تاریخ: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۲۸
بازدید: ۵۴۳
کد خبر: ۸۳۰۱
سرویس خبر : متالورژی و مواد
کایدنژاد خبر داد:

تامین ۸۰ درصد نسوز موردنیاز کشور از محصولات داخلی

می متالز - مدیرعامل شرکت نسوز خوزستان اظهار کرد: امروز حدود 80 درصد نسوز موردنیاز در کشور تولید می‌شود. توان صنعت نسوز کشور بسیار بالا است و با حرکت به سمت تولید 55 میلیون تن تقاضا برای نسوز رو به افزایش خواهد رفت. البته با دستیابی به این رقم باید ظرفیت نسوز کشور هم افزایش پیدا کند.
تامین ۸۰ درصد نسوز موردنیاز کشور از محصولات داخلی

به گزارش می متالز، مرتضی کاید‌ نژاد مدیرعامل شرکت نسوز خوزستان و مشاور بخش صادرات شرکت آهن و فولاد ارفع گفت‌وگویی انجام داده که به شرح زیر است:



ارزیابی شما از بیست و یکمین کنفرانس آهن و فولاد متال بولتن در دبی که اخیرا برگزار شد، چیست؟

با توجه به اینکه در کنار دوستان آهن و فولاد ارفع در این کنفرانس حضور داشتیم، خوب بود و مذاکرات خوبی با مشتریان انجام گرفت. بطوریکه می‌توان گفت در آستانه عقد قرارداد هستیم. در کنفرانس بحث‌های تئوری خوبی مطرح می‌شود اما یکی از اتفاقات خوب آن همین حاشیه‌ها است که به صورت عملی مشتریانی را دیده و با آنها مذاکره می‌کنیم. در این کنفرانس با مشتریان جدیدی آشنا شدیم و در کنار آن با مشتریان قدیمی هم دیدار داشتیم. امیدواریم بتوانیم قیمت و مقداری که موردنظر است را اجرایی کنیم.



مشتریان شما از کدام کشورها هستند؟

مشتریان از کشورهای اردن، امارات و تایلند هستند. البته عده‌ای از آنها تریدر هستند اما خوشبختانه با برخی مصرف‌کنندگان تماس داشته تا بتوانیم به صورت مستقیم محصولات را به کارخانه‌ها بدهیم. این در حالی است که تولیدکننده و مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند مسائل حمل، ریسک و بازرگانی را به تریدرها منتقل کنند. تریدرها در این میان ریسک‌ها را پوشش می‌دهند اما با این حال با برخی کارخانه‌ها ارتباط ایجاد کرده تا با آنها به صورت مستقیم کار کنیم.



آیا با آهن و فولاد ارفع در زمینه نسوز‌ها هم همکاری دارید؟

در این زمینه مذاکراتی جهت همکاری در حال انجام است.



با چه شرکت‌های دیگری در زمینه نسوز همکاری دارید؟

در این زمینه با شرکت فولاد خوزستان همکاری داریم زیرا نسوز خوزستان به تازگی کار خود را شروع کرده و در بهمن‌ ماه سال گذشته فاز 1 آن به بهره‌برداری رسیده است. فاز‌های دیگر در انتظار تامین مالی هستند.



آیا محصولات نسوز خوزستان تنها مخصوص صنعت فولاد است؟

نسوزها در صنعت سیمان هم می‌توانند مورد استفاده قرار گیرد اما این موضوع در فازهای بعدی انجام می‌شود. در فاز 1 نسوزها تنها برای صنعت فولاد است.



میزان تولید شما در سال چقدر است؟

در سال حدود 15 هزار تن نسوز تولید می‌کنیم.



طرح توسعه هم دارید؟

بله، یک کوره 100 هزار تنی دولومیت کلسیته در دستورکار است که شاید به زودی کار آن شروع شود که حدود 90 درصد آن برای فولاد خوزستان است. البته یک کوره 35 هزار تنی برای تولید آجر جرم نسوز دولومیتی نیز درفاز 3 پروژه قرار دارد.



یعنی هدف تولیدات شما فولاد خوزستان است؟

ابتدا هدف ما فولاد خوزستان و پس از آن سایر فولادسازان کشور خواهند بود.



سفارشی از سوی سایر فولادسازان دارید؟

بله، آهن و فولاد ارفع سفارش داشته و با فولاد هرمزگان، چادرملو و نطنز نیز در حال مذاکره هستیم.



وجه تمایز نسوزهای داخل کشور با خارجی‌ها چیست؟

واقعیت آن است که تا چند سال پیش حدود 80 درصد نسوزها وارد و 20 درصد آنها داخلی بود اما امروز شرایط تقریبا برعکس شده است. امروز به جزء آنهایی که به صورت انحصاری تولید می‌شوند، اکثر نسوزها‌ی کشور در داخل تولید می‌شود. توان صنعت نسوز کشور بسیار بالا است. با حرکت به سمت تولید 55 میلیون تن تقاضا برای نسوز رو به افزایش خواهد رفت. البته با دستیابی به این رقم باید ظرفیت نسوز کشور هم افزایش پیدا کند. اما در حال حاضر ظرفیت فعلی جوابگو بوده و امروز نزدیک 80 درصد نسوز در داخل تولید می‌شود.



آیا کیفیت محصولات داخلی مناسب است؟

خوشبختانه وقتی از 20 درصد به 80 درصد دست پیدا کردیم در زمینه کیفیت مشکلی نداشتیم. یعنی مشکل کیفی حاد در نسوز‌ها نداشته‌ایم.



آیا به سمت صادرات نسوز هم خواهیم رفت؟

قطعا همین است. رشد ظرفیت نسوز کشور کمی بیشتر از فولاد بوده و پروژه‌های نسوز زودتر از پروژه‌های فولادی به بهره‌برداری می‌رسد. در نتیجه ظرفیت نسوز داخلی (آن چیزی که قابل تولید است) بیشتر از نیاز بازار داخل است به همین دلیل برخی واحدهای نسوز با ظرفیت کمتری مشغول بکار هستند. در نتیجه پتانسیل صادرات وجود دارد.



آینده بازار و صنعت فولاد را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

اگر فرصت در اختیار ایران قرار گیرد، می‌تواند به لحاظ توسعه قطب خاورمیانه شود. مشکلاتی وجود دارد که در صورت حل آن می‌توان گفت حتی با دستیابی به ۵۵ میلیون تن این رقم صرف نیاز داخلی شود. اگر پروژه‌های مختلف از جمله صنعتی و زیرساختی در ایران فعال شود، تحول در صنعت فولاد رخ خواهد داد.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت