به گزارش میمتالز، مجوز رسمی کارخانه فولاد ازنا سال ۸۱ صادر و این کارخانه فعالیت رسمی خود را از سال ۸۴ آغاز کرد تا بتواند در رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی شهرستان ازنا تأثیر بسزایی داشته باشد. در صورت راهاندازی و بهرهبرداری از این کارخانه پیش بینی میشد سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول در فاز اول توسط این کارخانه تولید شود.
در فاز دوم در بخش ذوب این کارخانه پیش بینی میشد که در صورت راهاندازی ۷۰۰ هزار تن محصول به طور سالانه وارد چرخه فعالیت شود که در این صورت تولید سالانه این کارخانه در هر دو فاز آن به یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن در سال میرسد و این میزان تولید میزان قابل توجهی است. ماجرای این پروژه که این روزها در آستانه ۱۹ سالگی قرار دارد از این قرار است که فولاد ازنا تاکنون دوبار دچار توقف طولانی مدت شده و دوباره با تزریق تسهیلات احیا شده است.
فولاد ازنا در سال ۹۰ به رغم دارا بودند پیشرفت فیزیکی حدود ۶۰ درصدی متوقف شد تا پس از سه سال رکود در سال ۹۳ مجدد فعال شود، ولی این فعالیت کج دار و مریز چندان دوامی نداشت و مجدد تعطیل شد.
این پروژه صنعتی از آن جهت برای لرستان و لرستانیها ارزشمند است که بهرهبرداری از آن میتواند به طور مستقیم هزار و ۲۰۰ شغل در بیکارترین استان کشور ایجاد کرده و به طور غیرمستقیم برای نزدیک به ۱۷ هزار نفر نان آور باشد.
به هر حال وعدههای ۵ دولت چندان افاقهای بر حل مشکلات کارخانه فولاد ازنا نکرد و مشکلات حقوقی و قضایی سرمایهگذار و اختلاف سهامداران سبب شده سرنوشت این پروژه در هالهای از ابهام باشد تا اینکه در تاریخ دهم فروردین ماه امسال آیت الله رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه به استان لرستان سفر کرد و یکی از محورهای اصلی سفر وی بررسی وضعیت واحدهای تولیدی تعطیل شده استان بود. کارخانه فولاد ازنا یکی از واحدهای تولیدی تعطیل شده استان بود که به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.
طی روزهای گذشته در گزارشات متعددی همچون «میراث دولت تدبیر در لرستان| پروژههای ازنا نیمه تمام رها شد؛ وعدههایی که فقط بیکاری داشت+تصاویر» و «کارخانه فولاد ازنا در کوره وعدهها؛ آیا دولت رئیسی طلسم ۱۹ ساله را میشکند؟ + فیلم» به بررسی مشکلات و آخرین وضعیت این کارخانه پرداخته است.
و، اما در تازهترین خبرها حسین گودرزی وعده جدیدی برای راهاندازی فولاد ازنا میدهد و با اشاره به آخرین وضعیت تعیین تکلیف شرکت فولاد ازنا اظهار داشت: پیرو گزارشهایی که چند هفته پیش با عنوان به ثمر نشستن واگذاری شرکت فولاد ازنا و راهاندازی این شرکت اخیرا طی دو جلسه که در دفتر استاندار در وزارت کشور برگزار و همه ذی نفعان و طرفهای مرتبط با این شرکت حضور داشتند.
وی افزود: در جلسه مذکور با توجه به اینکه مالک از میان خریداران متعدد شرکت با یکی از خریداران توافق و به دادستانی معرفی کرده بود اهلیت این فرد محرز و به استانداری و بانک عامل نیز معرفی و مقرر شد کار را پیگیری کند.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مقرر شد اهلیت نهایی خریدار منوط به این موضوع باشد که هزارمیلیارد پول را در بانک صنعت و معدن بگذارد و با دو امضا این پول صرف راهاندازی شرکت فولاد ازنا شود.
وی بیان کرد: در جلسات مذکور مقرر شد خریدار طی ۱۰ روز آینده برنامه عملی خود را جهت راهاندازی شرکت فولاد ازنا ارائه بدهد و پس از آن براساس کارشناسهای دادستانی و توافقات که خریدار و فروشنده انجام میدهند مبایعه نامه مرحله واگذاری زیر نظر دادستانی تهران انجام میشود.
گودرزی گفت: با توجه به توافق مالک و خریدار و همچنین تایید سازمانهای مربوطه برگزاری مزایده نیز منتفی شده است گفت: پیش بینی میشود در طول دوره راهاندازی شرکت فولاد ازنا ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر و پس از راهاندازی بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر مشغول به کار میشوند.
وی تصریح کرد: بنده و همه مسوولان استان به عنوان خادمان مردم با تکیه بر الطاف الهی به صورت شبانه روز پیگیر هستیم صنایع راکد استان به ویژه صنایع غذایی گهر دورود و فولاد ازنا هرچه سریعتر فعال شوند.
منبع: خبرگزاری تسنیم