تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۳۵
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۵۲۲۴۱
سرویس خبر : متالورژی و مواد
در آستانه برگزاری یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی، فولاد، ریخته‌گری، ماشین‌آلات و صنایع وابسته عنوان شد

اصفهان منطقه‌ استراتژیک فولاد و صنایع وابسته

می متالز - قطب فولاد و ریخته‌گری کشور تا چند روز دیگر شاهد یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی، فولاد، ریخته‌گری، ماشین‌آلات و صنایع وابسته است.
اصفهان منطقه‌ استراتژیک فولاد و صنایع وابسته

به گزارش می متالز، این نمایشگاه ۱۰ تا ۱۳شهریور برگزار می‌شود و برگزارکننده آن شرکت رستاک‌پادویژن است. این نمایشگاه علاوه بر اینکه تجدید دیدار فعالان حوزه معدن و متالورژی کشور و صنایع مرتبط با آنها به شمار می‌آید، فرصتی برای ارائه دستاوردهای جدید این شرکت‌هاست. در گفت‌وگو با ۲شرکت حاضر در این رویداد از دستاوردهای آنها و جایگاه شهر اصفهان در صنعت فولاد و متالورژی کشور پرسیدیم.

 

فرصتی برای ارتباط رودررو با مشتریان

بهروز یاری‌زاده، مدیر بازرگانی گروه صنعتی معدنی کانسارپژوه از شرکت‌های حاضر در نمایشگاه است. او اظهار کرد: کانسارپژوه در زمینه استخراج و فرآوری کانی سیلیس و تولید سیلیس دانه‌بندی شده فعالیت می‌کند. این شرکت دارای نخستین خط فرآوری سیلیس به طور کامل اروپایی و به روش «تر» در ایران است که با دقت بسیار زیاد دانه‌بندی می‌شوند.
شرکت‌های فرآوری محصولات معدنی، واحد خردایش مواد معدنی، شرکت‌های واحد آرایش مواد معدنی، شرکت‌های تولید مصالح ساختمانی و شرکت‌های حمل‌ونقل، زیرمجموعه‌های فعال در این مجموعه صنعتی معدنی هستند.
وی افزود: گروه کانسارپژوه در واقع یک هلدینگ است که فعالیت خود را با تاسیس شرکت ایران کانسار در سال ۱۳۶۵ آغاز کرد. اوایل دهه هفتاد نیز مجموعه کانسارنسوز رازی راه‌اندازی شد. فعالیت اصلی ایران کانسار در زمینه تولید ماسه‌های سیلیس دانه‌بندی شده برای صنایع ریخته‌گری و شیشه است و تلاش می‌کنیم وارادات ماسه سیلیسی را قطع کنیم. پیش‌تر این مواد از روسیه و اوکراین به ایران وارد می‌شدند.
یاری‌زاده ادامه داد: اوایل دهه۸۰ مجموعه معدنکاران نسوز در هلدینگ آغاز به کار کرد که واحد دیگر تولید ماسه سیلیسی بود و با این واحد، تولید ماسه سیلیسی از طرف مجموعه توسعه پیدا کرد و به ۳۵۰هزار تا ۴۰۰هزار تن در سال رسید. این مجموعه درحال‌حاضر بیش از ۱۱معدن سیلیس را در اختیار دارد و نیاز صنایع گوناگون فولاد، ریخته‌گری، شیشه و سایر صنایع وابسته را تامین می‌کند. با همین روند در تلاشیم تولید خود را به ۵۰۰هزار تن در سال ارتقا دهیم.
او ادامه داد: فعالیت اصلی ما استخراج و فرآوری کانی سیلیس و تبدیل آن به محصول نهایی و عرضه محصول نهایی به مشتری است. در دهه۹۰ برای اینکه زنجیره تامین را تکمیل کنیم، با در اختیار داشتن بیش از ۵۰تراک و کار با ۲۰۰پیمانکار، محصول را از معدن به واحدهای فرآوری منتقل می‌کنیم و محصول نهایی را به‌ مشتری می‌رسانیم. تمام این مجموعه، زیرمجموعه هلدینگ کانسارپژوه فعالیت می‌کند که از استخراج تا تولید و تحویل محصول نهایی را شامل می‌شود. یاری‌زاده در ادامه، به حضور هلدینگ کانسارپژوه در نمایشگاه پیش رو اشاره کرد و گفت: ما در نمایشگاه پیش رو ۱۰کد محصول اصلی را به نمایش می‌گذاریم. همچنین سالانه تعدادی محصول جدید تولید می‌کنیم و در تلاشیم خود را با تغییرات روز هماهنگ کنیم، در زمینه‌های گوناگون مرتبط با کسب و کار خود نیز آماده پاسخگویی و ارائه اطلاعات و محصولات در روزهای نمایشگاه هستیم. او افزود: نمایشگاه همچنین فرصت خوبی برای ارتباط رودررو با مشتریان کنونی و احتمالی ما است و می‌توانیم درباره هر مسئله‌ای پاسخگو باشیم. رویداد امسال، سومین دوره‌ای است که به طور مستمر در نمایشگاه اصفهان حضور داریم. این کارشناس در ادامه اظهار کرد: شرکت‌های تولیدکننده قطعات خودرو همانند تراکتورسازی ایران، ریخته‌گری ایران‌خودرو، مالیبل سایپا و چدن پارس، اصلی‌ترین مشتری‌های ما هستند.
یاری‌زاده در ادامه، اصفهان را قطب فولاد و ریخته‌گری کشور معرفی و تصریح کرد: شمار زیادی از مشتریان دائم ما در اصفهان حضور دارند؛ در نتیجه می‌توان گفت اصفهان منطقه‌ای استراتژیک به شمار می‌آید.

 

صنایع، درگیر رکود

محمدعلی ناظر، مدیر بازرگانی شرکت ماسه ریخته‌گری چیروک، دیگر شرکت حاضر در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی، فولاد، ریخته‌گری، ماشین‌آلات و صنایع وابسته اصفهان است. او افزود: ماسه ریخته‌گری چیروک در سال ۱۳۷۶خورشیدی تاسیس شد و فعالیت خود را در زمینه تولید ماسه‌های سیلیسی دانه کروی آغاز کرد. این ماسه در صنایع ریخته‌گری، متالورژی، فولاد و شوینده‌ها استفاده می‌شود.
او ادامه داد: معدن در طبس و دفتر مرکزی در اصفهان مستقر است. ماسه‌های ریخته‌گری در تولید قالب‌های ریخته‌گری به کار می‌روند و تمام شرکت‌هایی که نیاز به قالب‌های ریخته‌گری و ذوب دارند، برای تبدیل ماده مذاب به قطعه، مشتری قالب‌های ماسه‌ای ساخت شرکت ما به شمار می‌آیند.
ناظر افزود: علاوه بر ماسه‌های ریخته‌گری، در تولید ماسه‌های چراغی یا ماسه‌های چسب‌‌دار نیز فعالیت می‌کنیم که این محصول نیز در صنعت ریخته‌گری کاربرد دارد. همچنین یک کارخانه تولید چسب سیلیکات سدیم داریم و در زمینه تامین مواد اولیه ریخته‌گری هم فعالیت می‌کنیم. در نمایشگاه اصفهان نیز هم ماسه‌های ریخته‌گری و هم ماسه‌های چسب‌دار را عرضه می‌‌کنیم. او همچنین تصریح کرد: در ۵دوره از این رویداد حضور داشته‌ایم و در سطح کشور و شهرهای مشهد، یزد، کرمان و... محصولات خود را عرضه می‌کنیم اما اصفهان حدود ۵۰درصد بازار مصرف ما را تشکیل می‌دهد. در واقع اصفهان به دلیل وجود شرکت‌های فولادی مستقر در آن، بازار مصرف مطلوبی برای ما به شمار می‌آید. ناظر ادامه داد: فولاد ایران صنعت توانمندی در سطح کشور و جهان به شمار می‌آید، صنعت ماسه و ریخته‌گری هم به موازات این توانمندی و همچنین با پیشرفت فناوری‌های مرتبط فرصت خوبی برای رشد دارد. ما نیز در ۲۰سال گذشته تلاش کردیم همپای صنعت فولاد کشور رشد کنیم. این کارشناس همچنین گفت: در نمایشگاه سال گذشته نیز حضور داشتیم. صنعت ریخته‌گری که اصلی‌ترین صنعت مخاطب ما به شمار می‌آید و با صنایع گوناگونی در ارتباط است، از سال گذشته کم و بیش درگیر رکود اقتصادی است؛ در نتیجه این رکود نیز بسیاری از انتظارات ما از حضور در نمایشگاه برآورده نشد اما در مجموع، نمایشگاه سال گذشته خوب بود. هنوز جای امیدواری برای کار وجود دارد و همین عامل، ما را به حضور دوباره در رویداد امسال ترغیب کرده است.

عناوین برگزیده