تاریخ: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۱۶
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۷۳۷۸۱
سرویس خبر : متالورژی و مواد

اهمیت رشد دانش تولید فولاد در هرمزگان

می متالز - کنفرانس ملی تخصصی ریخته‌گری مداوم فولاد که قرار است 26 و 27 آذر در بندرعباس برگزار شود، یک رخداد علمی ارزشمند است که می‌تواند جامعه محلی هرمزگان را نیز به اهمیت رشد توان علمی بومی در زمینه تولید فولاد جلب و جذب کند.
اهمیت رشد دانش تولید فولاد در هرمزگان

به گزارش می متالز، اولین کنفرانس ملی تخصصی ریخته‌گری مداوم فولاد قرار است روزهای سه شنبه 26 و چهارشنبه 27 آذرماه به میزبانی و محوریت فولاد هرمزگان و در بندرعباس برگزار شود.

وجود معادن غنی آهن در کشورمان سبب شده تا افق روشنی فراروی صنعت فولاد کشور و واحدهای فولادی قرار گیرد و از آن جا که هرمزگان به عنوان استانی ساحلی هم بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور برای صادرات محصولات و هم در مجاورت دریا از آب فراوان برای بهره‌مندی در این صنعت برخوردار است، هدف‌گذاری کلانی برای تولید سالانه 10 میلیون تن فولاد در این استان قرار داده شده است که دست‌یابی به آن دور از انتظار نیست.

بر اساس سند چشم‌انداز 1404 کشورمان، ایران می‌بایست در این سال بتواند 55 میلیون تن فولاد را به طور سالیانه تولید کند که چیزی حدود 20 درصد آن در هرمزگان خواهد بود.

دانش و تکنولوژی این محصول مهم در توسعه کشورها و اثرگذار در عرصه جهانی به طور مستمر و روزانه در حال ارتقا و تکامل است و نقش مجامع علمی و کنفرانس‌های نظری که عمدتا با هدف بررسی آخرین یافته‌های علمی در این حوزه برگزار می‌شوند، اهمیتی ویژه دارد.

جالب این که بدانید گرمای لازم برای ذوب مواد اولیه در فرآیند تولید آهن از طریق کوره‌های قوس الکترونیک و القایی تأمین می‌شود و فرآیند ریخته‌گری مداوم به عنوان یکی از ملزومات اساسی توسعه تولید فولاد در ایران بشمار می‌رود و بررسی یافته‌های جدید علمی به طور تخصصی می‌تواند ضمن رشد دانش فنی در این بخش به تأمین سرمایه‌گذار حرفه‌ای در این حوزه نیز کمک شایانی کند.

ماشین‌های ریخته‌گری مداوم به عنوان بخش جدایی ناپذیر تولید فولاد در اشکال مختلف نیازمند به تلفیق مستمر با دانش روز برای کیفی سازی تولیدات و کاهش آلایندگی‌ها است و بسط مباحثی نظیر فولاد تمیز برای ارتقای کیفیت محصولات فولادی و کاهش بیش از پیش آخال‌ها از فولاد تولیدی ضرورتی است که پرداخت علمی به آن در حاشیه این همایش می‌تواند بسیار اثربخش و مفید باشد.

به هر روی هرمزگان در آینده‌ای نزدیک به عنوان یکی از سه قطب اصلی فولاد ایران بدل خواهد شد و آنچه مهم و ضروری است، توسعه رشته‌های کاردانی و کارشناسی مرتبط با صنعت فولاد است تا بتوان با بهره‌گیری از نیروهای ماندگار در صنایع فولادی، هم هزینه تمام شده تولید را کاهش داد و هم بتوان به رشد و رونق منطقه‌ای در این زمینه کمک کرد.

عناوین برگزیده