تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۰۶
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۹۵۵۰۴
سرویس خبر : انرژی

برنامه‌های بخش آب و انرژی در سال ۹۹

می متالز - وزیر نیرو در جلسه شورای معاونان و مدیران‌عامل وزارتخانه متبوعش، برنامه‌های سال ۹۹ در بخش‌های آب و انرژی را اعلام کرد.
برنامه‌های بخش آب و انرژی در سال ۹۹

به گزارش می متالز، رضا اردکانیان با تشریح عملکرد این وزارتخانه در سال ۹۸ و برنامه‌های سال ۹۹ در بخش‌های مختلف با توجه به نامگذاری سال ۹۹ به‌عنوان سال «جهش تولید» بر ضرورت مشارکت همگانی در سطح ستادی و شرکت‌های تابعه اعم از مادر‌تخصصی، منطقه‌ای و استانی در تحقق اهداف پیش‌رو تاکید کرد.

او در این جلسه از اجرای برنامه ۰۹۹ (به صفر رساندن خاموشی‌ها در سال جاری) خبر داد و گفت: تابستان امسال پیش‌بینی افزایش بار بیش از حد ناشی از تبعات بیماری کووید-۱۹ و تعویق در کار دستگاه‌های مختلف می‌شود و تعطیلات تابستان را در سطح سازمان‌ها و واحدهای تولیدی در سال‌جاری نخواهیم داشت و این امر نیاز به تامین انرژی داشته و موضوع افزایش بار را برای ما مطرح می‌کند. اردکانیان افزود: مدیران‌عامل استان‌ها به دنبال شناسایی تمامی ظرفیت‌های راکد موجود در منطقه و استان در امر تولید برق باشند و آنها را آماده به کار کنند تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.

سکاندار وزارت نیرو از به مدار آمدن ۸۴۶ مگاوات ظرفیت جدید، طرح‌های اولویت‌دار شبکه انتقال در توزیع برنامه پیک‌سایی ۴۶۸۰ مگاواتی، گسترش ایستگاه‌های شارژ موتورسیکلت‌های برقی، تبدیل موتور سیکلت‌های ناوگان توزیع حداقل تا ۵ هزار دستگاه تا پایان سال ۹۹ و کاهش تلفات شبکه توزیع از ۷۶/ ۹ درصد فعلی به ۲/ ۹ درصد تا پایان سال، به مدار آوردن دیسپاچینگ جدید ملی کشور، شروع فعالیت اجرایی نیروگاه «سیریک»، استفاده از میعانات گازی برای سوخت توربین‌های گازی، به مدار آوردن اولین نیروگاه زمین‌گرمایی، توسعه فیبرنوری در بستر شبکه‌های برق با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزایش صادرات برق به کشورهای همسایه، حمایت از ساخت کولرهای با راندمان گازی و واگذاری اختیارات و مسوولیت‌ها به شرکت‌های استانی را برنامه‌های مهم وزارت نیرو در این بخش برشمرد. وی تصریح کرد: هرگونه اصلاح ساختاری در ستاد برق کشور مستلزم پیش‌نیاز افزایش اختیارات و مسوولیت‌های واحدهای استانی در این بخش است.

وی همچنین با اشاره به مصوبه اخیر هیات‌وزیران در چابک‌سازی ستاد امور آب کشور به معنای یکپارچگی امور آب و آبفا و شرکت مدیریت منابع آب ایران و استقرار معنادار واحدهای مدیریت حوضه‌های آبریز گفت: این موضوع در نشست ابتدایی امسال هیات دولت به تصویب رسید و در آستانه اجرای این کار مهم هستیم و امیدواریم با همکاری همه مدیران‌عامل آب منطقه‌ای در استان‌ها، شرکت مدیریت منابع آب ایران و همکاران در ستاد امور آب، به شکل مناسب اجرایی شود و در این دولت آثار خیر آن را شاهد باشیم.وی همچنین گفت: هنوز دغدغه سیلاب‌های پیش‌رو را داریم و باید با مدیریت مخازن سدها در بهار و تابستان امسال و با تکیه بر تجربه و توان بخش‌های تخصصی، بدون بروز مشکل این کار صورت گیرد و در مناطقی که بارش‌ها کمتر بوده امید است تابستان هم به نحو مناسبی مدیریت شود. اردکانیان اظهار کرد: یکی از برنامه‌هایی که بخشی از آن دچار عقب‌ماندگی است، طرح‌های سازگاری با کم‌آبی استان‌هاست که در تعداد قابل‌توجهی از استان‌ها هنوز این طرح‌ها نهایی نشده است و اصلی‌ترین و اولین مسوول این کار، مدیران‌عامل شرکت‌های آب منطقه‌ای هستند. وی هشدار داد: در استان‌هایی که این کار هنوز نهایی نشده باید پیگیری شود؛ چراکه حداکثر سقف زمانی برای این کار در تمام استان‌ها پایان تابستان است. اردکانیان، با اشاره به پرداخت جدی به نتایج کار مدیریت سیلاب که گزارش آتی آن در روزهای آتی ابلاغ می‌شود و آماده نگه داشتن نیروگاهای برق‌آبی در این زمینه، تاکید کرد: امسال به تک تک واحدها نیاز داریم و هر مشکل احتمالی باید در اسرع وقت مرتفع شود و امکان استفاده از آن فراهم شود. اردکانیان در ادامه به تاسیس مرکز ملی مطالعات آب‌های مرزی در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: این مطالبه مستقیم من از معاونت آب و آبفا و مدیرکل مرتبط است و دیگر واحد‌ها هم همکاری لازم را خواهند داشت.

عناوین برگزیده