تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۰۲
بازدید: ۳۱۹
کد خبر: ۸۱۶۵۶

مدیر عامل چادرملو : قیمتها رقابتی شود کمبود سنگ آهن نخواهیم داشت

می متالز - نخستین نمایشگاه شتاب دهنده‌های برگزیده کشور درحالی برگزار شد که این شتاب دهنده‌ها آمادگی خود را برای حمایت از استارت آپ ها و صاحبان ایده اعلام کردند.
مدیر عامل چادرملو : قیمتها رقابتی شود کمبود سنگ آهن نخواهیم داشت

به گزارش می متالز، اولین همایش و نمایشگاه شتاب دهنده های آزاد ۲ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه های اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور ۲۰ شتاب دهنده برتر کشور برگزار شد.

در این نمایشگاه، ۲۰ شتاب دهنده برتر کشور حضور داشتند که هرکدام می توانستند به مدت ۱۰ دقیقه فعالیت های خود را برای افراد حاضر در نمایشگاه معرفی کنند تا علاوه بر عقد قرارداد با پژوهگشران و استارت آپ ها، بتوانند بر روی آن ها سرمایه گذاری کنند.

شتاب دهنده ها در واقع یکی از اجزای اصلی سراهای نوآوری محسوب می شوند که اکوسیستم فناوری و تبدیل ایده به محصول را مدیریت خواهند کرد؛ هر سرای نوآوری دارای یک یا چند شتاب دهنده است که ایده ها و استارت آپ‌ها را شناسایی، جذب و بر روی آن ها سرمایه گذاری انجام می دهد تا بتوانند در یک فضای کار اشتراکی، خود را برای رسیدن مرحله رشد آماده‌ کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی در رویکرد جدید خود، به دنبال رسیدن به دانشگاه نسل سوم، کارآفرین و حل مسئله است که تشکیل سراهای نوآوری در چند استان، مهر تاییدی بر این مدعاست.

حال با برگزاری نمایشگاهی با حضور ۲۰ شتاب دهنده برتر کشور، به دنبال این است که مسیر رسیدن به دانشگاه نسل سوم را با سرعت بیشتری طی کند.

به سراغ برخی مدیران شتاب دهنده‌های حاضر در نمایشگاه رفتیم تا درباره فعالیت‌ها، مزیت‌ها و چگونگی حمایت و سرمایه گذاری شان بر استارت آپ‌ها اید‌ه‌های فناورانه صحبت کنند.

مشروح این گزارش را در ادامه خواهید خواند:

سرمایه گذاری برروی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء

مجید عظیمی مدیر داخلی شتاب دهنده و فضای کاراشتراکی «کارمانا» درباره فعالیت‌های این شتاب دهنده و نحوه حمایت از ایده‌ها گفت: فضای کار اشتراکی کارمانا حدود ۲سال پیش به همراه شرکت سرمایه ‎گذاری خوارزمی و رایان منچر راه اندازی شد.

وی افزود: رایان منچرز به دنبال سرمایه گذاری برروی تیم‌های استارت آپی بود تا به دلیل vcیا خطر پذیر بودن، بتواند جذب سرمایه داشته باشد. لذا برای تسهیل در ورود تیم‌های استارت آپی و غربال گری بهتر آن ها، فضای کار اشتراکی کارمانا راه اندازی شد.

عظیمی ادامه داد: جهان طی سال‌های آینده، به سمت فین تک، بلاک چین ، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی حرکت خواهد کرد؛ فین تاک چندسالی است که در ایران رونق گرفته و کسب کارهایی مانند دی جی کالا، به این سمت سوق پیدا کرده‌اند. اما حوزه های اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، هنوز در کشور جا نیفتاده است که باید کارهای زیادی در این دو حوزه انجام شود.

مدیرداخلی شتاب دهنده کارمانا تصریح کرد: فعالیت اصلی کارمانا در ۴ حوزه فین تک، بلاک چین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا است؛ اما اگر تیم استارت آپی در سایر حوزه ها فعالیت جذابی داشته باشد، استقرار و سرمایه گذاری برروی آن را برعهده خواهیم گرفت.

وی اضافه کرد: تیم های مستقر در کارمانا، پس از دوماه فعالیت مانیتورینگ، به مرحله سرمایه گذاری می رسند؛ البته فناوران ابتدا تیم سازی می شوند و بعد از آن آمادگی لازم را برای سرمایه گذاری را کسب می کنند.

عظیمی درباره فرآیند جذب فناوران و استارت آپ ها در کارمانا گفت: فرآینده جذب در کارمانا به دوصورت استقرار و سرمایه‌گذاری انجام می شود که هرکدام از آن ها باتوجه سطح هرایده متفاوت است. مولفه‌های جذب تیمی که صرفا می خواهد متسقر شود با تیمی که به دنبال سرمایه گذاری است، تفاوت دارد.

مدیرداخلی شتاب دهنده کارمانا درباره همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی برای ما خوشایند است و از آن استقبال می کنیم چرا که این دانشگاه دارای واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی زیادی است که می توانیم با آن ها همکاری داشته باشیم. فضای نوآوری با فضای دانشگاهی ارتباطی نزدیک دارد زیرا که امروز کسب و کارهای بزرگ و فناورانه توسط دانشجویان راه اندازی شده است.

۹ماه فضای کاراشتراکی دراختیار استارت آپ‌ها

امید امیرغیاثوند مدیرعامل شتاب دهنده «سورس» در مرکز فناوری و نوآوری سینتک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین نیز درباره حوزه فعالیت این شتاب دهنده اظهارکرد: شتاب دهنده سورس فعالیت خود را سال ۱۳۹۴ با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کرد.

وی اضافه کرد: ما هر سال یک برنامه شتاب دهی برگزارمی کنیم که در آن، ۴ الی ۸ تیم استارت آپی برای حمایت یک ساله، جذب شتاب دهنده سوروس می شوند؛ فرآیند تصمیم برای سرمایه گذاری برروی استارت آپ‌ها حدودا ۳ماه طول می کشد که بخشی از آن از طریق مصاحبه و بخش دیگر در قالب ارائه انجام می شود.

غیاثوند ادامه داد: در شتاب دهنده سوروس، به مدت ۹ ماه فضای اشتراکی در اختیار استارت آپ ها قرار می گیرد و همچنین سرمایه گذاری اولیه برروی آن ها انجام می شود.

مدیرعامل شتاب دهنده «سورس» افزود: این شتاب دهنده در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت دارد؛ اما شتاب دهنده دیگری در واحد قزوین راه اندازی شده است که استارت آپ های سخت افزاری را حمایت می‌کند.

وی گفت: از مجموع ۳۳ استارت آپی که به جذب شتاب دهنده سوروس جذب شده بودند، ۱۴ استارت آپ تبدیل به شرکت فعال و ۵ استارت آپ به شرکت دانش بنیان تبدیل شده اند. همچنین ۶ استارت آپ توانستند موفق به جذب سرمایه مراحل بعدی این فرآیند شدند.

غیاثوند درباره اولویت‌های این شتاب دهنده برای جذب استارت آپ ها تصریح کرد: اولویت اصلی ما ایده و تیم سازی استارت آپ ها است؛ البته تیم در اولویت بالاتری قرار دارد چرا که در این بازه زمانی ۹ ماهه، به سختی می توانیم تیم را اصلاح کنیم.

وی یکی از عوامل پیشرفت و شکل گیری شتاب دهنده سوروس را حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین دانست و تاکید کرد: خوشبختانه درحال حاضر، ساز و کار حمایت از شتاب دهنده‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد اما در گذشته چنین نبود. هرکدام از واحدهای دانشگاهی باید توجه به ظرفیت ها و توانمندی، برنامه شتاب‌دهی خاصی را داشته باشد.

مدیرعامل شتاب دهنده «سورس» درباره برخی مشکلات شتاب دهنده های کشور خاطرنشان کرد: شتاب دهنده های کشور با دو مشکل عمده مواجه هستند که شامل کیفیت پایین تیم‌های استارپی و کمبود جذب سرمایه می شود. متاسفانه جذب سرمایه کم و تمایل تیم ها به سمت محصولات باتکنولوژی پایین است چرا که به دنبال نتیجه گیری زودهنگام هستند.

حمایت ۲ تا۱۰میلیاردی از استارت آپ‌های حوزه آموزش

سبحان لطف آبادی مدیر منابع انسانی صندوق سرمایه گذاری «اجیوتک» که در حوزه سرمایه گذاری برروی استارت آپ های حوزه آموزش فعالیت داشت، درباره اقدامات این صندوق اظهارکرد: این صندوق به صورت تخصصی در حوزه آموزش از سنین کودکی تا بزرگسال فعالیت دارد.

وی با اشاره به نحوه همکاری این صندوق با استارت آپ ها افزود: استارت آپ حتما باید به یک محصول اولیه رسیده باشند و از ایده خام حمایتی نخواهیم کرد؛ همچنین استارت آپ ها باید در هر حوزه، مولفه‌هایی را داشته باشند که بتوانیم با آن ها همکاری داشته باشیم. این مولفه‌ها در سایت اصلی صندوق درج شده است.

لطف آبادی ادامه داد: نحوه سرمایه گذاری به دو صورت سهامداری و حمایت ۲ تا ۱۰ میلیارد تومانی است؛ ۲نماینده از صندوق و ۲ نماینده از استارت آپ با یک دیگر درباره نحوه سرمایه به توافق خواهند رسید.

مدیر منابع انسانی صندوق سرمایه گذاری «اجیوتک» تصریح کرد: استارت آپ ها و صاحبان ایده می توانند از طریق آدرس ایمیل صندوق با ما در ارتباط باشند و پس از آن یک جلسه حضوری با آن ها برگزار کنیم.

وی درباره اصلی ترین مشکلات شتاب دهنده ها و استارت آپ ها گفت: بیشتر استارت آپ ها در حوزه جذب نیروی انسانی مشکل دارند و به همین دلیل، افراد در جایگاهی قرار می گیرند که تخصص های لازم آن جایگاه را ندارند. همچنین دربرخی موارد اختلاف نظر میان افراد حاضر در استارت آپ باعث انحلال آن می شود.

لطف آبادی درباره مزیت های صندوق اجیوتک خاطرنشان کرد: استارت آپ های که با صندوق اجیوتک همکاری می کنند، آموزش های لازم این حوزه را نیز فرا می گیرند؛ در این صندوق متخصصانی هستند که می‌توانند به استارت آپ ها برای حل مشکل جذب نیروی انسانی، سرمایه گذاری، نرم افزاری و سخت افزاری کمک می‌کنند.

فروش سریع محصولات استارت آپی حوزه آب و انرژی

رشید قانعی مدیرعامل شتاب دهنده «آبان» نیز درباره آخرین فعالیت های این شتاب دهنده گفت: شتاب دهنده آبان، شتاب دهنده‌ای تخصصی در حوزه آب و انرژی است که در به صورت سخت افزاری فعالیت دارد.

وی افزود: تا بدین لحظه توانسته ایم از اکوسیستم تخصصی حوزه آب و انرژی و صندوق های جذب سرمایه برای استارت آپ ها حمایت کنیم.

قانعی ادامه داد: استارت آپ هایی که در شتاب دهنده آبان حمایت می شوند، باید دارای یک نمونه آزمایشگاهی باشند و بازار محصولشان در داخل کشور بالای ۱۰میلیون دلار باشد. هراستارت آپی‌که دارای این دو مولفه باشد، مورد حمایت های زیادی قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شتاب دهنده «آبان» درباره مزیت‌های این شتاب دهنده گفت: شتاب دهنده آبان کاملا تخصصی است و سهامداران آن، شرکت های حقوقی هستند که در صنعت نفت و گاز فعالیت دارند. به همین دلیل حضور استارت آپ در شتاب دهنده آبان منجر فروش سریع محصولتشان به بازار خواهد شد.

وی درباره همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: شتاب دهنده آبان با معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ارتباط و جلسات زیادی را دارد که امیدواریم این همکاری ها در آینده نزدیک سر و شکل بهتری به خود بگیرد.

مسلم است، رشد شتاب دهنده‌ها و حمایت از استارت آپ‌ها، می‌تواند زمینه ساز توسعه و پیشرفت کشور در آینده ای نه چندان دور باشد. و به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی نظر دارد که به عنوان دانشگاهی برآمده از مردم، مشکلات جامعه را با حمایت طرح‌های فناورانه و نوآورانه حل و فصل کند و به دانشگاهی کارآفرین در افق ۱۴۰۴ تبدیل شود.

عناوین برگزیده