به گزارش میمتالز، پرداخت بهره مالکانه در تمام معادن دنیا با ضرایب مختلف وجود دارد. تعیین این ضرایب در هر کشوری از قواعد خاصی پیروی میکند. لحاظ کردن این قواعد به نحوی است که اصل اقتصادی بودن فعالیت معدنی حفظ شود.
در لایحه بودجه، رقم پیشبینی شده حقوق دولتی معادن با رشدی حدود ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته روبهرو است. این در حالی است که در طول سال گذشته عملکرد و شرایط معدنیها هیچ تغییر خاصی نکرده و معدنیها با مشکلاتی از جمله بحران انرژی، افزایش نرخ ارز، هزینههای سربار، ابلاغیههای خلق الساعه و... در طول سال گذشته دست به گریبان بودهاند.
بر اساس آمار، بهره مالکانه یا حقوق دولتی پرداختی کگهر در شش ماه سال ۱۴۰۰ برابر با ۱۸۱۴۶۰۸۲ میلیون ریال است، بهره مالکانه یا حقوق دولتی پرداختی کچاد در شش ماه سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۷۴۶۲۶۸۱ میلیون ریال است، بهره مالکانه یا حقوق دولتی پرداختی فملی در شش ماه سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۶۵۲۳۴۰۲ میلیون ریال است.
ناصی تقی زاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در ارتباط با ابلاغیه مالیاتی گفت: چادرملو مشمول حقوق دولتی نیست و فقط حق انتفاع یا بهره مالکانه را طبق قراردادی که با ایمیدرو (شرکت توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) دارد، به این سازمان پرداخت میکند و حقوق دولتی معادن شرکتهای یادشده از سوی صاحب پروانه (ایمیدرو) پرداخت میشود.
وی در ارتباط با مالیات و هزینههایی که از معادن دریافت میشود، گفت: زمانیکه هزینهها کاهش پیدا میکند، سود شرکتها افزایش مییابد و تاثیر آن در صورتهای مالی منعکس میشود و قیمت سهام را نیز متاثر میکند، اما افزایش مالیاتها اگر بیش از حد باشد، تاثیر منفی برسودآوری شرکتها میگذارد.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان اینکه ما در چادرملو بهره مالکانه پرداخت میکنیم، گفت: میزان این بهره مالکانه بر اساس شاخصههای خاصی سالانه تعیین میشود، در حال حاضر برای میزان این بهره مالکانه با ایمیدرو در حال مذاکره هستیم.
وی با اشاره به اقدامات کچاد در یک سال گذشته، به سودآوری این غول معدنی اشاره کرد و گفت: هم اکنون چادرملو در پروژههای بسیاری فعال است که از جمله آن میتوان به ۲ نیروگاه تولید برق در بهاباد یزد، ذوب سرمند، مجتمع گندله سازی ۵ میلیون تنی، افزایش ظرفیت تولید واحد و احداث کارخانه فروسیلیکو منگنز اشاره کرد.
منبع: صدای بورس