به گزارش می متالز، سیده حمیده زرآبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره ضرورت حذف قیمت خودرو از سایتهای اینترنتی، گفت: حذف قیمتها تاثیر چندانی بر کاهش قیمت خودرو و مسکن نداشت و تنها باعث آرامش روانی و کاهش تشویش اذهان عمومی شد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه مطرح میشود قیمت از آگهی خودرو و مسکن در سایتهای اینترنتی حذف شده، اما در جزئیات این آگهیها قیمت درج شده یا سرنخی داده شده که خریدار و بازدیدکننده بتواند به راحتی قیمت نهایی کالا را تشخیص دهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بر نحوه قیمتگذاری خودرو و اجرای تعهدات خودروسازان نظارتی وجود ندارد و تولیدکننده قیمت محصولات را تعیین میکند، اضافه کرد: ممکن است خودروسازان براساس سیاستهای خود قیمت خودرو راتغییر دهند؛ افزایش یا کاهش قیمت خودرو با خودروسازان ارتباط مستقیم دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و ادعای این شرکت مبنی بر اینکه گرانی ناشی از ایراد فنی سیستم فروش بوده را بیزینس خودروسازان دانست و گفت: این شرکتها تنها به دنبال سود خود هستند در واقع با اقدام هفته گذشته ایران خودرو سیگنالهایی به بازار مخابره شد که ترمز کاهش قیمت خودرو را کشید.
باید دید با ورود مجدد شورای رقابت در پروسه قیمتگذاری، خودروسازان از قیمتهای تعیین شده تمکین میکنند یا نه، زیرا در حال حاضر خودروسازان با اهرمهایی مانند بیکاری کارگران و صورتهای مالی -که نشاندهنده ورشکستگی آنهاست- دولت را تهدید میکند و در نتیجه دولت نیز در برخورد با آنها دست به عصا عمل می کند.
وی تصریح کرد: در صورتی که ادعای خودروسازان مبنی بر اینکه ایراد فنی باعث افزایش قیمت محصولات این شرکت شده را واقعی تصور کنیم دولت باید به عنوان ناظر خودروساز را جریمه کرده تا از بروز مجدد این اتفاق جلوگیری کند، این گونه اقدامات باعث ایجاد تنش میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بازار خودرو به برای خودروسازان مناسب شده است، گفت: محدودیت در واردات و برخی شرایط و تسهیلاتی که دولت برای خودروسازان در نظر گرفته باعث ایجاد بهترین شرایط برای این شرکتها شده است.
زرآبادی درباره ورود مجدد شورای رقابت به پروسه قیمتگذاری خودرو، گفت: باید دید با ورود مجدد شورای رقابت در پروسه قیمتگذاری، خودروسازان از قیمتهای تعیین شده تمکین میکنند یا نه، زیرا در حال حاضر خودروسازان با اهرمهایی مانند بیکاری کارگران و صورتهای مالی -که نشاندهنده ورشکستگی آنهاست- دولت را تهدید میکند و در نتیجه دولت نیز در برخورد با آنها دست به عصا عمل می کند.
زرآبادی با بیان اینکه خودروسازان بر بازار خودرو سوار هستند، افزود: قیمت خودرو تحت تسلط خودروسازان است.
وی ادامه داد: در صورتی که خودروسازان با کمبود قطعه روبهرو بوده و نمیتوانند تعهدات و فروشهای قبلی خود را تحویل دهند، چگونه خودروهایی با ۵ درصد زیر حاشیه بازار به فروش میرساند.
زرآبادی درباره صورتهای مالی خودروسازان که نشان دهنده ورشکستگی آنهاست، تصریح کرد: خودروسازان در این صورتهای مالی قیمت واقعی خود را درج نمیکند در واقع قیمت آنها براساس سال گذشته محاسبه میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادعای زیانده بودن خودروسازان را کذب دانست و تاکید کرد: خودروسازان قیمت خودرو را در صورتهای مالی واقعی و به روز محاسبه نمیکنند درحالیکه که قیمت خودرو طی یک سال گذشته چند برابر شده است.