تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۳۶
بازدید: ۳۰۶
کد خبر: ۲۰۷۳۴۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
با حضور وزیر صنعت معدن و تجارت انجام شد؛

امضای تفاهمنامه بین ایمیدرو، معاونت طرح و برنامه وزارت صمت و بانک تجارت / جعفری اعلام کرد: اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی از تولید در سه مرحله

امضای تفاهمنامه بین ایمیدرو، معاونت طرح و برنامه وزارت صمت و بانک تجارت / جعفری اعلام کرد: اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی از تولید در سه مرحله
‌می‌متالز - تفاهمنامه سه جانبه ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از واحد‌ها و پروژه‌های اولویت دار، با حضور رزم حسینی وزیر صنعت معدن و تجارت امضا شد. این سند بین وجیه اله جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو، سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت و رضا دولت آبادی مدیر عامل بانک تجارت به امضا رسید.

به گزارش می‌متالز، وجیه الله جعفری امروز در این مراسم ابتدا با برشمردن همکاری‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک تجارت در شکل گیری این سند همکاری، گفت: بر این اساس ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار طی سه مرحله و به مدت ۲ سال برای حمایت از واحد‌ها و پروژه‌های اولویت دار اختصاص می‌یابد.
وی با بیان اینکه وزیر صنعت معدن و تجارت به دنبال افزایش اعتبار و تسهیلات به بخش تولید است، گفت: با بانک‌های دیگری نیز برای تحقق هدف فوق، تفاهمنامه امضا خواهیم کرد و سقف تسهیلات بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
رئیس هیات عامل ایمیدرو اقدامات فوق را در جهت عملی شدن شعار سال "تولید؛ پشتیبانی و مانع زدایی " ذکر و تصریح کرد: این تفاهمنامه، حرکتی برای پشتیبانی از تولید است و مسیر رشد اشتغال را هموار می‌شود.
وی یادآور شد: سال گذشته ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه‌ای با بانک صنعت و معدن تفاهم‌نامه‌ای به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان منعقد کرد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو یادآوری کرد: در این راستا تاکنون یک هزار میلیارد تومان تامین مالی انجام داده‌ایم و تا ۴ هزار میلیارد تومان نیز می‌توانیم تسهیلات پرداخت کنیم.
جعفری همچنین تصریح کرد: هدفگذاری برای تامین حداقل ۵۰ هزار میلیارد تومان از طریق تامین مالی واحد‌ها و پروژه‌های دارای اولویت (طرح تام) در دستور کار است که تحقق این هدف با کمک مجموعه‌های وزارت صمت و همکاری شبکه بانکی دور از دسترس نیست.

حمایت از تولید با راهبری ایمیدرو و حضور شرکت‌های بزرگ

پیش از وی سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت معدن و تجارت نیز با اشاره به همکاری ایمیدرو در تنوع بخشی در تامین مالی بخش تولید، گفت: در همین راستا و با استفاده از توان شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی، اقدام به تامین مالی می‌کنیم.
وی یادآور شد: طبق تفاهمنامه‌ای که بهمن ماه سال گذشته با راهبری ایمیدرو و با حضور بانک صنعت و معدن و شرکت‌های بزرگ به امضا رسید، هزار میلیارد تومان از منابع شرکت‌های بزرگ در اختیار بانک قرار گرفت و در حال حاضر شرایط پرداخت ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی این بانک فراهم شده است.
زرندی افزود: با راهبری ایمیدرو و حضور شرکت‌های بزرگ، به شرکت‌های کوچک نیز کمک خواهد شد و آن شرکت‌ها در زنجیره تولید قرار می‌گیرند.


۵۰ هزار میلیارد تومان در قالب طرح "تام"

معاون طرح و برنامه وزارت صمت گفت: در این راستا سال گذشته ۱۰۰ شرکت برتر شناسایی شده است و تفاهم نامه‌هایی نیز با ۵ شرکت به امضا رسید و در این راستا امسال قرار است در قالب "طرح تامین مالی واحد‌ها و پروژه‌های دارای اولویت (تام) " ۵۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در نظر گرفته شود.
ضمن اشاره به روش‌های تامین مالی و حمایت از تولید در این وزارتخانه، گفت: در سال گذشته با استفاده از بند‌های مختلف قانونی، در مجموع ۴۰ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان در قالب ستاد تسهیل تولید، کارگروه‌های استانی و همکاری بانک‌های عامل به بخش تولید، پرداخت شد.
زرندی ادامه داد: در بخش دیگری که روش تامین مالی از بازار سرمایه است، شرایط ورود ۴۲۲ واحد به بورس فراهم شد و شرکت‌ها در مراحل ورود به بورس هستند که هم اینک ۵۵ شرکت در صف انتظار ورود هستند.
به گفته وی، در سال ۹۹ همچنین ۸۲۰۰ میلیارد تومان اوراق (قرضه) در بورس منتشر شد که نسبت به سال پیش از آن که ۲۴۰۰ میلیارد تومان بود، رشد قابل توجهی پیدا کرد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به برنامه امسال در این بخش تاکید کرد: قرار است در سال جاری رقم اوراق منتشر شده به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

تامین مالی طرح آلومینیوم جنوب

پیش از وی، رضا دولت آبادی مدیر عامل بانک تجارت با بیان همکاری‌ها با بخش معدن و صنایع معدنی گفت: ۲۰ درصد از منابع مالی طرح عظیم آلومینیوم جنوب از طریق این بانک تامین شود.
وی افزود: پتانسیل‌های متعددی برای حمایت از تولید وجود دارد و اقدامات موثرتری می‌توان انجام داد.
به گفته مدیر عامل بانک تجارت، در فاز نخست تفاهمنامه فوق، قرار است ۵ هزار میلیارد تومان در اختیار واحد‌ها و طرح‌های اولویت دار قرار داده شود.
بر اساس تفاهمنامه‌ای که امروز به امضا رسید، نرخ سود تسهیلات پرداختی از محل این منابع و تفاهم نامه‌ها بر اساس نرخ مصوب شورای پول و اعتبار خواهد بود و از منابع ایجاد شده حداقل حدود ۳۰ درصد برای "سرمایه ثابت و تکمیل و راه اندازی پروژه‌ها و طرح‌ها و رشد سرمایه گذاری در کشور" و ۷۰ درصد نیز برای "تامین سرمایه در گردش واحدها" اختصاص یابد.

منبع ایمیدرو

عناوین برگزیده