به گزارش میمتالز، ایمان مقدسیان، کارشناس بازار سرمایه مهمترین ریسک فعلی تهدیدکننده معاملات بورس را وجود ابهام در سیاست گذاریها و قیمت گذاری دستوری عنوان کرد و گفت: قیمت گذاری دستوری عاملی است که میتواند شرکتهای بورسی را با مشکل مواجه کند و حاشیه سود سهام شرکتها را تحت تاثیر قرار داده و با کاهش همراه کند.
وی اظهار کرد: در ساز و کارهای مختلف، وجود قیمت گذاری دستوری در بازار محصولاتی مانند سیمان و فولاد به شدت روند بازار سهام را تحت تاثیر قرار میدهد و منجر به ضرر و زیان سهام شرکتهای حاضر در بورس میشود.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: برخی از ریسکهای بلندمدت همیشه در کشور وجود داشته که با بورس همراه بوده و روند معاملات این بازار را تحت تاثیر خود قرار داده است، اما اکنون آن ریسکها چندان در این بازار تاثیرگذار نیستند و در وضعیت خوبی قرار دارند.
وی اظهار کرد: در بازار سهام همیشه وضعیت قیمتهای جهانی و کامودیتیها بر روند معاملات بازار سهام تاثیرگذارند، در حالی که اکنون از این لحاظ نگرانی چندانی در بازار وجود ندارد.
مقدسیان ادامه داد: در کوتاه مدت نگرانی از این لحاظ در بازار وجود ندارد، اما در بلندمدت شرایط عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی از مسایل قابل اهمیت و تاثیرگذار بر معاملات بازار سهام خواهد بود.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، گزارش ٦ ماهه شرکتهایی مانند پالایشگاهها محرک خوبی برای روند معاملات بازار است و میتواند منجر به صعود شاخص بورس در بازار شود.
وی به دیگر ریسک تهدیدکننده معاملات بورس اشاره و بیان کرد: وجود ابهام و انتخاب برخی از مسوولان اقتصادی مانند رییس بانک مرکزی که تاکنون منصوب نشده روند این بازار را تحت تاثیر قرار داده است، زیرا نگرش فرد منتخب میتواند در تعیین مسیر معاملات بورس به شدت موثر باشد.
مقدسیان افزود: امیدواریم سیاست گذاری در بازار پول به گونهای باشد که شرایط بازار سرمایه را در مسیر معقول قرار دهد و بهتر است فرد منتخب در سیاست گذاریهای خود روند معاملات بازار سهام را در نظر داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سهامداران تا پایان سال میتوانند بازدهی بیشتری را نسبت به سایر بازارهای موازی داشته باشند، گفت: فضا برای رشد معاملات بورس مهیا است، زیرا این بازار تاکنون نرخ بالای دلار را در قیمت گذاریهای خود چندان لحاظ نکرده است.
وی با اشاره به اینکه تحرک مثبت در بازار دلار تاثیربالایی دررشد بازار سهام خواهد داشت، توضیح داد: برای مثال اگر نرخ دلار حدود ١٠ درصد افزایش یابد؛ ممکن است زمینه کسب بازدهی حدود ٢٠ درصدی در سهام برخی از شرکتهای بورسی فراهم شود.
مقدسیان گفت: برخی از بازارها به خصوص بازار مسکن که قیمتها در آن با رشد زیاد همراه بوده و به سقف رسیده اند، میتوانند منجر به رشد بازار سهام شوند، زیرا بازار مسکن اکنون با مشکل عدم نقدشوندگی مواجه است که باعث شده است بورس بتواند جلوتر از دیگر بازارها به حرکت خود ادامه دهد.
این کارشناس بازار سرمایه سپس اظهار کرد: تاکنون مالیات بر عایدی سرمایه برای بورس در نظر گرفته نشده است، اما سایر بازارها در تیررس اعمال مالیات بر عایدی سرمایه هستند که این موضوع میتواند به شدت در افزایش میزان ورود نقدینگی به بازار سهام تاثیرگذار باشد؛ بنابراین از این لحاظ هم بورس بیشتر مورد توجه سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.
وی به سهامداران توصیه کرد: سهامداران بهتر است در قیمتهای منفی و زمان روند اصلاحی بازار خریدار سهام باشند، به دنبال این اتفاق اگر سهمی در یک روز، بدون وجود هیچ اتفاق و تحت تاثیر روند عادی خود منفی شده است باید اقدام به خرید آن سهم و اصلاح پرتفوی خود کنند.
مقدسیان با بیان اینکه رعایت این موضوع به طور حتم برای سرمایه گذاران سود آور خواهد بود، افزود: از گذشته اعلام شده است که سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس، سهام بنیادی را انتخاب و به صورت تکنیکالی خرید و فروش کنند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهارکرد: سهامداران باید در نقاط حمایتی اقدام به خرید سهام کنند و در نقاط نزدیک به مقاومت فروشنده باشند، اما به دلیل وجود رفتارهای هیجانی از سوی سهامداران، کمتر شاهد رعایت این موضوع از سوی سرمایه گذاران هستیم.
وی روند معاملات بازار سهام تا پایان سال را وابسته به شرایط تورمی و دلار دانست و گفت: نمیتوان انتظار داشت که بورس در صورت وجود سیاستهای انقباضی پولی و مالی به روند صعودی خود ادامه دهد یا در صورت افت نرخ ارز شاخص بورس به رشد خود ادامه دهد، صعود بورس همراه با شرایط تورم و رشد نرخ دلار رخ میدهد.