به گزارش می متالز، خداداد غریب پور در جلسه بررسی مصوبه ها و تفاهم نامه های سفر رئیسجمهور به خراسان شمالی با بیان این مطلب اظهار داشت: مصمم هستیم نسبت به خواسته های به حق مردم منطقه پاسخگو باشیم و تلاش داریم تعهدات قبلی خود (مصوبات و تفاهم نامه های سفر رئیسجمهور) در این استان را انجام دهیم و تعهدات جدید را با توجه به ظرفیت های قانونی موجود اجرایی کنیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: کمیته ای برای بررسی مسائل زیربنایی و زیرساختی، معادن کوچک مقیاس و تامین مالی مصوبات و تفاهم نامه های سفر رئیسجمهور به این استان تا ۱۰ روز آینده تشکیل می شود.
وجیه الله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در این جلسه گفت: احداث کارخانه استحصال و فرآوری، نیازمند مواد اولیه است. از این رو پس از پایان مرحله فاز شناسایی و پی جویی معدن آلبلاغ، در مرحله اکتشافات تکمیلی، عملیات استخراج نیز همزمان انجام خواهد شد.
وی افزود: از سال گذشته، در قالب طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، معادن غیر فعال این استان بررسی شد و دلایل آنها مشخص شد. از ۲۵۰ معدن، ۷۵ معدن غیرفعال است.
جعفری گفت: معادنی که مشکل زیرساختی داشته و با کمبود نقدینگی مواجه اند، به صندوق معرفی می شوند.
وی افزود: تاکنون ۵ معدن به طرح زیرساخت برای رفع مشکل معرفی شده است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی با اشاره به افزایش ریالی صندوق بیمه معدنی و زیرساخت برای ارائه تسهیلات گفت: اعتبار صندوق امسال به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی ادامه داد: همچنین، ایمیدرو اعتبارات زیرساختی را افزایش داد.
جعفری خاطرنشان کرد: گزارش های مربوط به سنگ های تزئینی، مس، سنگ آهن و غیره تهیه شده و در حال تکمیل است. علت های غیرفعال بودن آن ها مشخص شده است.
وی افزود: سرمایه گذارانی که فراخوان شده اند، با هماهنگی استان، برای سرمایه گذاری معرفی می شوند. برای طرح مطالعه پودر میکرونیزه، با توجه به وجود سرمایه گذار، مطالعه انجام نشد و مستقیم سرمایه گذار را برای دریافت تسهیلات به صندوق بیمه معدنی معرفی کردیم تا کار مطالعات را نیز انجام دهد.
علی اصغر زاده، مدیر اکتشافات ایمیدرو در این جلسه گفت: مناقصه پهنه بوکسیتی ۶ هزار کیلومتر مربعی استان خراسان شمالی انجام شده و مشاور معرفی و در استان مستقر و کار را شروع کرده است.
وی افزود: تا شهریور سال آینده، فاز شناسایی و پی جویی پهنه اعلام و مناطق پتانسیل دار معرفی می شود. طرح اکتشاف منیزیم از پولومیت نیز طی امسال اجرایی می شود.
اصغر زاده گفت: فاز شناسایی اکتشافات معدن آلبلاغ خاتمه یافته و ۳۴۰ نمونه برای آزمایش به مرکز تحقیقات فرآوری کرج ارسال و نتایج دریافت شده است. اکتشافات این معدن از خرداد امسال، به مدت ۲ سال انجام می شود.
در این جلسه، تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران، با اشاره به اینکه این شرکت طی ۲-۳ سال اخیر به موفقیت های چشمگیری دست یافته است، گفت: افتتاح کارخانه تولید شمش آلومینیوم با سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیون یورو در سال گذشته، از جمله این اقدامات است.
وی افزود: این کارخانه تاکنون ۱۰ هزار تن تولید داشته است. مجموع اشتغال جدید در این کارخانه و معدن، ۱۵۰۰ نفر است.
زارع با اشاره به افزایش ذخایر از ۵ میلیون تن به ۳۰ میلیون تن با اکتشافات صورت گرفته گفت: همچنین، ۷۰ میلیون ذخیره بوکسیت شیلی (نرم) اکتشاف شد که به دلیل کیفیت پایین آن، با یک شرکت چینی قرارداد منعقد شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه نتایج این مطالعات موفقیت آمیز بود و با توجه به این میزان ذخایر، قرار شد طرح جدید اجرای طرح ۲۵۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا اجرا شود که با تحریم ها متوقف ماند.
مدیرعامل شرکت آلومینای جاجرم به طرح های پیش روی این مجتمع اشاره کرد و گفت: مطالعات طرح احداث واسطه سنگین انجام شده و اجرای آن ۱۲-۱۳ ماه زمان می برد.
وی ادامه داد: طرح تولید هیدرات ویژه ۳۰ درصد پیشرفت دارد و تا خرداد آینده به اتمام می رسد. برای تامین آهک مورد نیاز کارخانه تولید کاغذ از کربنات کلسیم نیز آماده ایم.
زارع گفت: برنامه افزایش ظرفیت تولید پودر کارخانه فعلی از ۲۴۰ به ۲۸۰ هزار تن با تکمیل پروژه های مذکور انجام می شود.
وی افزود: تامین خوراک کارخانه آلفا آلومینای گرمه، از دیگر تعهدات ماست که از قرارداد ۱۵ هزار تنی، تاکنون ۳ هزار تن تحویل شده و هر زمان به خوراک نیاز باشد، تامین می کنیم.