبدیل شدن به توانمندترین سازمان توسعه ای کشور را دارد و در تدوین استراتژی، شاخص هایی نظیر قابلیت اجرایی شدن برنامه ها، تعهدزا بودن، داشتن جدول زمانی، تسهیل کننده ارتباطات، ساده سازی سازمان و به حداقل رساندن فرآیندها مدنظر قرار گیرد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: براساس نگاه ما به آینده، قرار است ایمیدرو به عنوان توانمند ترین سازمان توسعه ای کشور مطرح و در این چارچوب، معدن جایگزین نفت شود یا جایگاه آن حداقل به سطح نفت برسد یا اینکه به عنوان منبع ارزی قابل اتکا و قدرتمند ارتقا یابد.

وی افزود: صنعت پتروشیمی با ایجاد درآمد حدود ۱۲ میلیارد دلاری، از محدودیت برخوردار بوده و اکنون با مشکل کمبود مواد اولیه روبروست، اما معادن اینگونه نیست و زنجیره معدن، ظرفیت ایجاد ارزش افزوده بالایی دارد.

غریب پور با بیان اینکه ایمیدرو به عنوان بزرگ ترین سازمان توسعه ای، می تواند از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند، گفت: این سازمان ظرفیت بالایی برای دستیابی به مولفه هایی همچون «جذب نقدینگی»، «مشارکت با استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان»، «توسعه عناصر نادر خاکی» و غیره دارد و نسبت به آن توجه ویژه نشان دهد.

وی اضافه کرد: ایمیدرو می تواند بیشترین ظرفیت استفاده از پیمانکاران بخش خصوصی در بخش های مختلف از جمله اکتشاف و نیز سازمان یافته ترین ارتباط با دانشگاه ها برای توسعه پژوهش و تحقیق مطابق با تقاضاها را به خود اختصاص دهد.

غریب پور اظهار داشت: این سازمان می تواند نقش عمده ای در زمینه «تسهیل روابط بین الملل در بخش پژوهش و تحقیق»، «توسعه فناوری های نوین»، «حفاظت محیط زیست و توسعه پایدار» و «استفاده بهینه انرژی» ایفا کند.

عناوین برگزیده