به گزارش میمتالز، صنعت فولاد کشور سالها است که از قیمتگذاری دستوری رنج میبرد، اما عرضه محصولات فولادی در بورس کالا باعث شده این صنعت به تدریج از قیمتگذاری دستوری فاصله بگیرد و بتواند از تمام ظرفیتهای تولید و مصرف بهرهمند شود. در سال جاری، عرضه و معاملات محصولات فولادی طی چهار ماه نخست امسال رونق نسبتا خوبی داشته است. با این وجود، قطعی برق از ابتدای تیر ماه روند تولید را مختل کرد و باعث توقف عرضههای فولادی در چند هفته شد. شرکت فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین عرضهکننده فولاد خام کشور شامل بلوم و بیلت و تختال، در پنج ماه نخست امسال سهم قابل توجهی را در بازار و بورس کالا به خود اختصاص داد و توانست درآمد مطلوبی را از بورس کالا کسب کند. البته با قطعی برق در تیر ماه و توقف تولید فولاد، این شرکت به عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا نیز روی آورد و توانست معاملاتی را نیز در این حوزه انجام دهد.
شرکت فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده شمش فولادی در کشور با ظرفیت تولید حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن، بزرگترین عرضهکننده این محصول در کشور به شمار میرود. این شرکت توانست از ابتدای سال جاری تا کنون، نقش موثری را با عرضه مداوم شمش فولادی در بورس کالا ایفا کند.
نمودار ۱ نشان میدهد «فخوز» طی پنج ماه نخست سال جاری، ۳۶۸ هزار تن شمش فولادی اعم از ۵ SP و RST ۳۴-۲ را در بورس کالای ایران عرضه کرد. این شرکت در پنج ماه ابتدایی سال گذشته ۴۱۴ هزار تن شمش فولادی تنها با گرید ۵ SP در بورس کالا عرضه کرده بود.
میزان تقاضا برای شمش فولاد خوزستان در بورس کالا طی پنج ماه نخست سال ۱۴۰۰، به ۴۰۰ هزار و ۷۶۰ تن رسید. این شرکت در پنج ماه نخست سال قبل، ۶۴۹ هزار تن تقاضا برای شمش فولادی در بورس کالا داشت.
در نهایت اینکه، «فخوز» توانست طی پنج ماه نخست سال جاری، ۲۳۷ هزار تن شمش فولادی را در بورس کالا معامله کند. این شرکت در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ توانسته بود ۳۵۹ هزار و ۵۰۰ تن شمش فولادی را در بورس کالا مورد معامله قرار دهد.
شرکت فولاد خوزستان طی پنج ماه نخست سال جاری توانست بخش عمدهای از عرضه تختال در بورس کالا را به خود اختصاص دهد و موثرترین نقش را در این حوزه ایفا کند. گرید تختال عرضه شده از سوی این شرکت عمدتا ST ۳۷ بوده است. یادآور میشود عرضه تختال فولادی از تابستان سال گذشته پس از توقف حدودا دو ساله، مجددا از سر گرفته شده است.
نمودار ۲ نشان میدهد «فخوز» در پنج ماه نخست امسال ۶۲۹ هزار تن تختال فولادی را در بورس کالای ایران عرضه کرد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۹۵ درصد رشد را نشان میدهد. این شرکت در پنج ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ توانسته بود ۱۲۷ هزار تن تختال فولادی را در بورس کالا عرضه کند.
فولاد خوزستان در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۰، در مقابل عرضه تختال خود ۱۷۹ هزار و ۳۸۰ تن تقاضا مشاهده کرد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل، یک هزار و ۱۸۱ درصد افزایش یافته است. این شرکت در پنج ماه نخست سال قبل، ۱۴ هزار تن تقاضا در مقابل عرضه تختال داشت.
«فخوز» در پنج ماه نخست سال جاری، موفق به انجام ۱۷۵ هزار و ۸۰۰ تن معامله تختال در بورس کالا شده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال پیش، یک هزار و ۱۵۵ درصد رشد را نشان میدهد. این شرکت در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹، توانسته بود ۱۴ هزار تن تختال را در بورس کالا معامله کند.
شرکت فولاد خوزستان پس از قطع برق فولادسازان در تیر ماه سال جاری که به صورت سراسری انجام شد، به ناچار آهن اسفنجی تولیدی خود را در بورس کالای ایران عرضه کرد. نمودار ۳ نشان میدهد این شرکت توانست ۲۲۰ هزار تن آهن اسفنجی را در بورس کالا عرضه کند که در مقابل آن ۲۷ هزار و ۵۰۰ تن تقاضا وجود داشت و این شرکت توانست ۲۶ هزار تن از این محصول را مورد معامله قرار دهد.
در نمودار ۴ مشاهده میشود، «فخوز» در پنج ماه نخست سال جاری، در مجموع ۹۹۷ هزار تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه کرد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۸۴ درصد رشد را نشان میدهد. این شرکت در پنج ماه ابتدایی سال گذشته، در مجموع ۵۴۱ هزار تن محصول در بورس کالا عرضه کرد.
شرکت فولاد خوزستان در مقابل عرضه پنج ماه نخست امسال خود، در مجموع ۵۸۰ هزار و ۱۴۰ تن تقاضا داشت. این شرکت در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹، ۶۶۳ هزار تن تقاضا مقابل عرضه خود مشاهده کرده بود.
در نهایت اینکه فولاد خوزستان طی پنج ماه نخست سال ۱۴۰۰ موفق شد ۴۱۳ هزار و ۳۰۰ تن محصول فولادی را در بورس کالا به فروش برساند که این میزان در همسنجی با مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد افزایش نشان میدهد. این شرکت در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ توانسته بود ۳۷۳ هزار و ۵۰۰ تن محصول را در بورس کالا مورد معامله قرار دهد.
همانطور که نمودار ۵ نشان میدهد، شرکت فولاد خوزستان از فروش شمش فولاد خود طی پنج ماه نخست امسال، ۲۹ هزار و ۱۵۷ میلیارد و ۲۹۳ میلیون ریال درآمد کسب کرد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از رشد ۳۷ درصدی برخوردار بوده است. این شرکت در پنج ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ توانست درآمد ۲۱ هزار و ۱۸۸ میلیارد و ۱۶۴ میلیون ریالی از معاملات شمش فولادی در بورس کالا کسب کند.
«فخوز» از معاملات تختال خود در بورس کالا طی پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰، موفق به کسب ۲۹ هزار و ۴۰ میلیارد و ۱۱۴ میلیون ریال درآمد شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حاکی از رشد دو هزار و ۳۰۳ درصدی است. این شرکت از انجام معاملات تختال خود در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹، یک هزار و ۲۰۸ میلیارد و ۱۷۲ میلیون ریال درآمد کسب کرد.
شرکت فولاد خوزستان توانسته است از فروش محصولات خود در بورس کالا طی پنج ماه نخست سال، جاری ۵۸ هزار و ۱۹۷ میلیارد و ۴۰۷ میلیون ریال درآمد کسب کند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۵۹ درصدی را نشان میدهد. این شرکت در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ توانسته بود به درآمد ۲۲ هزار و ۳۹۶ میلیارد و ۳۳۶ میلیون ریالی از معاملات محصولات خود در بورس کالا دست یابد.
همچنین «فخوز» از محل معاملات آهن اسفنجی خود در بورس کالا توانست به درآمد دو هزار و ۱۸۲ میلیارد ریالی دست یابد.
گفتنی است که در پنج ماه نخست سال جاری، میانگین نرخ فروش شمش فولاد خوزستان ۱۲۶ هزار و ۲۳۱ میلیون ریال به ازای هر کیلوگرم و میانگین نرخ فروش تختال این شرکت نیز طی همین مدت ۱۶۳ هزار و ۹۵۸ ریال به ازای هر کیلوگرم بوده است.