تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۳۸
بازدید: ۳۴۲
کد خبر: ۲۲۷۲۳۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

دلیل عقب افتادگی اجرای طرح‌های توسعه در صنعت سیمان تشریح شد

دلیل عقب افتادگی اجرای طرح‌های توسعه در صنعت سیمان تشریح شد
‌می‌متالز - سعید خانی پور مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری آذر، در اشاره به طرح ساخت یک میلیون واحد مسکونی و تاثیر آن بر صنعت سیمان، گفت: این طرح به افزایش تقاضای محصولات ساختمانی همچون سیمان ختم می‌شود که باتوجه به ظرفیت تولید سیمان هیچ مشکلی در تأمین این حجم از تقاضا نخواهیم داشت.

به گزارش می‌متالز، به گفته مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری آذر؛ قطعی برق در نیمه اول و گاز در زمستان باعث کمبود‌هایی در تولید سیمان خواهد شد. شاید رخداد‌هایی که در نیمه اول سال و در پاییز و زمستان سال گذشته شاهد بودیم در نیمه دوم امسال نیز رخ دهد.

خانی پور افزود: درصورت افزایش ظرفیت با اجرای طرح توسعه در این صنعت، مانع از رخداد‌های چند سال گذشته در حوزه عرضه و تقاضا خواهد شد. در این میان می‌توان گفت که بهره برداری از طرح‌های توسعه به طور حداقلی تأثیر منفی بر قیمت سهام شرکت‌ها نخواهد داشت بلکه انتظار آثار مثبت قیمتی را بر سهام این شرکت‌ها نیز خواهد داشت.

وی ادامه داد: تا زمان بهره برداری پروژه‌ها در صنعت سیمان نمی‌توان انتظار تاثیری بر قیمت سهام شرکت‌ها داشت؛ چرا که درآمد شرکت‌ها را تا قبل از بهره برداری تغییر نمی‌دهند مگر آنکه ارزش جایگزینی آن شرکت‌ها را مد نظر قرار دهیم. با این حال باید منتظر تکمیل ظرفیت طرح‌ها باشیم تا درآمد شرکت و سود سهام با افزایش تولید محصولات، افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری آذر به تاخیر بخش عمده‌ای از منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل طرح‌های توسعه طی سال‌های گذشته اشاره کرد که این تاخیر در پی پیش بینی بالا بودن حجم عرضه صورت گرفت، به گونه‌ای که بهره برداری از طرح‌های توسعه، صنعت سیمان را با مازاد عرضه مواجه می‌ساخت.

خانی پور با اشاره به رفع نگرانی‌های موجود، گفت: بهره برداری از طرح‌های توسعه هیچ فشار عرضه‌ای را در پی نخواهد داشت. علاوه بر این، پروژه‌ها به دلیل اجرایی شدن از سوی هلدینگ‌های بزرگ در تأمین مالی نیز مشکلی نخواهند داشت.

وی در خصوص جذابیت طرح‌های توسعه صنایع اظهار داشت: جذابیت طرح‌های توسعه در صنایع مختلف به عوامل متعددی بستگی دارد که می‌توان به موضوع سیاسی کشور، تغییرات نرخ ارز و تحریم‌ها اشاره کرد که موجب سودآوری صنایع صادراتی همچون سنگ آهن، صنایع معدنی و پتروشیمی‌ها می‌شود.

خانی پور با تأکید بر اینکه تحلیل و بررسی تأثیر عوامل مختلف بر پروژه شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری باید به صورت جامع‌تر و دقیق‌تر صورت گیرد، توجه سرمایه‌گذاران به ابهامات موجود در برخی از صنایع با اهمیت دانست.

وی اظهارداشت: سرمایه‌گذاران باید در خصوص وضعیت فعلی به نتایجی دست یابند و در مرحله بعد به اثرات طرح توسعه در صنایع بپردازند؛ زیرا در حال حاضر برخی ابهامات در برخی از صنایع بر وضعیت فعلی آن‌ها اثر گذار است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری آذر در برآورد وضعیت آتی بازار سرمایه گفت: شرایط ارزی کشور و تورم انتظاری برای دو سال آینده این احتمال را تقویت می‌کند که در ادامه با هیجاناتی از جنس هیجانات سال‌های اخیر در بازار سرمایه مواجه باشیم؛ چرا که احتمال صعود شاخص بورس از سقف‌های گذشته دور از انتظار نیست.

خانی پور عنوان کرد: انتظار می‌رود در آینده رشد نسبی مطلوبی را در بازار سرمایه مشاهده نماییم و وضعیت صنایع بازار بهبود یابد، تمرکز بر وضعیت فعلی شرکت‌ها در شرایط آتی آن‌ها نقش قابل توجهی دارد؛ زیرا ابهامات حاضر در صنایع بر سرمایه‌گذاری آن‌ها مؤثر هستند.

منبع: بورس امروز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده