به گزارش میمتالز، طی هفته گذشته، بازار فولاد شاهد افزایش قیمت بوده است. به این شکل که بهای شمش فولاد در ابتدای هفته جاری (۱۳ فروردین – ۲ آوریل) در بازارهای مختلفی از جمله ترکیه و بازار داخلی چین نسبت به هفته قبل با رشد قیمتی همراه گشته اند. به این شکل که قیمت فولاد در بازار ترکیه با رشد ۲۷ دلاری همراه شده و از ۵۸۳دلار بر هرتن CFR به ۶۱۰ دلار رسیده است. در بازار داخلی چین نیز با رشد ۲۱ دلاری از ۶۳۷ دلار به ۶۵۸ دلار بر هر تن رسیده و این هفته را با رشد قیمت آغاز کرده است. البته این افزایش قیمت در بازار سی اف آر آسیا نیز وجود داشته و از ۶۱۳ دلار به ۶۲۰ دلار بر هرتن افزایش قیمت را تجربه کرده است.
گفته میشود یکی از دلایل افزایش قیمت شمش در بازار، بالا رفتن نرخ قراضه به عنوان یکی از مواد اولیه مورد نیاز برای صنایع فولادساز است. اما در کنار این افزایش قیمت برای شمش فولاد، میبینیم که بازار میلگرد به عنوان یکی از محصولات تولیدی در صنایع پایین دستی فولاد تغییرات قیمتی زیادی نداشته و در برخی موارد نیز با کاهش قیمت مواجه شده است. به شکلی که قیمت میلگرد وارداتی خلیج فارس که هفته گذشته ۶۸۵ دلار قیمت خورده بود در ابتدای این هفته به ۶۵۷ دلار برهرتن رسید و رشد منفی ۲۸ دلاری را تجربه کرد، یا در حوزه وارداتی جنوب شرق آسیا و بازار صادراتی روسیه قیمت این محصول به ترتیب در ۶۸۳ دلار و ۶۰۶ دلار بر هرتن ثابت ماند. در کنار موارد یاد شده، اما قیمت میلگرد صادراتی ترکیه با رشد مثبت ۲۲ دلاری همراه شد و از ۶۱۳ دلار بر هر تن به ۶۳۵ دلار رسید.
همانگونه که اشاره شد، یکی از دلایل افزایش قیمت شمش فولاد در بازار، بالارفتن نرخ قراضه است. چراکه شاهدیم در ابتدای هفته جاری مجددا بازار وارداتی قراضه به کشور ترکیه مجددا روند افزایش قیمتی را در پیش گرفته است به این شکل که قراضه وارداتی از امریکا با رشد ۱۱ دلاری از ۴۱۸ دلار برهرتن به ۴۲۹ دلار رسیده است و قیمت قراضه وارداتی از اروپا نیز با رشد ۶ دلاری از ۴۱۵ دلار به ۴۲۱ دلار برهرتن قیمت گذاری شده است. البته قراضه وارداتی از حوزه بالتیک نیز از این قائده مستثنی نبوده و با افزایش ۸دلاری قیمت، از ۴۲۰دلار به ۴۲۸دلار برهرتن رسیده است.
به نظر میرسد با روند افزایشی قیمت شمش فولاد در بازارهای جهانی، فرصت مناسبی برای بدست آوردن درآمدهای ارزی برای صنعتگران فولاد ایران فراهم شده است. چراکه طی سال گذشته میزان تولید شمش فولاد تقریبا دو برابر نیاز بازار داخلی بود و با مازاد تولید ۱۴ تا ۱۵ میلیون تنی فولاد روبرو شدیم، بنابراین با تصمیم گیریهای کارشناسی و بر اساس شرایط موجود در بازار میتوان از موقعیت به وجود آمده استفاده لازم در جهت کمک به صنعت و اقتصاد کشور برد.