به گزارش میمتالز، «فاطمه کاهی» با اشاره به اینکه نفت کوره به عنوان سوخت جایگزین برای صنعت سیمان در صورت قطعی گاز در نظر گرفته شده است، افزود: با هماهنگیهای صورت گرفته، نفت کوره به قیمت گاز طبیعی در اختیار کارخانههای سیمان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در قبال دریافت اسناد مالی، این سوخت به صورت اعتباری در اختیار کارخانههای سیمان قرار میگیرد.
کاهی با تاکید بر اینکه برای دریافت سوخت مایع، متقاضیان صنعت سیمان باید وارد سامانه سدف (سامانه درخواست فرآوردههای نفتی) شده و درخواست خود را ثبت کنند، گفت: هزینه حمل از نزدیکترین انبار تا کارخانه سیمان بر عهده مشتری خواهد بود.
وی گفت: تمام متقاضیان میتوانند با طی کردن این فرآیند سوخت مورد نیاز خود را دریافت کنند.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه این تامین سوخت در شرایط فعلی تنها مربوط به صنعت سیمان است، افزود: هر کارخانه سیمانی در هر نقطهای از کشور میتواند از این طریق سوخت مایع مورد نیاز خود را تامین کند.
وی با تاکید کرد: مشکلی از بابت تامین سوخت مایع از سوی وزارت نفت وجود ندارد و کارخانههای سیمان میتوانند حداکثر ظرف ۲ هفته مخازن سوخت خود را تکمیل کنند.
پیش از این وزیر نفت در مورد سوخترسانی زمستانی نیز گفته بود که امسال زمستان خیلی زود شروع شد و سابقه نداشته است در پاییز ۵۴۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز در بخش خانگی داشته باشیم.
وزیر نفت ادامه داد: با همکاری حوزههای بالا دستی نفت، تامین سوخت برای نیروگاهها و صنایع در حال انجام است و هیچ دغدغه و مشکلی وجود ندارند و وزارت نفت مکلف است سوخت را تامین کند.
براساس تکلیف قانونی، وزارت نفت مکلف است سوخت مورد نیاز صنایع را در زمستان تامین کند، اما از آنجایی که اولویت در فصل سرد سال، تامین گاز بخش خانگی کشور است، سوخترسانی به صنایع و نیروگاهها از طریق سوخت مایع (گازوئیل و نفت کوره) انجام میشود.
در حال حاضر نیز به دلیل افزایش بیسابقه مصرف گاز در بخش خانگی، محدودیتها در سوخترسانی به نیروگاهها و صنایع عمده آغاز شده تا از افت فشار گاز در شبکه سراسری جلوگیری شود.
به گفته مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، مقدار مصرف گاز طبیعی طی هفته گذشته روزانه در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۵۲۱ میلیون مترمکعب، صنایع عمده ۱۲۹ میلیون مترمکعب و نیروگاهها نیز ۹۸ میلیون مترمکعب بوده است.
بااین حال اگرچه محدود کردن گازرسانی به صنایع نیز آغاز شده و مرحله نخست محدود کردن گازرسانی به صنایع سیمان و پتروشیمیها و مرحله دوم محدودیت گازرسانی به صنایع فولاد اجرایی شده است، اما تامین سوخت مورد نیاز از طریق سوخت جایگزین از سوی وزارت نفت ادامه دارد تا توقف تولیدی در این صنایع اتفاق نیافتد و هزینه تولید نیز افزایش پیدا نکند.