به گزارش می متالز، شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از مشهورترین سازمانهای دانشی برتر آسیاست که توانسته با استفاده از دانش و فناوری، ایجاد ثروت کند. توجه به علم و فناوری و خلق ثروت یکی از موضوعهای مورد توجه و دارای اولویت در برنامه ششم توسعه کشور است که در آن بخشهای صنعتی و خدماتی با کمک دانشگاهها و مراکز پژوهشی در قالب مراکز رشد، میتوانند ایدههای نوآورانه را به محصول نهایی تبدیل کنند. شرکت فولاد مبارکه بهعنوان نخستین سازمان ایرانی راهیافته به جمع برندگان جایزه جهانی سازمان دانشی برتر «MAKE»، توانسته جزو ۲۵ شرکت برتر در جایزه جهانی مدیریت دانشی در آسیا معرفی شود.
برترین سازمانهای ایرانی شرکتکننده در جایزه «MAKE» ایران هر سال از سوی دانشگاه صنعتی شریف به جایزه آسیایی سازمان دانشی برتر معرفی میشوند که به تازگی نتایج ارزیابی سازمانهای آسیایی در جایزه سازمان دانشی برتر آسیا اعلام شده است و شرکت فولاد مبارکه اصفهان موفق به قرارگیری در جمع سازمانهای برنده نشان سازمان دانشی برتر آسیا (Asian Make Award) و کسب جایگاه یازدهم برترین سازمانهای دانشی قاره آسیا از سوی بنیاد جهانی سازمان دانشی برترMake) ) در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶) شد.
عملکرد شرکت فولاد مبارکه اصفهان بهویژه در دو محور از محورهای هشتگانه الگوی جهانی Make بسیار موفق ارزیابیشده است، بهگونهای که در محور رهبری ایجاد فضای تعاملی برای تسهیم دانش موفق به کسب رتبه نخست آسیا و در محور فرهنگ دانشمحور سازمانی موفق به کسب رتبه دوم آسیا و در مجموع محورهای هشتگانه «Make» در رقابت نزدیک با سایر سازمانهای دانشی برتر قاره موفق به کسب جایگاه یازدهم آسیا شده است.
امروز حرکت به سمت نوآوری، پژوهش، فناوری و تولید علم از ثروت بسیار مورد توجه قرار گرفته است و تمامی کشورهای دنیا بنای اقدامهای خود را بر این امر پایهگذاری کردهاند. حلقه دانشگاه، تولید و صنعت در قالب مراکز رشد که حلقههای واسطهای هستند در حال کامل شدن است و قوانین و مقررات برای اینکه روند کار را تسهیل و تسهیلات را فراهم کنند روزبهروز در حال تدوین، تصویب و آمادهسازی هستند. به گفته منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه ششم توسعه، علم و فناوری به همراه ۴موضوع دیگر جزو موضوعهایی هستند که بهعنوان اولویت باید به آنها توجه شود. وزیر علوم تحقیقات و فناوری عنوان کرد: ما وظیفه داریم برای ارتباط بیشتر دانشگاه با بخشهای صنعتی تلاش کنیم. باید کاری کنیم ایدهها و نیازهای صنعت مطرح شوند و انشاءالله با تلاشی که انجام میشود ایدهها به محصول منجر شود.
نماینده جایزه میک در ایران خواستار قدردانی از فولاد مبارکه شد. سعید سهرابپور، رییس جایزه جهانی سازمان دانشی make در ایران در مکاتبه با دکتر جهانگیری معاون اول رییسجمهور، با ارائه گزارشی از روند اقدامات انجام شده در ایران برای شرکتهای ایرانی راه یافته به جایزه جهانی میک و حضور بیش از ۱۲۰ کشور جهان در این جایزه جهانی، خواستار تقدیر شایسته از شرکت فولاد مبارکه اصفهان به لحاظ کسب این موفقیت چشمگیر و بینظیر شده است.
سهرابپور در این مکاتبه با اشاره به اختصاص رتبه ۱۱ آسیا به دو رتبه اول و دوم از محورهای هشتگانه الگوهای جهانی ازسوی شرکت فولاد مبارکه نوشته است: دانشگاه صنعتی شریف زیر نظر بنیاد جهانی سازمان دانشی میک از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون ماموریت ارزیابی این رویداد بزرگ را بر عهده داشته است.
سهرابپور در مکاتبه خود به اختصاص رتبه نخست آسیا ازسوی فولاد مبارکه در محور ایجاد فضای تعاملی برای تسهیم دانش و رتبه دوم آسیا در محور فرهنگ دانش محور سازمانی اشاره کرده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان درباره کسب جایزه برتر Make ازسوی شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: شرکتهای بزرگ رسالت رهبری در صنعت دارند و فولاد مبارکه توانست در فرآیند جایزه MAKE شانه به شانه سامسونگ، تویوتا و سایر کمپانیهای بزرگ آسیایی جزو ۲۵ شرکت قرار گیرد.
بهرام سبحانی با اشاره به اینکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در تعالی سازمانی نیز با مدل EFQM تنها شرکتی است که در کشور تندیس زرین دارد، گفت: این موفقیتها به یکباره اتفاق نیفتاده، بلکه این فرآیندی است که در تاریخ فولاد مبارکه از زمان ساخت تاکنون ریشه دارد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: از دوران ساخت، یک مدیریت علمی در فولاد مبارکه حاکم شد که سعی کرد دانش و علم را از پایینترین سطوح کارگاه تا مدیران میانی، معاونان و خود مدیریت نهادینه کند که نتیجه نهادینه شدن این فرهنگ در سازمان این است که ما نسبت به سایر شرکتها این مسیر را روانتر طی میکنیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در ادامه تصریح کرد: ما دانش را فقط در سطح فولاد مبارکه نمیبینیم، بلکه معتقدیم بهعنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد در منطقه خاورمیانه و شمال افریقا مسئولیت و رسالتی بر دوش داریم.
سبحانی افزود: اولویت نخست ما انتقال دانش به واحدهای فولادی که در مناطق مختلف کشور در حال ساخت یا بهرهبرداری هستند، است. وی در ادامه تاکید کرد: امروز در کشور واحد تولید فولادی را در حال ساخت یا بهرهبرداری نمیبینید که ردپای فولاد مبارکه در آن نباشد، از فولاد هرمزگان گرفته که صد در صد متعلق به فولاد مبارکه است و با دانش فولاد مبارکه راهاندازی شد و امروز به بهرهبرداری رسیده تا واحدهایی که در آنها سهم داریم یا نداریم یا حتی واحدهای تولیدی خارج از حوزه فولاد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان بیان کرد: به طور حتم شرکتهای بزرگ رسالت رهبری در صنعت دارند و این رسالت است که میتواند دانش را به کل کشور نشر دهد. سبحانی در ادامه افزود: قرار گرفتن بین برترین سازمانهای دانشی پیشرو در سطح آسیا را مدیون مراکز علمی کشور و دانشگاهها هستیم، چراکه بخش قابلتوجهی از مدیران ما از دانشآموختگان دانشگاه شریف هستند، دانشگاهی که کار خود را بهخوبی انجام داده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان بهدست آوردن جایگاه نخست در سطح دنیا را هدف خود قرار داده، خاطرنشان کرد: فرآیندی که شرکت دانش برتر باید طی کند، طولانی است. در ارزیابیهای بینالمللی معیارهای مختلفی را مورد قضاوت قرار میدهند و ارزیابی با معیارهای جهانی انجام میشود؛ اینکه یک شرکت چگونه دانشی را بهدست میآورد، چگونه از آن نگهداری میکند و چگونه آن را درون سازمان خود نشر میدهد و اجازه میدهد دیگران از آن دانش بهره ببرند.
سبحانی در ادامه تصریح کرد: حدود ۱۵۰ شاخص در فرآیند جایزه «MAKE» برای شرکتهای دانش برتر مورد ارزیابی قرار میگیرد و شرکت فولاد مبارکه چندین سال است این مسیر را طی میکند و سالهاست در ایران رتبه نخست را داشته، اما در دو سال گذشته توانسته برای نخستین بار در کنار شرکتهای بزرگ و بنام آسیایی مثل تویوتا و سامسونگ جزو ۲۵ شرکت نخست آسیا شود.