تاریخ: ۳۰ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۲۸
بازدید: ۳۵۷
کد خبر: ۲۱۹۲۷۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

ضرورت تخصیص ویژه برق به صنعت سیمان برای کاهش آسیب اصناف دیگر

ضرورت تخصیص ویژه برق به صنعت سیمان برای کاهش آسیب اصناف دیگر
‌می‌متالز - قدیمی رئیس اتحادیه مصالح فروشان کرج با اشاره به ایجاد تنش در بازار سیمان در نتیجه قطعی برق گفت: مسوولان با درنظر داشتن آسیب اصناف دیگر به تبع این موضوع در تخصیص ویژه برق به این صنعت تدبیر کنند.

به گزارش می‌متالز، مهرداد قدیمی اظهار کرد: از اسفند ۹۹ رکود بی سابقه‌ای در بازار مسکن و ساخت و ساز حاکم شد که در ۲۰ سال گذشته بی سابقه بود و باعث شد واحد‌های صنفی حتی در تامین هزینه‌های جاری هم با مشکل مواجه شوند.

قدیمی گفت: رکود بی سابقه بازار مسکن و ساخت و ساز به کسب و کار اصناف زیادی آسیب زد تا حدی که در تامین تعهدات پرداختی خود با مشکل مواجه شدند. در این شرایط همه واحد‌های صنفی تعطیل نکردند، اما عملا حتی هزینه‌های جاری خود را هم درآمد ندارند و در واقع با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت فعال دارند.

وی با اشاره به افزایش بالای ۱۵۰ درصدی قیمت سیمان گفت: بقیه مصالح مانند آجر و سفال هم افزایش قیمت داشت، اما با توجه به رقابت در بازار مجبور به رقابت معکوس و کاهش قیمت شدند.

افزایش قیمت‌ها باعت توقف پروژه‌های ساخت و ساز شده است


قدیمی اضافه کرد: شن و ماسه هم حدود ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته و کرایه حمل کامیون هم ۱۰۰ درصد افزایش داشته که نهایتا" افزایش قیمت «سیمان، آهن، کرایه حمل و دیگر مصالح» باعث شده همه پروژه‌ها متوقف شده و رکود در بازار حاکم شود.

رئیس اتحادیه مصالح فروشان کرج با اشاره به عدم تقاضا برای خرید مسکن، گفت: به دلیل تغییر دولت و همچنین به دلیل رکود بازار سازنده‌ها تا روشن شدن وضعیت کشور، یا شروع به اجرای پروژه‌ها نکرده و یا دست نگه داشتند.

قدیمی با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور ما روی بازار مسکن می‌چرخد، اظهار کرد: وقتی بازار مسکن رکود داشته باشد، قطعا" روی صنف‌های زیادی تاثیر می‌گذارد و همه آسیب می‌بینند و چرخه اقتصاد داخلی را دچار آسیب می‌کند.


سازمان‌های مربوطه باید قیمت سیمان را مدیریت می‌کردند


وی در مورد ورود صنعت سیمان به بازار بورس گفت: عملا قیمت سیمان افزایش خیلی زیادی پیدا کرد که قبلا هم به دلیل وجود دلالان در بازار سیاه با همین افزایش قیمت به دست مصرف کننده می‌رسید. اما با وجود بورس و حذف واسطه‌های سیاه، باعث شد اگر سودی هم هست به کارخانه‌ها برسد و عملا بازار سیاه از بین برود و بازار شفاف شده است و این حرکتی منطقی بود، اما جا داشت از سمت سازمان‌های مربوطه مدیریت شود و اجازه ندهندبه این سرعت قیمت سیمان افزایش داشته باشد، اما از طرفی با حذف بازار سیاه و دلالان اقدام خوبی انجام شد.

قدیمی با بیان اینکه قطعی برق در ماه‌های گذشته به کارخانه‌های سیمان آسیب زد، گفت: این موضوع باعث تنش در بازار سیمان شد و در حال حاضر سیمان در بازار موجود نیست. از مسوولان درخواست داریم سهیمه برق را به کارخانه‌های سیمان به نحوی تخصیص دهند که این مشکل گریبانگیر اصناف مختلف نشود.

رئیس اتحادیه مصالح فروشان کرج با اشاره به وجود کارخانه سیمان آبیک در البرز که بزرگترین کارخانه سیمان کشور و یکی از ظرفیت‌ها و افتخارات استان ماست گفت: باید در حوزه تامین انرژی و رفع نیازها، بیشتر به نیاز‌های این کارخانه توجه شود. گاها" در تابستان به دلیل قطعی برق و در زمستان به دلیل قطعی گاز این کارخانه دچار مشکل می‌شود که تبعات آن به اصناف مختلف آسیب می‌زند.


۱۱۵ مجوز در ۸ ماه گذشته در کرج صادر شد


قدیمی اظهار کرد: قطعی و نوسانات برق قطعا" به قطعات و تجهیزات هم آسیب می‌زند که به دلیل تحریم‌ها تامین آن‌ها قطعا" دچار مشکل می‌شود که بعد‌ها عوارض خود را نشان می‌دهد و در حال حاضر نکته‌ای که مهم است اینکه برق به این کارخانه برسد، چرا که اگر سیمان نباشد کل صنعت ساختمان می‌خوابد. این صنعت نباید به حال خود رها شود.

قدیمی با بیان اینکه در ۸ ماه گذشته که به عنوان رئیس اتحادیه شروع بکار کرده حدود ۱۱۵ جواز صادر شده، افزود: به سرعت در راستای ساماندهی واحد‌های صنفی پیش می‌رویم و امیدواریم تا پایان سال همه واحد‌های فاقد جواز را شناسایی و در سامانه ایرانیان اصناف کشور ثبت کنیم.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده