تاریخ: ۲۹ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۴۹
بازدید: ۸۹۹
کد خبر: ۲۱۹۲۰۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تقسیم سود ۲۸ تومانی «فملی» برای سهامداران/ ۳طرح مهم شرکت ملی مس امسال به بهره برداری می‌رسد

تقسیم سود ۲۸ تومانی «فملی» برای سهامداران/ ۳طرح مهم شرکت ملی مس امسال به بهره برداری می‌رسد
‌می‌متالز - مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ملی مس ایران با حضور ۶۴ درصد از سهامداران برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با حضور ۶۴ درصدی سهامداران، اظهار کرد: رشد تولید ناخالصی داخلی نشان می‌دهد رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۰ به میزان -۳٫۵ بود که در سال ۲۰۲۱ با رشد همراه شده است. این موضوع نشان می‌دهد جهان در مقابله با کرونا موفق بوده است.

وی ادامه داد: درواقع از سال ۲۰۲۰ شاهد رشد اقتصادی در جهان هستیم که شرکت ملی مس نیز به آن توجه ویژه داشته است. به طور کلی سالانه رشد اقتصادی ۲ تا ۲٫۵ درصد پیش بینی می‌شود.

سعدمحمدی با اشاره به تولید کاتد در جهان ادامه داد: روند تولید کاتد در کشور‌های در حال توسعه رو به افزایش است. چین، شیلی و ژاپن ۵۷ درصد از کل تولیدات مس جهان و آسیا را در اختیار دارد.

وی تصریح کرد: در سال ۲۰۲۵ برای چین تولید ۱۰ میلیون و ۵۵۶ هزار تن کاتد را با سهم ۴۲٫۱۱درصدی پیش بینی می‌شود. اما سهم شیلی با توجه به کاهش عیار معادن آن به ۸٫۸ درصد می‌رسد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، چین، ژاپن و کره جنوبی ۳ کشور برتر تولید کننده مس در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ با بیش از ۸۵ درصد سهم آسیا خواهند بود.

سعدمحمدی ادامه داد: مصرف مس در چین، آمریکا و آلمان بالا است. به همین دلیل می‌توان چین را بازاری مناسب برای ایران دانست.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، در ادامه با اشاره به سرانه مصرف فلز سرخ در دنیا اضافه کرد: سرانه مصرف مس در دنیا ۳٫۲ کیلوگرم به ازای هر نفر است که سالانه رشد ۰٫۵ درصدی برای آن پیش بینی می‌شود. در سال جاری میلادی نیز مصرف از ۲۲٫۵ میلیون تن در ۲۰۲۰ به میزان ۲۸٫۹ میلیون تن در ۲۰۲۱ می‌رسد.

سعد محمدی همچنین با اشاره به افزایش تقاضا برای مس، بیان کرد: تا سال ۲۰۵۰ سرمایه‌گذاری ۴ هزار میلیارد دلاری روی زیرساخت‌ها به ویژه حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر صورت خواهد گرفت که نشان از تقاضای بالا برای مس خواهد بود.

به گفته وی، کشور‌های همسایه ایران در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه گذاری‌های بزرگی داشته اند، در شرکت مس نیز باید به دنبال سرمایه‌گذاری روی انرژی‌های تجدیدپذیر باشیم.

سعدمحمدی تصریح کرد: در سال ۲۰۱۸ سهم نفت از انرژی ۳۷ درصد و برق ۲۱ درصد بود، اما در سال ۲۰۵۰ سهم نفت به ۴ درصد و برق به ۴۱ درصد خواهد رسید؛ بنابراین برای رسیدن به این هدف، تنها مس است که می‌تواند به رشد صنعت برق در دنیا به دلیل خواص الکتریسیته کمک کند.

وی درباره سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در حوزه مس، اظهار کرد: در حال حاضر، در دنیا ۱۹۹ پروژه سرمایه‌گذاری محتمل و ممکن روی مس در حال انجام است. در مجموع ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید جدید تا سال ۲۰۳۱ اتفاق خواهد افتاد که کشور ما بخشی از این افزایش تولید را بر عهده خواهد داشت. اگر همسو با اقتصاد بین‌الملل تنظیم نکنیم، عقب خواهیم افتاد.

سعد محمدی در ادامه با اشاره به عملکرد شرکت ملی مس ایران، تصریح کرد: خوشبختانه در برداشت سولفور و کنسانتره مس به بالاترین رکود دست یافته ایم. برداشت سنگ سولفور به میزان ۵۳۴۸۳ هزار تن از زمان راه اندازی تا به امروز و تولید کنسانتره مس به میزان ۱۲۰۰۲۴۹ تن از زمان راه اندازی شرکت تاکنون به ثبت رسیده است.

وی همچنین گفت: در سال گذشته ۱ میلیارد تن ذخیره جدید با عیار ۰٫۵ درصد اکتشاف و به ذخایر شرکت اضافه شد. از سویی دیگر در سال ۹۹ موفق به انجام ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی شده ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۵۰ درصدی را به ثبت رسانده است.

به گفته مدیر عامل شرکت ملی مس ایران، خوشبختانه ذخیره شرکت مس در سال گذشته از ۸ میلیارد تن عبور کرده است.

سعدمحمدی درباره تولید در شرکت ملی مس نیز، افزود: در بخش تولید در سال گذشته شرکت مس موفق به ثبت رکورد تولید ۲۸۰ هزار و ۲۸۱ تن کاتد مس شد. این رکورد برای اولین در تاریخ شرکت مس به ثبت رسید.

وی تصریح کرد: درواقع این رکورد با ۱۲ درصد رشد نسبت به رکورد قبلی در سال ۹۸ به ثبت رسید. در تولید آند نیز با ۱۶٫۸ درصد رشد رکورد جدیدی نسبت به سال ۱۳۹۸ به ثبت رساندیم. ۳۵۵ هزار و ۶۱۱ تن آند تولید شد که اتفاق مهمی بود.

سعدمحمدی افزود: در سال گذشته بیش از ۱۸۴ میلیون تن عملیات معدنی در شرکت مس انجام شد. در تولید کنسانتره نیز با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن موفق به ثبت رکورد شده ایم.

وی اضافه کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران طی ۵ دهه گذشته علاوه بر فعالیت تولیدی در حوزه مس و تولید کاتد مسی؛ در سال‌های اخیر با راه‌اندازی دو طرح زیست‌محیطی کارخانه تولید اسیدسولفوریک در سرچشمه و خاتون‌آباد به تولید بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن اسیدسولفوریک دست یافته است.

سعد محمدی میزان بازدهی سهم شرکت در سال گذشته را ۲۸۲ درصد دانست و گفت: با این میزان در رتبه اول بازدهی سهام را در میان شرکت‌های دیگر از آن خودکرده ایم.

وی در ادامه مجمع با اشاره به ۳ طرح مهم شرکت ملی مس افزود: معدن و کارخانه کنسانتره دره آلو، معدن و کارخانه کنسانتره دره زار و کارخانه فلوتاسیون حاصل از سرباره‌های سرچشمه ۳ طرح مهمی هستند که در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسند. کارخانه فلوتاسیون سرباره سرچشمه سود بسیاری به همراه خواهد داشت.

سعد محمدی عملکرد نماد «فملی» در سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و گفت: شرکت رتبه سوم در میان شرکت‌های پذیرفته شده در بورس را دارد.

وی همچنین تاکید کرد: مس با ریل گذاری انجام گرفته با طرح‌های توسعه روند رو به رشدی را به ثبت می‌رساند.

در پایان این مجمع به ازای هر سهم ۲۸ تومان سود به تصویب رسید.

منبع: صنعت کار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده