تاریخ: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۵۰
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۲۴۰۹۴۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی؛

کشور به تجهیز اصناف نیاز دارد

کشور به تجهیز اصناف نیاز دارد
‌می‌متالز - قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: اگر اصناف حضور قوی خود را به عنوان مهم‌ترین عامل خدمات بازرگانی و حلقه واسط تولید تا مصرف نهایی مشخص نکنند، تجهیز نشوند و خود را با نیاز‌های جدید وفق ندهد، کشور صدمه خواهد دید.

به گزارش می‌متالز، «محمدصادق مفتح» در نخستین آیین تجلیل از تشکل‌های صنفی برتر در حوزه پژوهش با حضور «سعید ممبینی» رییس اتاق اصناف ایران، به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش، افزود: هیچ تشکلی به گستردگی اصناف در کشور وجود ندارد که در آن پژوهش در حال نهادینه شدن است.

وی تصریح‌کرد: در فقدان پژوهش‌های صنفی، جامعه صنفی و به‌تبع آن نظام بازرگانی و کل کشور خسارت زیادی دیدند که باید مانع از ادامه این روند شد.

این مقام مسوول بیان‌داشت: اقتصاد ما در حال تحول کیفی و کمّی است و در این بین نقش اصناف به دلیل عدم پژوهش و مطالعات کافی مبهم است و در پاره‌ای از موارد، مشخص نیست چطور می‌خواهد خود را با شرایط جدید وفق دهد.

مفتح خاطرنشان‌کرد: این که اتاق اصناف ایران با برگزاری این رویداد به دنبال تقویت پژوهش در تشکل‌های صنفی است، اقدام مثبتی است.

وی با بیان اینکه اصناف باید جایگاه خود در نظام‌های جدید توزیع پیدا کنند، تاکید کرد: به عنوان نمونه بورس یکی از مهم‌ترین حلقه‌های نظام توزیع است، بورس را دولت راه اندازی نمی‌کند، بورس فعلی را کارخانه‌های فولادی ایجاد کردند که مجوز آن را از وزات صنعت و اقتصاد گرفته‌اند.

قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی گفت:، چون بورس غیر فولادی نداریم، کالا‌های غیر فولادی هم در آن عرضه می‌شود، حال اینکه ممکن است اصناف بخواهند بورس جداگانه‌ای داشته باشند و این موضوع خود مقوله‌ای برای پژوهش صنفی است.

وی تصریح کرد: اگرچه مرگ مشاغل و صنوف با پیشرفت و توسعه امری بدیهی است، اما به همان اندازه هم باید در زایش صنوف مدرن خلاق باشیم، در غیر این صورت حوزه‌های دیگری از جمله شرکت‌ها خود را جایگزین خواهند کرد و این امر نیز نیازمند تولید پژوهش در اصناف است.

همچنین رییس اتاق اصناف ایران در این آیین اظهار داشت: حوزه فعالیت اصناف بهترین محیطی است که می‌توان تاثیر تصمیمات دولت در حوزه اجتماعی و اقتصادی و اثرات آن بر بازار را اندازه‌گیری کرد. این مهم کمتر مورد توجه مراکز علمی و دانشگاهی است و بیشتر تمرکزشان معطوف به حوزه صنعت بوده است. از سوی دیگر، دستگاه‌های نظارت بر اصناف و نیز خود اصناف بر پژوهش در این عرصه کم توجهی بوده اند.

وی خاطرنشان‌کرد: با این حال ارزیابی‌هایی که از سوی اتاق اصناف ایران انجام شد روشن کرد برخی از اتاق‌ها و اتحادیه‌های صنفی طی سال‌های اخیر در عرصه پژوهش اقدامات مثبتی انجام داده اند و در بعضی موارد با مشارکت مراکز علمی و دانشگاهی و استفاده از نیرو‌های متخصص اقدامات موثری داشته اند، به همین جهت در این مراسم از برترین‌های حوزه پژوهش در تشکل‌های صنفی تقدیر می‌شود.

ممبینی با بیان اینکه در حوزه پژوهش صنفی باید اطلاع رسانی به جامعه اصناف انجام شود، افزود: برخی از پروژه‌هایی که در دانشگاه‌ها باهمکاری اتاق اصناف شروع شده، رویکرد تاثیر قیمت‌گذاری بر مولفه‌های مختلف و بررسی نقش بازرسی در فرایند‌های کسب وکار‌ها را دنبال می‌کنند. در برخی از این پروژه‌ها استاد راهنما و تیم‌های کارشناسی مشخص شده اند و در بودجه ۱۴۰۰ اتاق نیز برای حمایت مالی این پروژه‌های تحقیقاتی منابعی در نظر گرفته شده است. همچنین برای حمایت از طرح‌های پژوهشی حوزه صنفی مصوبه هیات عالی نظارت نیز داده شده است.

رئیس اتاق اصناف ایران درباره انتخاب نفرات برتر در حوزه پژوهش صنفی، خاطرنشان‌کرد: انتخاب اتاق‌ها و اتحادیه‌های صنفی، بر اساس پارمتر‌های مشخص و اطلاعات فرستاده شده انجام شد که در این بررسی‌ها، معیار‌هایی از جمله انتشار کتاب و آثار پژوهشی با مجوز وزارت ارشاد، انتشار مقاله در مجلات مورد تایید وزارت علوم و سایر نشریات علمی و انتشار طرح‌ها و گزارشات کاربردی و مستندات علمی در نظر گرفته شده اند.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده