تاریخ: ۲۳ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۹:۰۱
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۸۰۰۰۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
گفتگو با یک کارشناس اقتصادی:

پیش‌بینی آینده دلار / کدام بازار ریسک بیشتری دارد؟

می متالز - اسلامیان می‌گوید: یک سری ریسک‌های سیستماتیک وجو دارد که نه تنها بر دلار بلکه بر کل اقتصاد تاثیر می‌گذارد مانند عدم پذیرش کنوانسیون‌های بین‌المللی در حوزه مالی از جمله fatf و cft که به نظر می‌رسد از عینک جناحی باید از آنها عبور کرد. یک سری مسائل وجود دارد که برای تعامل با نظام بین‌المللی ناگزیر به پذیرش آنها هستیم.
پیش‌بینی آینده دلار / کدام بازار ریسک بیشتری دارد؟

به گزارش می متالز، ایمان اسلامیان، کارشناس و تحلیلگر حوزه بانکی در گفتگو درباره ریسک‌هایی که قیمت دلار را می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد می‌گوید: در حال حاضر ریسک در همه بازارها همگن بوده و در بلند مدت به نوعی حالت مدیریت شده دارد، اما در کوتاه‌ مدت همانند اتفاقات ۱۰ روز اخیر بازارها به شدت تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک‌ هستند که می‌تواند قیمت ارز را هم با نوسان مواجه کند.

وی ادامه می‌دهد: یک سری ریسک‌های سیستماتیک وجو دارد که نه تنها بر دلار بلکه بر کل اقتصاد تاثیر می‌گذارد مانند عدم پذیرش کنوانسیون‌های بین‌ المللی در حوزه مالی از جمله fatf و cft که به نظر می‌رسد از عینک جناحی باید از آنها عبور کرد. یک سری مسائل وجود دارد که برای تعامل با نظام بین‌المللی ناگزیر به پذیرش آنها هستیم.

اسلامیان می‌افزاید: برخی معتقدند در شرایط تحریم فعلی و در شرایطی که بانک‌های خارجی با ما کار نمی‌کنند پذیرش fatf فایده ندارد، اما باید یادآور شد که عدم پذیرش fatf دو ضرر جدی دارد. یکی اینکه همان منافذ و ورودی‌های مختصر فعلی نیز با محدودیت و خطر انسداد مواجه می‌شود و نکته دوم اینکه پس از رفع مشکلات فعلی، بانک‌های کشور به دشواری و با اضطراب با ما تعامل می‌کنند زیرا ایران از معدود کشورهای دنیا بوده که کوانسیون‌های بین‌المللی را نپذیرفته است.

این کارشناس بانکی عنوان می‌کند: بیشترین ریسکی که در آینده با آن مواجه هستیم بحث عدم پذیرش fatf بوده که می‌تواند کشور را دچار مشکل کند، چون کشور در حال حاضر در حوزه مدیریت نقدینگی و بحث cash مشکلی ندارد و این موضوع تبادلات مالی بین‌المللی را دچار مشکل کرده که با نپذیرفتن آن این منافذ مختصر هم بسته می‌شود.

اسلامیان می‌گوید: در مجموع کشور به سمت یک ثبات اقتصادی در حال حرکت بوده و این در حالی است که بازار سهام به این دلیل که دارایی‌های شرکت‌های بورسی هنوز با جهش قیمت‌های دو سال اخیر هم‌راستا و هم وزن نشده همچنان پتاسیل رشد دارد و حتی تحقق شاخص ۵۰۰ هزاری در بازار سهام دور از واقعیت نیست.

اسلامیان در ادامه می‌افزاید: دیگر ریسک جدی که در آینده احتمال مواجه با آن را داریم این است که با کاهش قیمت نفت، دولت مجبور شود به سمت اخذ تعهدات و وام‌های بین‌المللی برود که این موضوع هم باتوجه به شرایط کنونی دشوار است. دولت باید به شدت به سراغ انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه و محدود با کشورهایی که بیشترین تعامل را با آن‌ها دارد برود، کشورهایی مانند چین، روسیه و … که بتواند از این طریق ضربه‌گیری اقتصاد را دو چندان کند.

وی با ارزیابی میزان ریسک موجود در بازارهای مالی می‌گوید: بازار مسکن مولفه‌های خاص خود را دارد و به نظر می‌رسد که سمت تقاضا در این بازار به شدت ضعیف شده است. با توجه به نوع خاص سرمایه‌گذاری در این بازار و رفتارشناسی متقاضیان مسکن به نظر می‌رسد که بازار مسکن در آینده و حداقل در کوتاه‌مدت با شوک قیمتی مواجه نشود و حتی اگر قیمتی ذاتی آن رشد کند قیمت ظاهری و بازاری آن تفاوت چندانی نداشته باشد.

اسلامیان در ادامه اضافه می‌کند: در مجموع کشور به سمت یک ثبات اقتصادی در حال حرکت بوده و این در حالی است که بازار سهام به این دلیل که دارایی‌های شرکت‌های بورسی هنوز با جهش قیمت‌های دو سال اخیر هم‌راستا و هم وزن نشده همچنان پتاسیل رشد دارد و حتی تحقق شاخص ۵۰۰ هزاری در بازار سهام دور از واقعیت نیست.

عناوین برگزیده